Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Loosiuu 21:12, 22 wrz 2013

Piękne zawilce! Również czekam na przepis dot. pomidorków
Urszulla 21:15, 22 wrz 2013

Madżen:
oszalałam jak zobaczyłam 150 postów do nadrobienia,
ale wspaniale było tu pogościć się
obrazki u Ciebie wyśmienite
gusiarz 21:53, 22 wrz 2013

Marzenko - buszz ostnicowy wywiewa!! CUDO i lawenda piękna - ciekawe jak u nas będzie z lawendą... na tej naszej glince mimo dosypki piachu nie chce rosnąć.. Ile sezonków mają Twoje zawilce? Przepiękne Moje dopiero pierwszy - mam nadzieję, że za rok będą gęstsze...

Upraszam się uprzejmie o przepis na zielone pomidorro - może być na privka dużo zielonego jest jeszcze u mnie
Buziaczki
Madzenka 22:26, 22 wrz 2013

Ana i Łosiu : Pomidory to pomyśł M : kroimy na grube plastry, smarujemy serem pleśniowym , potem w bułke tarta, potem w jajko i na patelnię Na to polewamy słodkim bialym octem balsamicznym. Do tego można zrobić jakiś dobry sos m zrobił majonezowo-ketchupowo-czosnkowy - pychotka

Z 4 marnych krzaczków pomidorów, na razie były zerwane dwa czerwone pomidory... A teraz chyba jest 8 zielonych
W przyszlym roku będzie plantacja pomidorów. Wszystko rośnie w bajzlowni za garażem ciągle do przeróbki
Madzenka 22:28, 22 wrz 2013

gusiarz napisał(a)
Marzenko - buszz ostnicowy wywiewa!! CUDO i lawenda piękna - ciekawe jak u nas będzie z lawendą... na tej naszej glince mimo dosypki piachu nie chce rosnąć.. Ile sezonków mają Twoje zawilce? Przepiękne Moje dopiero pierwszy - mam nadzieję, że za rok będą gęstsze...

Upraszam się uprzejmie o przepis na zielone pomidorro - może być na privka dużo zielonego jest jeszcze u mnie
Buziaczki

Dosyp baaaaardzo dużo piachu do gliny, tak dużo, że będziesz myslala że jest sam piach - lawenda będzie rosla dobrze w palącym słońcu.
Moje zawilce były sadzone latem 2012 i co roku są takie same, niezbyt sie rozrosly.
Madzenka 22:28, 22 wrz 2013

Urszulla napisał(a)
Madżen:
oszalałam jak zobaczyłam 150 postów do nadrobienia,
ale wspaniale było tu pogościć się
obrazki u Ciebie wyśmienite

Wiesz trzeba nadrobić pracowity tydzień w weekend
Madzenka 22:30, 22 wrz 2013

baraga1904 napisał(a)
...nie wiedziałam Marzenko że Ty pomidorro hodujesz....może przegapiłam bo Twój wątek pędzi szybciej niż TGV...

Hoduję pomidory i sama nie wierzyłam że mi urosną. Nawet M mnie wyśmiał gdy w czerwcu przyniosłam z centrum ogrodniczego krzaczki pomidorków A teraz proszę sam jest zachwycony własnymi pomidorami. Ale 4 szt krzaczków to będzie wystarczająca ilośc... Przecieź nie będę codziennie jadla pomidory
Madzenka 22:32, 22 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Tyle lat uprawiam działkę a trawami dopiero teraz się zainteresowałam. Na razie mam rozplenicę z jednej kępy dzieloną i dlatego marną oraz carex Ice Dance od Ani asc, też podzielony na 'drobne' i bronzitę - sztuk trzy, których jeszcze nie umiejscowiłam
Ech, to Ogrodowisko!

Basiu ja miałam w projekcie trawy ale sceptycznie do nich podchodziłam... Dopiero Danusia i ogrodowisko rozbudziły moje aspiracje trawkowe oj będzie ich jeszcze więcej za rok
Madzenka 22:33, 22 wrz 2013

Magda70 napisał(a)

Ja też odradzam...w cieniu jako tako daje radę...ale na słońcu ledwo dyszy....

Jesli po raz kolejny hebe wymarźnie to będzie kostrzewa niedźwiedzia!!!
Madzenka 22:33, 22 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Trawy masz imponujące i białe zawilce również , zresztą nie tylko...Pozdrówka.

Dziekuję Bogdziu