Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Mala_Mi 21:15, 06 gru 2014

U nas było na minusie Zmarzłam jak diabli. Jeszcze się telepię.
Lampki wiszą, ale nieodpalone. .. poczekamy na wieś.. damy palmę pierwszeństwa innym.
Madzenka 21:21, 06 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
U nas było na minusie Zmarzłam jak diabli. Jeszcze się telepię.
Lampki wiszą, ale nieodpalone. .. poczekamy na wieś.. damy palmę pierwszeństwa innym.

Gdybym nie była na szkoleniu do soboty w ubiegłym tygodniu, nie oddałabym palmy pierwszenstwa a tak w drugim tygodniu Adwentu odpalać lampki? Zakładamy zawsze w Andrzejki a zdejmujemy 2 lutego a co , ja lubię grizłoldowo

U nas w nocy bylo +3. Moje rosliny całe w lisciach : róze, hortensje. Nie mam ich jak przygotować do zimy. Róze jednak okopczykowałam, bo mam dużo sadzonych tego lata i moga byc wrażliwe. Zamknęliśmy dzisiaj też nawadnianie.
Ale generalnie dzień upłynął mi na porzadkowaniu balaganu, ktory wczesniej sama zrobiłam...
Madzenka 21:23, 06 gru 2014

Agania napisał(a)
Fajne, betonowe donice, filc i srebro i do tego białe cyklamenki, pięknie Madżen

Donice dzisiaj były szorowane szczotką i myte w zmywarce , pobyt w ogrodzie trochę nadszarpnął ich urode
Luki 00:45, 07 gru 2014

No ja liczę jutro na prezentacje grizłoldowa w Waszym wykonaniu
agniecha973 01:42, 07 gru 2014

Doniczki w zmywarce to tylko u Madżen
U nas też dziś przyjemnie było. w sumie to chyba trzeci z kolei taki przyjemny dzień. Żal było do domu wracać. A i teraz na plusie (+3, ale Wrocław pewnie cieplejszy).
Czekam na fotki. A! I fajnie, że gromadzisz tyle dobra na pitereście. Mi się nie chce, ale często wpisuję "Madżenka" i cieszę oko.
Madzenka 10:22, 07 gru 2014

agniecha973 napisał(a)
Doniczki w zmywarce to tylko u Madżen
U nas też dziś przyjemnie było. w sumie to chyba trzeci z kolei taki przyjemny dzień. Żal było do domu wracać. A i teraz na plusie (+3, ale Wrocław pewnie cieplejszy).
Czekam na fotki. A! I fajnie, że gromadzisz tyle dobra na pitereście. Mi się nie chce, ale często wpisuję "Madżenka" i cieszę oko.

Latem jakos nie ma czasu na innowacyjne spojrzenie na dom, ogrod i dekoracje. Zima już drugi raz należy do pinterest
W Święta ponownie przeczytam sobie wątki różane, potem narty i już wiosna Jeśli będzie tak cieplo jak rok temu to juz w lutym będą krokusy

Co do temperatury to u nas wczoraj w najcieplejszym momencie było +6. Najcieplej przez ostatnie dwa dni bylo w Jeleniej Górze! Cieply fen czasami powoduje takie anomalie. Mi się jednak marzą białe , śnieżne święta...
Madzenka 10:23, 07 gru 2014

Luki napisał(a)
No ja liczę jutro na prezentacje grizłoldowa w Waszym wykonaniu

Postaram się ale dopiero za rok będzie grizłoldowo, gdy oświetle jeszcze drzewa przy gabionach i gabiony. W tym roku niesymetryczne brzozy nie dostana lampek
monteverde 11:38, 07 gru 2014

No jestem ale fotek nie ma ja lampki zawsze zapalałam dopiero w dzień Wigilii i aż do Trzech Króli, w tym roku nic nie robię czosnki u mnie też sporo powychodziły i szafirki i narcyzy, a wiosnę z chęcią przywitam nawet pod koniec lutego mam teraz już+ 4 st, wcześniej było +3 pozdrówka
12:26, 07 gru 2014
też ciekawa jestem tych świecidełek i błyskotek świątecznych ...ale jakby dla przeciwwagi trendom biało srebrnym ..zakupiłam wczoraj bomki na zewnatrz w regularnej czerwieni a na stroik fioletowo-bordowe
zaczarowanaa 12:59, 07 gru 2014

a u nas rozbłyskaja lampki i wszelakie świecidełka , dekoracje w oknach,juz od pierwszego dnia adwentu jest wielka feta odpalania choinki na placu w centrum kazdej wioski i fajnie bo nikt sie nie czai czy aby nie za wsześne))))