Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:25, 10 wrz 2013

Joaska napisał(a)
Marzenko nie nadrabiam bo czasu nie mam ale zima przed nami będę nadrabiać
pozdrawiam

Joasiu tak sobie myślę aby zimą zrobić podsumowanie roku w moim ogrodzie
Madzenka 21:25, 10 wrz 2013

AgaNet napisał(a)
Marzenko, bo ja nie mam swojego wątku ogrodowego
A w podpisie własnie umieściłam linki do moich foto - relacji.

Co do czosnków - mam podobne doświadczenia do twoich. Mam u siebie gliniastą ziemię, czosnki posadzone trzy lata temu, i zamiast ich przybywac, to mam wrażenie że jakieś mniejsze są co roku... Teraz dokupiłam, bo je lubię
Pomysł z doniczką niezły ale nie wiem czy się skuszę ... ogróek mam mikrych rozmiarów, i cebulę to jeszcze gdzieś wcisnę, ale doniczki to juz nie zadołuję ))))

Idę pooglądać fotorelację
Madzenka 21:34, 10 wrz 2013

ewa004 napisał(a)
Marzenko czy czosnki muszą po przekwitnięciu mieć sterczące badyle czy można zaraz obcinać

Ja ścinam je bardzo póżno, nawet szare, przekwitnięte zdobią ogród. Gdy się jednak łamią, uginają to je wycinam.
Enya73 21:46, 10 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Joasiu tak sobie myślę aby zimą zrobić podsumowanie roku w moim ogrodzie

Koniecznie Buziaki
Gardenarium 22:07, 10 wrz 2013

Grzebię, jakie cebule kupiłaś, muszę się cofnąć....

A ja też mam z Anglii moje nowe nabytki, w tym czysto zielone tulipany, żadne tam brzegi, sama jestem ciekawa jak one będą wyglądały , ale na razie nie sadziłam jeszcze. A Ty kiedy sadzisz?

Instagram Ogrodowiska
gusiarz 22:44, 10 wrz 2013

Marzenko - doczłapałam, choć oczy mi już lecą... a ja dzisiaj też czosnki zamówiłam - hairy - te z włoskami, i główkowaty - bo piękne u Leny widziałam i tulipki i nawet narcycy... a co z tego wyrośnie.. zobaczymy... Ja posadzę pod koniec października lub nawet w listopadzie.
Ach.... mam jeszcze krokusy i szafirki - od mamy z ogrodu... ale z szafirkami to kłopot .. te liście... gdzieś je muszę upchnąć . Pozdrawiam szalona ogrodniczko
Madzenka 22:49, 10 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
Grzebię, jakie cebule kupiłaś, muszę się cofnąć....

A ja też mam z Anglii moje nowe nabytki, w tym czysto zielone tulipany, żadne tam brzegi, sama jestem ciekawa jak one będą wyglądały , ale na razie nie sadziłam jeszcze. A Ty kiedy sadzisz?

Danusiu ja mam setki cebul tulipanów z poprzednich dwóch lat... Wykopane leżą sobie w skrzynkach w garaźu....
Teraz dokupiłam 150 pełnych np. Carnival de nice, black hero, oraz peach bloosom. Kupiłam też queen of the night oraz czosnki. Nad resztą myśle.
Mam dużo białych i baldoróżowych dlatego teraz dokupiłam ciemnych przez Ciebie nie tylko donice ale i cebulowe będą biało -czarne z domieszką różu
Madzenka 22:55, 10 wrz 2013

gusiarz napisał(a)
Marzenko - doczłapałam, choć oczy mi już lecą... a ja dzisiaj też czosnki zamówiłam - hairy - te z włoskami, i główkowaty - bo piękne u Leny widziałam i tulipki i nawet narcycy... a co z tego wyrośnie.. zobaczymy... Ja posadzę pod koniec października lub nawet w listopadzie.
Ach.... mam jeszcze krokusy i szafirki - od mamy z ogrodu... ale z szafirkami to kłopot .. te liście... gdzieś je muszę upchnąć . Pozdrawiam szalona ogrodniczko

Ja też będę sazić dopiero w pażdzierniku. Krokusów i szafirków nie wykopywałam. Reszta czeka na ponowne sadzenie i kolejnych 200 szt zakupione
AlKa 22:58, 10 wrz 2013

A moje krokusy coś się pośpieszyły i wschodzą
Madzenka 22:58, 10 wrz 2013

AlKa napisał(a)
A moje krokusy coś się pośpieszyły i wschodzą

Nic im nie będzie robią tak co roku, równiez szafirki