Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Luki 22:12, 07 paź 2014

Ja na prawde nie mogę się doczekać tego wybuchu różanego w Twoim ogrodzie... cóż to miejsce robi z ludzmi, o to bym się nie podejrzewał, że zaczną mi się róże podobać... fakt u siebie już miejsca nie mam, ale za płotem to sporo posadze
Tak czytam o tych żółtych Carexach i sam zacząłem się rozglądać i przy okazji znalazłem ostatnio w szkółce Kosmatke olbrzymią Aurea, no i nawet mi się spodobała, ale nie wiedząc nic o niej nie zabrałem. Co o niej myślisz?
tusiawka 22:34, 07 paź 2014

Dzięki za namiary chyba list do Mikołaja napiszę .
monteverde 23:07, 07 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie ukrywam, że mi lżej Ale gdy posadziłam w korzeniach roslin moje tulipany to zwątpiłam. Wszystko się tak strasznie rozrosło, sadzenie cebulowych to katorga...

Marzenko a ja widziałam jak z zieleni rzucali na ziemię cebulę i łopatami nasypywali ziemię podeptali i było posadzone a tulipany wiosna urosłydobre i nie ma katorgi pozdrówka
nicol21 08:47, 08 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jak sie mam brać do roboty jak ciemno ?

Napisałam - teraz planuj prace weekendowe. W niedzielę jak już ciemno będzie oczekuję 3 stronicowego eseju o przeprawach w ogrodzie
Ale jeśli chcesz działać teraz/wieczorem to włączasz oświetlenie ogrodu + latarka na czoło i do dzieła hehe!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewkakonewka 09:35, 08 paź 2014

nicol21 napisał(a)

Ale jeśli chcesz działać teraz/wieczorem to włączasz oświetlenie ogrodu + latarka na czoło i do dzieła hehe!

Aaaaa cudownie wiedzieć, że nie tylko ja tak robię
Normalnie ulgę poczułam
Rench 11:11, 08 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Na Cięcie lawendy juz za pózno. Poczekaj do wiosny (póznej, nie przedwiosnia). Lawendę tniemy najwczesniej z rożami.

No to fest,ja własnie wygoliłam połowę swojej lawendy

Uciekła mi aukcja róży Souvenir du dr Jamain, rozgłosiłam wszem i wobec, a sama się spóźniłam , jestem wściekła

Malgosik 11:17, 08 paź 2014

to ja nie będę ruszać tej lawendy, z resztą, dopiero rozwija kwiaty
ale kiedy to ciecie, to dalej nie wiem
nie wtedy kiedy drzewa się tnie zanim ruszą, a potem?
nie znam się na różach, kiedy ich cięcie
maj?
czy ta lawenda już nie ruszy w maju?
Pszczelarnia 11:34, 08 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bogdziu niech Niebiosa będą mi świadkiem, nic nie wyrzucam, dzielę się z otoczeniem. Za kilka lat będę miała cząstkę siebie w innych ogrodach

Ja nie niebiosa ale mogę być świadkiem i poświadczę: Marzena dzieli się z otoczeniem. Ja należę do tego otoczenia.
GabiK 11:37, 08 paź 2014

A ja ciągle nie wiem, czy sadzić, czy nie te cebulowe. Tak rzucić na ziemię i przysypać nie bardzo można, bo inne rośliny by miały za wysoko potem, a to by było najlepsze wyjście.
Czas się kurczy - Laura chce chodzić na zajęcia dodatkowe 3 razy w tygodniu, my 2 razy mamy swoje. I kiedy pracować w ogrodzie, kiedy odpoczywać? Gdzie litość, gdzie miłosierdzie?
Pszczelarnia 11:52, 08 paź 2014

EDIT: posadziłam mój rekord życiowy - 900 cebulek. I nie umiem posługiwać się tym czymś do sadzenia, dobre do ubicia piany w kuchni.