Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Pola 18:29, 09 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

I tak profilaktycznie buksik otrzyma czerowną muszkę [/quotea u nas pada i dosyć mocno w południe był pięknie słonecznie.... Ale jest ciepło....
AgnieszkaW 18:30, 09 lut 2014

Marzenko, poczekaj może jeszcze z tymi pracami wiosennymi...
bociek 18:34, 09 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

O wszystkim gadamy
Dzisiaj zabrałam teściowej z ogródka kępe przebiśniegow i posadziłam u mnie kwitną te ślicznotki już w JG.

I uzgodniliśmy, ze zwołujemy pół podwórka i podejmujemy ostatnią probę wykopania 2 m stożka bukszpanowego. Na dzień matki zrobie teściowej druga rabatke tym razem będzie zimozielona : w miejsce bukszpana będą mniejsze bukszpany, rh , azalie i zawilce japońskie.... Huuura moze wreszcie ten ciety od wielu lat stozek zawita na zaplanowanym od 2009 roku miejscu u mnie ! Chyba trzeba bedzie imprezkę u teściów bukszpanową urządzic

Kwitna???? Jak mi jest ciezko uwierzyc w to wszystko, przeciez widze zdjecia u Ciebie, Irenki, Ewelinki, ale to takie nierzeczywiste No to Kochana ten stozek to jest jak wygrana w totolotka Najwazniejsze, ze tesciowa dostanie nowa rabatke, a tesciowe lubia dostawac, nawet jak oddaja cosik swojego w zamian Oj to bedzie powazna akcja Super Marzenie, ciesze sie razem z Toba
ana_art 18:49, 09 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

I tak profilaktycznie buksik otrzyma czerowną muszkę
koniecznie, pamiętasz mojego z kokardką?
Enya73 18:57, 09 lut 2014

Marzenko, czy będziesz na Gardenii? My z Anią wybieramy się w sobotę. Mamy już zarezerwowany hotel, więc u nas sprawa raczej pewna. Mam nadzieję, że spotkamy się w większej grupie, tak jak ostatnio.
Pozdrawiam serdecznie.
malgorzata_s... 19:14, 09 lut 2014

No, nadrobiłam Niesamowita jesteś Już będziesz kostkę myć?? Co prawda zaklinałyśmy wiosnę ale pełni sezonu jeszcze nie ogłaszamy Z drugiej strony lepiej zajmij się kostką bo jak tak dalej będziesz szaleć to za chwilę siać do gruntu zaczniesz Buziaki.
Loosiuu 20:19, 09 lut 2014

W Poznaniu już tną drzewa i krzewy Jechałem ostatnio i się przyglądałem, a tu poprzycinane niektóre drzewa, a nawet pęcherznice w jednym miejscu były radykalnie skrócone...
Jak tak popatrzyłem w archiwum to ja ciąłem wszystko 13 marca w zeszłym roku, jak jeszcze leżał śnieg wszędzie.
Chyba wyrównam swój żywopłot z ligustru...Krzywy taki...tylko straszy! Jutro tnę! resztę zostawię na wiosnę
Krys 20:51, 09 lut 2014

Madzenko czy rh i azalie tez pryskałas Promanalem?
gusiarz 21:05, 09 lut 2014

Marzenko ile cennych informacji przewija się u ciebie. Nie sposób wszystkiego ogarnąć . Żadna książka ogrodnicza nie udzieli odpowiedzi na tak zawiłe pytania.... Tu znajduję wszystko
Dziękuję, że jesteś
tusiawka 21:48, 09 lut 2014

Zostawiłem sobie otwartą zakładkę wczoraj wieczorem, bo miałam pisać i chyba z osiem stron przybyło.
Mam pytanie jak ciąć takie malutkie graby na żywopłot sadzie w zeszłym roku?
Były z odkrytym korzeniami i bardzo małe ale i tak część z nich ponad metrowe przyrosty wypuściła latem i jesienią.
I dołączam się do pytania o sprzęt do cięcia, jak mój żywopłot podrośnie będzie mi potrzebny.

Ja zaczęłam w odwrotnej kolejności. Wczoraj wielkie okno umyłam, dzisiaj grabienie liści i przycinanie suchych bylin. O myciu kostki myślałam ale nie mam jeszcze myjki.