Kupowałam jesienia 2012 sztorby (????) graba na allegro. Bardzo tanio, ale były marne i potrzebowaly 1,5 roku aby się przyjąć, byly krzywe, namęczyłam się z prostowaniem. Pod koniec lata jednak ruszyly wiec mam nadzieje, że teraz będzie łatwiej. Zatem jesli nie znajdziesz szkółki u siebie zamawiaj na allegro. Ja kupowałam 50 szt za 49,99 zł .... A wiosną 2013 wysokie na 1,8m sadzonki za 1 szt 19,90 zł. W maju 2010 placiłam za moje ładne sadzonki na zywopłot ok 1,2 m za 8,90 zł (przez pośrenika) za sztuke ale były tego warte.
O wszystkim gadamy
Dzisiaj zabrałam teściowej z ogródka kępe przebiśniegow i posadziłam u mnie kwitną te ślicznotki już w JG.
I uzgodniliśmy, ze zwołujemy pół podwórka i podejmujemy ostatnią probę wykopania 2 m stożka bukszpanowego. Na dzień matki zrobie teściowej druga rabatke tym razem będzie zimozielona : w miejsce bukszpana będą mniejsze bukszpany, rh , azalie i zawilce japońskie.... Huuura moze wreszcie ten ciety od wielu lat stozek zawita na zaplanowanym od 2009 roku miejscu u mnie ! Chyba trzeba bedzie imprezkę u teściów bukszpanową urządzic
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ręce mnie wiosennie swędzą do ciecia róż, traw, perowski a w szczególności budlei... Ale prawdopodobnie jeszcze sie nagle ochłodzi i może to zaszkodzić roślinom. Dlatego obserwujemy prognozy i sprzątamy. Za tydzień chyba najlepszym rozwiazaniem będzie mycie okien i kostki brukowej...zobaczymy...
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.