Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zapach ziemi

Zapach ziemi

Agania 21:12, 09 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)
I reszta cebulowych wyłazi coraz mocniej
np.

Czyżby igła kleopatry

Derenie , krokusy , bratki i jeszcze ozdoby jak ty mi sie podobasz i to co sie w koło ciebie dzieje takie osóbki mnie przyciągają jak magnes hello Agnieszko zostane u Ciebie na dłużej

Za grabami przyleciałam, też będę wkrótce sadziła, jakie masz doświadczenia z grabami mów i pisz mi dużo, bo ja przed sadzeniem
sylllwia 21:33, 09 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)

A ja w Jankowicach nigdy jeszcze nie byłam . Czas to zmienić. Możesz namiary podać dokładniejsze.

Też jestem chętna na namiary do Jankowic
Agnieszka_B 22:39, 09 mar 2014

Agania napisał(a)

Czyżby igła kleopatry

Derenie , krokusy , bratki i jeszcze ozdoby jak ty mi sie podobasz i to co sie w koło ciebie dzieje takie osóbki mnie przyciągają jak magnes hello Agnieszko zostane u Ciebie na dłużej

Za grabami przyleciałam, też będę wkrótce sadziła, jakie masz doświadczenia z grabami mów i pisz mi dużo, bo ja przed sadzeniem

to tylko hiacynt

dziekuję za miłe słowa
co do grabów, to Marzenka jest matką chrzestna mojego żywopłotu. U mnie graby na razie tylko w formie żywpłotu. Mam takie miejsce w ogrodzie , gdzie zaraz za siatka rośnie bardzo duży modrzew a obok niego mniejsza , ale tez pokaźnych rozmiarów sosna. Dokładnie w tym miejscu znajduje się kąt do siedzenia . No i powstał problem jak się odgrodzić od sąsiadów , tak zeby to coś moglo pod tym modrzewiem urosnąc. Panuje tam półcień , a w pewnym miejscu cień. No i padło na grab , który bedzie ciety do wyskości siatki. Sadzony jesienią. Teraz wiosną sadziłam wokół części gospodarczo-kompostownikowej. Kupuje kopane w naszym nadleśnictwie - po 1 zł. od sztuki. Jesienią były to sadzonki 30-40 cm. A teraz na wiosnę sprzedają większe w tej samej cenie. Wszystkie maja bardzo dobrze rozwiniety system korzeniowy. Ogólnie jestem zadowolona. Sadzone były co 20-25 cm.
Czekam niecierpliwie na liście
Agnieszka_B 22:41, 09 mar 2014

sylllwia napisał(a)

Też jestem chętna na namiary do Jankowic

No to czekamy na te namiary
makkasia 23:07, 09 mar 2014

strasznie długo sie nie widzialyśmy a U ciebie tyle się dzieje szoook!!!
Też jestem ciekawa Twojego grabowego parawanu ..i będę zaglądac częściej !!!
wiosna p,,,,,,,,,,,,,,,,ekniasta a planu zazdraszczam
ściskam
mira 23:12, 09 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Bratki w donicach

no wreszcie coś dla mnie, gonię po wątkach i dopiero u ciebie spotkałam bratki, i piękną donicę ach!

lista róż słuszna i same śliczne,
Magdalenka 09:48, 10 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)

Bratki z targu. Załuję że więcej nie wziełam. W ogrodach jeszcze nie byłam, choć mam ich po sąsiedzku prawie.

To Ty mieszkasz w R....u? Byłam w ogrodach w pt. i kupowałam bratki. W sumie tylko za nimi tam zaglądnęłam. Racja, mają raczej drogo, ale ja lubię tam czasem pojechać i popatrzeć na te wszystkie cudne roślinki.
Pozdrawiam ciepło i słonecznie. Zaraz zmykam do ogrodu.
danuta_szwajcer 10:17, 10 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)

No to czekamy na te namiary

Dziewczyny jadac przez Chwałowice cały czas prosto i w Jankowicach jest skrzyzowanie ze swiatłami to przed skrzyzowaniem / prawie na samym skrzyzowaniu/ po prawej stronie jest kwiaciarnia i szkółka. Milego dnia) W tym roku jeszcze nie byłam ale wybieram sie bo chce dokupic borowki amerykanskie . To zdam relacje co juz maja
Agnieszka_B 18:55, 10 mar 2014

Magdalenka napisał(a)

To Ty mieszkasz w R....u? Byłam w ogrodach w pt. i kupowałam bratki. W sumie tylko za nimi tam zaglądnęłam. Racja, mają raczej drogo, ale ja lubię tam czasem pojechać i popatrzeć na te wszystkie cudne roślinki.
Pozdrawiam ciepło i słonecznie. Zaraz zmykam do ogrodu.

Ano w R...u w tej samej dzielnicy co ogrody

też pozdrawiam
Agnieszka_B 18:56, 10 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Dziewczyny jadac przez Chwałowice cały czas prosto i w Jankowicach jest skrzyzowanie ze swiatłami to przed skrzyzowaniem / prawie na samym skrzyzowaniu/ po prawej stronie jest kwiaciarnia i szkółka. Milego dnia) W tym roku jeszcze nie byłam ale wybieram sie bo chce dokupic borowki amerykanskie . To zdam relacje co juz maja

Dzięki Danusiu za namiary i czekam na relacje z zakupów- bo pewnie będziesz tam przede mną.