Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

gardney 19:43, 09 paź 2014

zzniewalające jakie to fajne że w szarościach codzienności można spojrzeć na takie piękno
popcorn 19:53, 09 paź 2014

mmm, piękne!
AlKa 20:02, 09 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
WItajcie
Późno wracam z pracy, ciemno już w ogrodzie ale dojrzałam rozwinięte róże. W prezencie dla Was purpury i zapowiedź przyszłorocznego szaleństwa różanego

Od lewej purpury
William Shakespeare, J.W.Goethe, Gospel, Munstead Wood.

Na gorze bladawce od lewej Alnwick Rose, James Galway, szkodabyło mi uciąc wielkiego kwiatka bo obok były dwa pąki, zatem ucięłam malutkiego . Gospel pójdzie chyba do malinowych róż na rabacie "kuchennej"
Kwitnie zaledwie kilka róż z moich nabytków, za rok będzie 4 x wiecej. Już się nie mogę doczekac

Piękne purpury i blady róż też.
Jagodaa 20:12, 09 paź 2014

Chciałam napisać, która róż podoba mi się najbardziej, ale nie wiem ... chyba Munstead Wood z James Galway, te kolory ładnie współgrają.
lojalna_ 20:14, 09 paź 2014

Cudne kolorki chodziłas z latarka? Bedziesz z nich cos robiła? Czy tylko wazonik?
Madzenka 20:31, 09 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Chciałam napisać, która róż podoba mi się najbardziej, ale nie wiem ... chyba Munstead Wood z James Galway, te kolory ładnie współgrają.

Wg mnie najpiekniej wygladają z tym chlodnym jasnym bladym rożem i z Louis Odier. Jestem ciekawa jak będą wygladać z Claire Marshall ale to dopiero za rok....
Madzenka 20:33, 09 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Cudne kolorki chodziłas z latarka? Bedziesz z nich cos robiła? Czy tylko wazonik?

Aż świeciły gdy wróciłam z pracy. Podobno dzisiaj było we Wrocławiu 25 stopni... I chyba dlatego tak rozkwitły wszystkie na raz. I te róże mają pełno paków, przy tak pieknej pogodzie w weekend zakwitną kolejne.
Tylko do wazonu poszly
Madzenka 20:35, 09 paź 2014

Sebek, Kondzio, Karolina, Gardney, Aikya nawet nie wiecie jak miło w taki jesienny dzień nawąchać się tych purpurowych róż. Aż wraca mi energia na sadzenie tych , ktore jutro dotrą A kolejna partia next week
Konstancja30 20:45, 09 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
EDIT: posadziłam mój rekord życiowy - 900 cebulek. I nie umiem posługiwać się tym czymś do sadzenia, dobre do ubicia piany w kuchni.

z tego co pamiętam ... tocoś psuje się po pierwszej setce ale nie nalezy reklamując zepsute tocoś mówić tego pani (ew panu ) bo osoba ta paczy na reklamującą z pewną nazwijmy to dozą nieśmiałości ... ... i bez zrozumienia ...

byłam w kuchni ... obczaiłam inne coś w rzeczy samej do czynienia piany i choć mam otwarte podejście do eksperymentów uznaję, ze odwrotnie siem nie da !!! ... tzn trzepaczką cebul siem nie wsadzi ...

Madzenka 20:48, 09 paź 2014

Malgosik napisał(a)
to ja nie będę ruszać tej lawendy, z resztą, dopiero rozwija kwiaty
ale kiedy to ciecie, to dalej nie wiem
nie wtedy kiedy drzewa się tnie zanim ruszą, a potem?
nie znam się na różach, kiedy ich cięcie
maj?
czy ta lawenda już nie ruszy w maju?

