Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Enya73 22:06, 09 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Roż bardzo wiele osob się obawia , dlatego chyba lansu nie bedzie
Stawiam za rok na szławię w lawendzie z miniturowymi przetacznikami

Ps. Może kiedys na emeryturze sama zostanę hodowcą ale nie roż

Żeby nie było, że się wyłamuję, to mam ze 4 odmiany róż, ale ogólnie panującej chorobie różanej jeszcze nie uległam, właśnie z obawy, że nie podołam ich pielęgnacji.

No bardzo mi się taka zapowiedź podoba, bo obejdzie się bez kosztownej rewolucji u mnie, wszystko to już mam, tylko trzeba będzie zmienić nieco miejscóweczkęRóżowa szałwia z lawendą i niebieskim przetacznikiem Już to widzę

Ja takich marzeń na emeryturę nie odkładam, bo perspektywa 67 + mnie nie urządza

Pozdrawiam
nieszka 22:59, 09 paź 2014

Mam pytanie. Rozane oczywiscie
Co bys polecila do towarzystwa dla larissy, leonarda i bonicy?
Madzenka 23:43, 09 paź 2014

nieszka napisał(a)
Mam pytanie. Rozane oczywiscie
Co bys polecila do towarzystwa dla larissy, leonarda i bonicy?

Aga przecież ja teoretyk jestem, parktyk będę za rok.....
Wolisz białe czy pink? Nad białymi pomyślę bo nie znam rozmiarów...

Ale z pink to oczywiście purpury: munstead jest niska do 1 m więc idealna do larissy, william wyższy 1,5, taki sam wzrost ma Falstaff (widzialam go kwitnacego w Wojsławicach, bo u mnie jeszcze nie kiwtnie)', Gardener's Friend, Tradescant może byc wielka. Zamówiłam jeszcze historyczne ale doswiadczen z nimi nie mam ...

Ewentualnie rózowe polaczone z bialymi i zimniejszym ciut ciemniejszym rozem np. Old Port, Young Lycidas, Louis Odier i zachywcalo mnie ostatnio połaczenie u Monic z Mme isaac pereire. Uwielbiam tez (teoretycznie) Claire Marshall. Myślę gdzie Mme Isaac upchnąć aby wiosną ją zamowić..

Nad bialymi podumam, ale na pewno obowiazkowa jest Wiinchester Cathedral i ja jestem zakochana w Claire Austin oraz Icberg
Madzenka 23:44, 09 paź 2014

Enya73 napisał(a)

Żeby nie było, że się wyłamuję, to mam ze 4 odmiany róż, ale ogólnie panującej chorobie różanej jeszcze nie uległam, właśnie z obawy, że nie podołam ich pielęgnacji.

No bardzo mi się taka zapowiedź podoba, bo obejdzie się bez kosztownej rewolucji u mnie, wszystko to już mam, tylko trzeba będzie zmienić nieco miejscóweczkęRóżowa szałwia z lawendą i niebieskim przetacznikiem Już to widzę

Ja takich marzeń na emeryturę nie odkładam, bo perspektywa 67 + mnie nie urządza

Pozdrawiam

A mi różowa szałwia nie przypadla do gustu....Niebieska jest taka widoczna
Enya73 23:45, 09 paź 2014

Różowa szałwia, nie lawenda Ja też lubię klasyczną lawendę najbardziej
Madzenka 23:46, 09 paź 2014

Enya73 napisał(a)
Różowa szałwia, nie lawenda Ja też lubię klasyczną lawendę najbardziej

Myślałam o szalwi, bo ją mam
AgnieszkaW 23:47, 09 paź 2014

Jak ja lubię do Ciebie wpadać Marzenko i podczytywać o różach (i nie tylko o różach)
Enya73 23:48, 09 paź 2014

Z szałwi o niebieskich kwiatach najlepiej u mnie sprawdziła się Caradonna
Madzenka 23:50, 09 paź 2014

baraga1904 napisał(a)
...kruca fix... u mnie lista na zakupy w tym roku już zamknięta a Ty czarujesz różami...dobrze ze po praktyce jestem to spokojniej to przyjmę savasana...

Róże jeszcze możesz zamówić m hi hi,
Pszczelarnia 23:51, 09 paź 2014

Ta Alnwick jak piwonia. Piękna róża. Tam (tzn. w "to właśnie tu") astrowe talerze, tu różane stoły. A Izabella-Konstancja skłonna do eksperymentów ogrodowo-kuchennych.