Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewakatowice 17:03, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Przegapiłam Twoj wpis. Przy kulkach w żwirku rosna wypasione frosted curls. Rosną w tym miejscu 3 rok i już były dwukrotnie dzielone i rozsadzane. Wiosna przytnę im peruczki i niech szaleją dalej. Zwykle mają dłuższe wlosy i efekt na wietrze jest fajniejszy ale je latem przy dzieleniu mocno poskubałam

Już miałam krzyczeć abyś mnie zauważyła 
To ja sobie już zapisała i jeszcze nie wiem gdzie je posadzę ale na pewno dużo nakupię
bosko bosko !
kasiek 17:34, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Na uwiarygonidnie moich słów , że u nas nie ma śniegu dzisiejsze trawy w wietrze ...

Ale czadowo łączysz trawy, niesamowite- ja z ta turzycą brazową zawsze mam problem, wciąż mi się nie podoba, ale u Ciebie jest bomba!
Madzenka 17:37, 04 sty 2015

ewakatowice napisał(a)

Już miałam krzyczeć abyś mnie zauważyła 
To ja sobie już zapisała i jeszcze nie wiem gdzie je posadzę ale na pewno dużo nakupię
bosko bosko !

U Jagody z "przyziemnej" jeszcze Cię nie zachwyciły? Idelanie by w Twoich donicach zwieszaly wlosy
Madzenka 17:39, 04 sty 2015

kasiek napisał(a)

Ale czadowo łączysz trawy, niesamowite- ja z ta turzycą brazową zawsze mam problem, wciąż mi się nie podoba, ale u Ciebie jest bomba!

Wielkie dzieki. Też miałam z brazowymi problem, wielokrotnie zmianialy miejscówki u mnie w ogrodzie. Przetestowalam muszą być podsadzone zielonymi trawami i dobrze aby z tylu mialy zimozielone rosliny (u mnie cisowy zywoplot lub kule bukszpanowe, miniturowe laurowisnie)
Teraz nigdy bym się z brązowymi nie rozstala
Matka 18:11, 04 sty 2015

Pomyślności Madżenisniech się spełni wszystko co kceszw nowym 15tym
leon60 18:15, 04 sty 2015

Trawy obłędne !
ewakatowice 18:15, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

U Jagody z "przyziemnej" jeszcze Cię nie zachwyciły? Idelanie by w Twoich donicach zwieszaly wlosy

Właśnie dziś dopadła mnie potrzeba posadzenia jak u Ciebie zobaczyłam.
Ogród Jagódki oczywiście znam ale jakoś mnie przyćmiło

Już listę tworzę na wiosnę

Kondzio 18:18, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio a u Ciebie traw przybędzie? Nic nie piszesz jak sprawują sie bambusy?
Pisałem bambusy super rosną, sam jestem ciekawy co będzie po tej zime Chciałbym żeby urosły wzwyż bardzo, bardzo A traw mam już sporo tylko jeszcze młode z tamtego roku, muszą się rozrosnąć
Sebek 18:28, 04 sty 2015

Pięknie wygląda Twój ogród - mój też dziś został potraktowany wiatrem, ale razem z zamiecią śnieżną - dawało nieźle
ana_art 19:10, 04 sty 2015

zastanawiam się dlaczego moje frosty takie mizerne....u Ciebie są mega.
U nas wieje nadal, tak że kwiatostany hortek i pojedyncze źdźbła miskantów walają się po ogrodzie. Od kilku dni śniegu już nie było. Dzisiaj dwa razy przeszły burze śnieżne dosłownie 15 minut padania a biało się zrobiło dookoła ponownie, po paryu godzinkach znowu znikło bo na +