Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:49, 10 lis 2014

Kindzia napisał(a)
Miałam polecenie popatrzeć u Ciebie na zawilce, faktycznie piękne masz! Słoneczka potrzebują? I wilgotno? Muszę im miejscówkę u siebie zaklepać...

Dzisiaj ogrodowy dzień mam, do tej pory leniuchowałam i pogoda sprzyjała temu leniuchowaniu.

U mnie rosną w słońcu i pięknie kwitna ale musza mieć wilgotna i lekką glebę. W innym miescu gdzie jest glina i za słabo dosiega je słońce są zdecydowanie brzydsze a nawet zanikają. U mojej teściowej bez nawożenia w południowym słońcu ale na drobrej lekkiej glebie kwitna przepięknie i mnożą się niesamowicie.
Madzenka 19:51, 10 lis 2014

Dziekuje za doceniacie zmiany na mojej rabacie trzmielinkowe. Systematycznie jestem w wielu wątkach i widzę nasze dojrzewanie ogrodowe. Takiego tempa pięknienia ogrodów jak na Ogrodowisku nigdzie nie widziałam. Wzorce, które nam pokazuje Danusia, wymiana doświadczeń, wzajemne motywowanie zmienia nasze ogrody na lepsze.
Mam nadzieję, ze będziecie również w te długie wieczory pokazywać historię Waszych rabat
Madzenka 19:55, 10 lis 2014

Dzisiaj tylko przez chwilę zerknęłam na słoneczny ogród i zrobiłam kilka zdjeć. Prawdziwy listopad... w jesiennym słońcu leciały i wirowały liście, jakże to był piekny widok.

Nadla misz masz... trzeba ponownie przemysleć nasadzenia...

Przyszła różanka

Madzenka 19:59, 10 lis 2014

Graby nierównomiernie łysieją... te które chorowały są już łyse, zdrowe trzymaja ładnie żóte liście. Tak samo z brzozą, chora na antraknozę łysa, druga która rośnie w mniej mokrym miejscu jeszcze ulistniona
Madzenka 20:02, 10 lis 2014

I ulubiona rabata - kawadratowo-tarasowa - po zmianach. Wczoraj bergenia poszła na inną rabatę. Po wiosennym dosadzeniu trawek rabata zyska żwirek.

I znana już Wam magnoliowa rabatka

Chyba w następny weekend czas na prezentację historii rabaty kuchennej?
Madzenka 20:05, 10 lis 2014

Ambrowce wreszcie zmianiły kolor... brak przymrozków...są żółte

Lecą liście w listopadzie....

lojalna_ 20:08, 10 lis 2014

Marzenko to dla mnie jak prezent urodzinowy te fotki ze zmianami . Mam zapisanych wiele zdjec z Twojego ogrodu ale taka lekcja nauki, jak rosnie co z czym dobrze wyglada ...super dzieki to bardzo pomocne a w dodatku oprawa jskosci tego co robisz jest cudna.

Ogrom pracy wykonałas masz niesamowite wyczucie roslin i styl Pieknie u Ciebie jesli masz siłe i chec dzisłaj bedzie jeszcze cudniej - Twój ogród nie ma innego wyjscia
Bogdzia 21:33, 10 lis 2014

Ładnie masz w ogrodzie ale ja sie stale zastanawiam kiedy wyhamujesz ze zmianami i dochodzę do wniosku że nigdy bo Ty niespokojny człowiek jestes i dopóki wszystkich roślin nie wypróbujesz u siebie i nie zamienisz na inne to nie spoczniesz a ze mnóstwo ludzi pracuje nad nowymi odmianami to tak bedzie przez całe zycie. To nawet dobre jest bo nie bedzie czasu na to by sie zestarzec .)
Sebek 22:31, 10 lis 2014

Fotki z ogrodu jak zwykle świetne, ale ja jeszcze skromnie się o zdjęcia donic przypominam
Madzenka 23:49, 10 lis 2014

Sebek - Chwilowo przegrywam walkę z gorączką więc fotki będą gdy dojdę do siebie
Bogdziu - absolutnie te zmiany mnie nie męczą, ja to lubię. Mam nadzieję, że na starzenie przyjdzie jeszcze czas do emerytury mam jeszcze 22 lata..
Lojalna - dzieki za pochwaly, ale coś czytanie ze zruzumieniem między jedną kapsulką a płukaniem gardla sprawia mi chwilowo problemy Bardzo żadko choruję zatem wielkie moje zdziwieni, że mnie rozlożyło...

Idę spac, dobranoc