Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:31, 11 lis 2014

Kasik napisał(a)
Marzenko- mam pytanie
Mój Mężu właśnie pryska miedzianem drzewka owocowe, a ja się tak zastanawiam czy w ogrodzie- tym bardziej kwiatowym- nie trzeba by było tez na jesień popryskać. Mam wiąza, brzozy, wierzby i iglaki i pojęcia nie mam zielonego co z nimi. :
Jeśli możesz skrobnąć.

Ja jeszcze Twoich wszystkich rewolucji nie widziałam, ale wieczorami zimowymi nadrobię.
Ta ostatnia mnie zawstydza, takie tempo i efekt super. Mówiłam do Kasi -Kindzi, żeby zawilce u Ciebie oblukała, bo mus je mieć.

Czytałam, że warto drzewa i krzewy po utracie liści miedzianem opryskać. Zatem działaj. U mnie jeszcze pełno liści
Madzenka 11:32, 11 lis 2014

Bogdzia napisał(a)
Zdrówka zyczę . 22 lata to niezbyt miła perspektywa , lepiej byc młodym emerytem np ze służb mundurowych , ci mają dobrze.

Mam kuzynów mundurowych w moim wieku już od kilku lat na emeryturze, a ja mam jeszcze 22 lata....
Kasik 11:33, 11 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Czytałam, że warto drzewa i krzewy po utracie liści miedzianem opryskać. Zatem działaj. U mnie jeszcze pełno liści

Dzięki wielkie
Madzenka 11:33, 11 lis 2014

noemi napisał(a)

Ufff , może to dla mnie dobra wiadomość , bo moje graby chorowały i są już łyse , a miały mieć liście do wiosny

Doczytałam … zdrowia życzę i buziaki przesyłam

Madziu dokładnie teraz to widać, chore liście już opadły, zdrowe się jeszcze trzymają. Zdowe nie robią się brunatne..
Madzenka 11:34, 11 lis 2014

Milka napisał(a)
Złoto zawitało w ogrodzie. zdrowiej, bo kto, jak kto, ale Ty w miejscu nie usiedzieć. ..o emeryturze nie myśl. ..co to z nimi jeszcze będzie, trudno zgadnąć. .miłego swietowania

Irenko Bogdzia mnie sprowokowała
Madzenka 11:37, 11 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Madżen.... siedzę z Tobą na forum od początku... wszystkie fotki widziałam.. ale z miłą chęcią 3 lata w pigułce obejrzałam. Bo już dawno się pogubiłam w twoich rewolucjach.
Ogólnie to optowałabym aby wymienić te inne brzozy i dać wszystkie jednakowe.... klony to pijaki, wypiją każdą ilość wody z rabaty... ze szkoda dla sąsiadów. A korzenie poziomą idą dalekooooooooo. Crimson lubi łapać mączniaka..to jego wada. Mój jesienią ma co roku, ale nie pryskam tylko zbieram liście, bo łapie już na koniec sezonu wiec nie histeryzuję, ale dal twego idealnego ogrodu może to być wnerwiające.

Zdrowiej... wszyscy wkoło chorują, taka pora roku.. a ja się ponownie zapisałam na stepa na mojej wsi.. ten nieco lepszy od tego wiosennego.

Najchętniej wymieniłabym wszystkie brzozy na long trunk ale nigdzie ich nie można dostać... A jak znów kupie przez interent to będzie loteria jak poprzednio.
Chyba zdecyduję sie na pltany ale jeszcse nie wiem, bedę googlad, pinsować, wiosną pewnie pod wplywem impulsu podejmę decyzje. Albo nie

Dzisiaj przynajmniej odpuściła mi gorączka ...ale nie mówie... Zapalenie krtani...
Madzenka 11:38, 11 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Marzenko zdrowiej. Ale kolory wrzuciłaś zachwycające i ile kulek się ujawniło znowu Trzeba przyznać, że nie chcieliśmy jesieni, a ona taka ładna

Kiedyś liczyłam moje kulki... Było ich 49 a teraz znów przybyło....
Madzenka 11:39, 11 lis 2014

makkasia napisał(a)
Madżenie zdrowiej na emeryturę z 22 lata Madżenko jesteś pewna ??? u nas to nigdy nic nie wiadomo. Czekam na serial z rabatą kuchenną w roli głównej. Ogród listopadowy achhhhhhhh!!!!
ściskam

Rabata kuchenna next weekend
Madzenka 11:41, 11 lis 2014

waldek727 napisał(a)
Marzena2007 napisała:

Marzenko.
Nigdzie nic nie wspominałaś, że pracujesz w służbach mundurowych.
Tam na emeryturę przechodzi się na ogół w wieku 40 lat.

Wladku nie będe kontynuować bo od razu mam nerwa gdy o tym myśle...
malgorzata_s... 12:08, 11 lis 2014

Marzenko mi jeszcze dłużej do odpoczynku zostało Napsałam całą stronę ale to nie miejsce na takie rozważania więc usunęłam Buziaczki i miłego świętowania