Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 20:49, 09 paź 2014

Madżenka ja koniecznie muszę wiedzieć w jakiej odległości sadzisz od siebie róże ... od siebie i od traw ... popełniłam główną różankę i zastanawiam się czy aby nie za gęsto ...

Gospel przepiękna w swej purpurze ... zwróciłam uwagę na nią bo własnie wsadziłam ... pod JG i w towarzystwie A ... chyba będzie migracja bo WS wydaje się lepiej z nimi konweniować ... jak to widzisz ? ... zapytowywuje bo masz kwiaty w wazonie więc widzisz lepiej ... ...
Madzenka 20:51, 09 paź 2014

Konstancja30 napisał(a)

z tego co pamiętam ... tocoś psuje się po pierwszej setce ale nie nalezy reklamując zepsute tocoś mówić tego pani (ew panu ) bo osoba ta paczy na reklamującą z pewną nazwijmy to dozą nieśmiałości ... ... i bez zrozumienia ...

byłam w kuchni ... obczaiłam inne coś w rzeczy samej do czynienia piany i choć mam otwarte podejście do eksperymentów uznaję, ze odwrotnie siem nie da !!! ... tzn trzepaczką cebul siem nie wsadzi ...

Ja czasami robię dziurki pikownikiem
Trzepaczką jeszcze nie probowałam !
Madzenka 20:54, 09 paź 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ja koniecznie muszę wiedzieć w jakiej odległości sadzisz od siebie róże ... od siebie i od traw ... popełniłam główną różankę i zastanawiam się czy aby nie za gęsto ...

Gospel przepiękna w swej purpurze ... zwróciłam uwagę na nią bo własnie wsadziłam ... pod JG i w towarzystwie A ... chyba będzie migracja bo WS wydaje się lepiej z nimi konweniować ... jak to widzisz ? ... zapytowywuje bo masz kwiaty w wazonie więc widzisz lepiej ... ...

Gospel ma aktulanie odcien zblizony do Ascot czyli bardziej malina niż ciemna purpura. WS zdecydowanie lepiej konweniuje z JG i A. Do tego kompletu dojdzie Queen Of Sweden. Ja sadzę za gęsto... Co 50 cm czyli nieproawidlowow... Będę rozsadzać za kilka lat trway wsadzam bezposrednio w nogi róz
Konstancja30 21:06, 09 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gospel ma aktulanie odcien zblizony do Ascot czyli bardziej malina niż ciemna purpura. WS zdecydowanie lepiej konweniuje z JG i A. Do tego kompletu dojdzie Queen Of Sweden. Ja sadzę za gęsto... Co 50 cm czyli nieproawidlowow... Będę rozsadzać za kilka lat trway wsadzam bezposrednio w nogi róz

no to muszę Wiliama sobie sprawić ... różanka w składzie JG (2) SI (1) A (1) miała mieć jeszcze QoS ... gdzieś wyczytałam jednak, że królowa lubi mieć leciutko ocienione miejsce ... dlatego zrezygnowałam ... dam ją pod taras ... ...
Enya73 21:16, 09 paź 2014

Marzenko, prawdziwa z Ciebie trendseterka Powinnaś dostawać róże od hodowców za darmo, bo taki im zrobiłaś marketing
Ciekawe co będzie modne w następnym sezonie ogrodniczym???
Może się w końcu wpiszę w aktualne trendy.

Pozdrawiam
JulkAd 21:17, 09 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
WItajcie

Ja tu się wyleczyć próbuję z choróbska i Ty mi tu takie widoki?...no jak możesz?...mi najbardziej pasuje zestaw Alnwick Rose z William Shakespeare, ale czy te fotki nie kłąmią z kolorami?..szukam , cały czas szukam...do wiosny mam czas

Pozdrówka
Madzenka 21:44, 09 paź 2014

JulkAd napisał(a)

Ja tu się wyleczyć próbuję z choróbska i Ty mi tu takie widoki?...no jak możesz?...mi najbardziej pasuje zestaw Alnwick Rose z William Shakespeare, ale czy te fotki nie kłąmią z kolorami?..szukam , cały czas szukam...do wiosny mam czas

Pozdrówka

Na moim ekranie mają kolor taki jak w rzeczywistości. Na rabatach purpury różane wygladają gorzej. Alnwick teraz jest bardziej różowa , latem jest bledsza aczkolwiek równie piekna.
Madzenka 21:47, 09 paź 2014

Enya73 napisał(a)
Marzenko, prawdziwa z Ciebie trendseterka Powinnaś dostawać róże od hodowców za darmo, bo taki im zrobiłaś marketing
Ciekawe co będzie modne w następnym sezonie ogrodniczym???
Może się w końcu wpiszę w aktualne trendy.

Pozdrawiam

Roż bardzo wiele osob się obawia , dlatego chyba lansu nie bedzie
Stawiam za rok na szławię w lawendzie z miniturowymi przetacznikami

Ps. Może kiedys na emeryturze sama zostanę hodowcą ale nie roż
Madzenka 21:49, 09 paź 2014

Konstancja30 napisał(a)

no to muszę Wiliama sobie sprawić ... różanka w składzie JG (2) SI (1) A (1) miała mieć jeszcze QoS ... gdzieś wyczytałam jednak, że królowa lubi mieć leciutko ocienione miejsce ... dlatego zrezygnowałam ... dam ją pod taras ... ...

Iza Williama musisz mieć
baraga1904 22:04, 09 paź 2014

...kruca fix... u mnie lista na zakupy w tym roku już zamknięta a Ty czarujesz różami...dobrze ze po praktyce jestem to spokojniej to przyjmę savasana...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies