Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:12, 05 sty 2015

Moi Drodzy dzisiaja wielki dzień! Mimo fatalnej pogody, atak zimy we Wroclawiu moja C zdała prawo jazdy!
Chyba musze dzisiaj sama odkurzyć i umyć podłogę bo C ma wolne :
baraga1904 11:31, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Podumowując powyzsze wpisy frosted curls lubi stale wilgotną glebę i dosyć cięzką glebę. Jesli zostanie przesuszona robi się z niej sucha szczotka.
Co do cięcia to w wątku "Fotorelacje" jest pokazana wysokośc na jaką ją przycięłam w 2013 roku (ok 15 cm) i była idelna przez caly seozn. W roku 2014 przyciełam ją minimalnie bo pieknie wyglądała po zimie i już nie była taka ładna. Zatem polecam porządne wyczesanie wiosna i dosyć mocne przycięcie. Gdy FC ma bardzo duźe przyrosty w sezonei (zdarzało mi sie mieć 1 m włosy....) to po prostu ciagnę za te długie przyrosty i je wyrywam

Dla Any - mimo nawadniania w lekkiej przepuszczalnej glebie nawet w jeden upany dzień potrafi się podsuszyć. Z doswiadczeń wynika, że to jest jeden z niewielu potforow, ktory lubi ciężką glebę.

....dokładnie tak, potwierdzam że u mnie podobnie te które rosną przy piaszczystej ebie kolo wrzosy w rosną marnie, ena mokrej rabacie przy murze rosną jak goopie...
...mam nadzieje ze kreski wyszły mimo wszystko idealnie
baraga1904 11:32, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Moi Drodzy dzisiaja wielki dzień! Mimo fatalnej pogody, atak zimy we Wroclawiu moja C zdała prawo jazdy!

...gratuluję...mój S. zadaje za dwa tygodnie
malkul 11:41, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Zatem moje wnioski odnośnie frosted culrs - lubią dużo słońca, ale muszą byc sysetmatycznie podlewane. Podstawa to zasobna gleba, nawet lepsza cieżka byleby miały stale wilgotno. Nawozę je nawozem do trawnika lub florovitem przy zasilaniu innych roslin.

Potwierdzam , mam u siebie w tej mega donicy z rozplenicami i są kieskie przyschnięte i żółtawe, w cienui pod rozplenicą ładniejesze ale nie idealne. chyba musze je przesadzić, mam juz nawet pomysł
Pozdrawiam Cię Marzenko noworocznie
JoannA 11:42, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Zuch dziewczyna
Pozdrawiam Marzenko
ana_art 12:09, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Ana chyba jednak woli cięzką glębę, która stale trzyma wilgotność, albo skieruj na nią zraszacze z trawnika
będę obserwować je w tym roku bo one mają linie, ale i obok zraszacz od trawnika, trawa podlewana jest 2xdziennie i siłą rzeczy im się obrywa po czuprynce...
noemi 12:10, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

O to szacun i wielkie gratulacje ja dzisiaj miałam cykora ruszyć się z domu a przed egzaminem to już bym na bank uciekła

pozdrowienia dla K.

Madzenka 12:44, 05 sty 2015

Młoda twierdzi, że dzieki warunkom poogodowym jechała bardzo wolno i miała na wszystko czas. Trzeba w lutym wyskoczyc z kasy na zakup samochodu... I moje plany ogrodowe wzięły w łeb
Madzenka 12:44, 05 sty 2015

Zatem mamy ustaloną wspólną wersję odnośnie frosted curls
ana_art 12:48, 05 sty 2015

no to już kierowcą C nie będziesz mój Maciej jeszcze 18lat nie ma a już zamierza iść na kurs by 9.05 móc odebrać prawo jazdy i nie być uzależnionym ode mnie