Grzebię, jakie cebule kupiłaś, muszę się cofnąć....
A ja też mam z Anglii moje nowe nabytki, w tym czysto zielone tulipany, żadne tam brzegi, sama jestem ciekawa jak one będą wyglądały , ale na razie nie sadziłam jeszcze. A Ty kiedy sadzisz?
Marzenko - doczłapałam, choć oczy mi już lecą... a ja dzisiaj też czosnki zamówiłam - hairy - te z włoskami, i główkowaty - bo piękne u Leny widziałam i tulipki i nawet narcycy... a co z tego wyrośnie.. zobaczymy... Ja posadzę pod koniec października lub nawet w listopadzie.
Ach.... mam jeszcze krokusy i szafirki - od mamy z ogrodu... ale z szafirkami to kłopot .. te liście... gdzieś je muszę upchnąć . Pozdrawiam szalona ogrodniczko
Danusiu ja mam setki cebul tulipanów z poprzednich dwóch lat... Wykopane leżą sobie w skrzynkach w garaźu....
Teraz dokupiłam 150 pełnych np. Carnival de nice, black hero, oraz peach bloosom. Kupiłam też queen of the night oraz czosnki. Nad resztą myśle.
Mam dużo białych i baldoróżowych dlatego teraz dokupiłam ciemnych przez Ciebie nie tylko donice ale i cebulowe będą biało -czarne z domieszką różu