Na cięcie lawendy za pózno. Ja cięłam miesiąc temu i miałam obawy, że wymarnarzną mi zima.
Lawendę należy ciąc wiosna po minięciu silnych przymrozkow, najlepiej w tym samym terminie co róże, czyli w czasie kwitnienia forsycji

Rench napisał(a)

No to fest,ja własnie wygoliłam połowę swojej lawendy

Uciekła mi aukcja róży Souvenir du dr Jamain, rozgłosiłam wszem i wobec, a sama się spóźniłam , jestem wściekła

A ja już tego Souvenira zamówiłam w sierpniu Lawendę ogoliłaś? Nie za póżno?
Ewkakonewka napisał(a)

Aaaaa cudownie wiedzieć, że nie tylko ja tak robię
Normalnie ulgę poczułam

Wyłamałam się z tego kręgu

nicol21 napisał(a)

Napisałam - teraz planuj prace weekendowe. W niedzielę jak już ciemno będzie oczekuję 3 stronicowego eseju o przeprawach w ogrodzie
Ale jeśli chcesz działać teraz/wieczorem to włączasz oświetlenie ogrodu + latarka na czoło i do dzieła hehe!

He jesienia to ja odpoczywam a nie latam z latarką
monteverde napisał(a)

Marzenko a ja widziałam jak z zieleni rzucali na ziemię cebulę i łopatami nasypywali ziemię podeptali i było posadzone a tulipany wiosna urosłydobre i nie ma katorgi pozdrówka

No czegoś takiego ejszcze nie widziałam...
tusiawka napisał(a)

Dzięki za namiary chyba list do Mikołaja napiszę .

Spoko, Mikołaj jeszcze ma czas aby środki pieniężne uzbierać

Luki napisał(a)
Ja na prawde nie mogę się doczekać tego wybuchu różanego w Twoim ogrodzie... cóż to miejsce robi z ludzmi, o to bym się nie podejrzewał, że zaczną mi się róże podobać... fakt u siebie już miejsca nie mam, ale za płotem to sporo posadze
Tak czytam o tych żółtych Carexach i sam zacząłem się rozglądać i przy okazji znalazłem ostatnio w szkółce Kosmatke olbrzymią Aurea, no i nawet mi się spodobała, ale nie wiedząc nic o niej nie zabrałem. Co o niej myślisz?

Ha jak u Ciebie pojawią sie róże odtrąbię sukces!

aage napisał(a)

Co roku przesadzałam a ostatecznie oddałam w dobre ręce...tak skończyło się życie przetaczników w moim ogrodzie

Przesadziłam teraz na tyly, więc chyab z dwa sezony przetrwają

Mala_Mi napisał(a)

Skąd to znam ?????

Dlatego kupiłam teraz przetacznki inspire blue, osiągają 15 cm
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko dzięki za instrukcję obsługi trytom

Polecam sie

polinka napisał(a)
Madżen dzięki za kontakt do p.Henia Zakupy mega udane

O ciekawa jestem co kupiłaś

stychaz napisał(a)
Marzenko, wklejam linka gdzie przykładałam seslerię jesienną do bukszpanu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini?page=140

Pozdrawiam cieplutko

WIdzialam, zachwycająca sesleria. Nie mam tego koloru...

Pszczelarnia napisał(a)
EDIT: posadziłam mój rekord życiowy - 900 cebulek. I nie umiem posługiwać się tym czymś do sadzenia, dobre do ubicia piany w kuchni.

Hi hi zaraza cebulowa cię dopadła aleź będzie widok wiosną!!

GabiK napisał(a)
A ja ciągle nie wiem, czy sadzić, czy nie te cebulowe. Tak rzucić na ziemię i przysypać nie bardzo można, bo inne rośliny by miały za wysoko potem, a to by było najlepsze wyjście.
Czas się kurczy - Laura chce chodzić na zajęcia dodatkowe 3 razy w tygodniu, my 2 razy mamy swoje. I kiedy pracować w ogrodzie, kiedy odpoczywać? Gdzie litość, gdzie miłosierdzie?

Rzucić i przysypać to się nie da, nie w naszych warunkach a w szczególności w Warszawie. Wymarzną. Wykop dłuzszy rowek i powtykaj je gęsto