Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 18:48, 26 lut 2014

boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj wszystko zrobiłaś jak profesjonalistka,
teraz zadbaj o to by wiatr nie ruszał tym drzewkiem
, czyli opalikuj go tak by żaden wiatr nie mógł go ruszać,
a to dlatego że te malutkie korzonki odpowiadają za życie drzewka, jak wykopałaś to naruszyłaś tę delikatną strukturę, aby to się odbudowało potrzeba wody i czasu ok. 1 roku, za kilka miesięcy będziesz wiedziała czy przeżyje, jeśli tak to będzie trochę chorować po 2 latach będziesz pewna że jest ok.
sosna potrzebuje dużo dużo wody podlewaj i czekaj. pozdrawiam

Ale mi miło
Bogusiu to u Ciebie przeczytałam jak kształtowałeś sosenki i tak zrobiłam, więc uczę się od Mistrza

Przymocowana linami jest bardzo mocno i stabilnie, mam nadzieje że wiosna nie będzie zbyt goraca i sucha to jest szansa że się przyjmie. Wiem że pisałaś że przyjmuje sie co 10 sosna o takim wzroście, ale mam nadzieje że moja będzie wśród szcześliwców

Bedę lała wodę na pewno i trzymała za mnią kciuki
Dziękuje Ci za rady!
kasiek 18:50, 26 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
wiśnia Kiku... właśnie przeglągałam ogród japoński w gazecie i ona tam w roli głównej...bardzo ładna masz namiary na nią bo ja nie

Jadę w kwietniu do Krzywaczki, tam są tanie rośliny i szeroka gama wyboru, zobaczymy . Jak nie to zawsze zostają Pisarzowice.
kasiek 18:52, 26 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

No to szalejesz kochana Pięknie to wymalowałaś Będzie urokliwie i motylkowo Całuski Kasiu.

To była zawsze moja najbardziej problemowa rabata, więc po kilku latach ciągłego jej ulepszania - postanowiłam ją w końcu całkowicie zmienić.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, w pierwszej kolejnosci i tak oczko czeka.
Buziole
kasiek 18:53, 26 lut 2014

kitek81 napisał(a)
idziesz jak burza-japońca dopiero co zrobiłaś, a tu już kolejne poważne zmiany w planach!
podziwiam
pozdrawiam

Ja najwięcej siły i zapału mam po zimie - wtedy jeszcze kręgosłup nie daje tak w kość.
Poza tym te rewolucje spowodowane są Ogrodowiskiem - po pół roku przebywania tutaj, zrozumiałam swoje błędy i niedociągnięcia i wiem juz co trzeba zmienić
ewsyg 19:03, 26 lut 2014

kasiek napisał(a)

Jadę w kwietniu do Krzywaczki, tam są tanie rośliny i szeroka gama wyboru, zobaczymy . Jak nie to zawsze zostają Pisarzowice.

A jakie roślinki tam mają ? W Pisarzowicach to tylko NN opłaca się kupić
Bogdzia 21:00, 26 lut 2014

Wydaje mi się ze bedzie konflikt miedzy wiśnia i rh to które bedzie z przodu zasłoni to co bedzie z tyły . Dobrze bedzie tylko na początku ale jak rośliny sie rozrosna konflikt murowany , może zrezygnuj z jednego rh , kasy trochę przy okazji zaoszczędzisz.
Tusiala 10:50, 27 lut 2014

Ale sobie roboty w tym roku zaplanowałaś. Że też rośliny muszą być tak drogie
kasiek 18:28, 27 lut 2014

ewsyg napisał(a)

A jakie roślinki tam mają ? W Pisarzowicach to tylko NN opłaca się kupić

Co to za skrót NN? Chodzi o rh?
W Krzywaczce jest wszystko po niskich cenach, a w Pisarzowicach nastawiam sie na rodki i pierisy.
kasiek 18:29, 27 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Wydaje mi się ze bedzie konflikt miedzy wiśnia i rh to które bedzie z przodu zasłoni to co bedzie z tyły . Dobrze bedzie tylko na początku ale jak rośliny sie rozrosna konflikt murowany , może zrezygnuj z jednego rh , kasy trochę przy okazji zaoszczędzisz.

Bogdziu dziękuje za uwage - bardzo słuszna, juz zamieniłam miejscami wiśnie i magnolię, nie będą wtedy się zacieniać
Lekka korekta i dzięki Tobie uniknęłam niepotrzebnego niezadowolenia
kasiek 18:32, 27 lut 2014

Tusiala napisał(a)
Ale sobie roboty w tym roku zaplanowałaś. Że też rośliny muszą być tak drogie

W tym roku? No co Ty, ja to tak co roku zmieniam - jak n ie w ogrodzie to w domu, jak nie u siebie to u innych
A eMusiowi powtarzam że tylko rodziny nie chcę zmieniać
Rośliny nie wszystkie kupuje, czasem sie zamieniam, czasem biore to, co wyrzucaja innni jak mają za duzo itp..
w pracy mam 3 osoby z którymi co chwilę się zamieniam na inne egzemplarze