Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

renatamama3 19:52, 01 mar 2014

Kasiu,grządki taty łał ,a widok jeszcze większe łał ,pewnie na Rożnów ?
No to ,dzisiaj oby dwie cierpimy ,mnie też wszystko boli ,wygrabiłam trawnik ,pokończyłam kanciki ,rozmnożyłam poziomki ,wywiozłam jedną taczkę ziemi ,M kopał na oczko ,doprowadziłam dom do jakiego takiego stanu ,ugotowałam zupę ,wyprałam 3 suszarki prania ,i zakupy ,niedawno skończyłam .padam na pysk ,pozdrawiam
elzbieta_g 19:53, 01 mar 2014

kasiek napisał(a)

Małgoś masuje i masuje, choć nie koniecznie tam gdzie najbardziej boli

ha haa pasowało by po kręgłosłupie
kasiek 19:57, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

One tak mają A te grządki taty..........szok

Rozumiem że one to łapki
No cóż ważne że i tak zapomina sie przy nich o całym świecie
Tata ma doskonałe pomysły i jest budowlańcem więc jest moim nieustającym źródłem inspiracji!
kasiek 20:00, 01 mar 2014

Luki napisał(a)
Muszę niestety troszke zmartwić z tymi panelami cena prawdopodbnie będzie dwukrotnie wyższa niż poliwęglan komorowy, który podałaś plus jeszcze troche. Niestety firma się ceni i zapewne 10 letnia gwarancja też robi swoje.

AAAAAAA no żartujesz! O zesz Ty, tego sie nie spodziewałamm, teraz musze się zastanowic czy czekać i zrobic tak jak mi sie podoba czy skusić się na coś tańszego....
10 lat - to duzo, musze sie z tym przespać, wielkie dzięki za info, troche mnie otrzeźwiło
malgorzata_s... 20:00, 01 mar 2014

kasiek napisał(a)

Rozumiem że one to łapki
No cóż ważne że i tak zapomina sie przy nich o całym świecie
Tata ma doskonałe pomysły i jest budowlańcem więc jest moim nieustającym źródłem inspiracji!

No one, te facety przecież Ale to prawda że przy nich dobrze
kasiek 20:03, 01 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Kasiu,grządki taty łał ,a widok jeszcze większe łał ,pewnie na Rożnów ?
No to ,dzisiaj oby dwie cierpimy ,mnie też wszystko boli ,wygrabiłam trawnik ,pokończyłam kanciki ,rozmnożyłam poziomki ,wywiozłam jedną taczkę ziemi ,M kopał na oczko ,doprowadziłam dom do jakiego takiego stanu ,ugotowałam zupę ,wyprałam 3 suszarki prania ,i zakupy ,niedawno skończyłam .padam na pysk ,pozdrawiam

Tak Rożnów - jego ukochane miejsce na ziemi
No tos się narobiła, chyba tak wszyscy kota dostaliśmy przy takiej pogodzie
1 taczkę? Ech.... ja już taczki przestaje liczyć, równie dobrze odwodnienie mogłabym zrobic wokół domu
U mnie M nie kopie ale za to gotuje obiad Ja za robote w kuchni zrobie wszystko
Teraz ide wieszac pranie, prasowanie jutro
Pozdr.
kasiek 20:05, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

No one, te facety przecież Ale to prawda że przy nich dobrze

Taaa, te ich słabości są takie pocieszne
Rozumiem że wiesz z autopsji?
kasiek 20:06, 01 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)

ha haa pasowało by po kręgłosłupie

O niego się zaczyna ok 5 min musi starczyć
Bogdzia 21:03, 01 mar 2014

Faktycznie miałaś po kim zapał i pracowitośc odziedziczyc, piękny ogród i w pięknym miejscu. Miłej niedzieli.
Mala_Mi 09:54, 02 mar 2014

Przebiśniegi w prezencie otrzymane będą rosły... bo tylko takei przebiśniegi sie rozrastają ..te z cebulek kupionych są do niczego. Super prezent

Folię do oczka najlepiej kupować w sklepie.... gdzie ja sprzedają... bo tam są resztki, które są za połowę ceny..

Warzywnik i ogród Taty.... po prostu wymiata..szok.. i jak pięknie położony, jaki śliczny, zadbany... pochwal tatę.. pełen szacunek dla jego pracy.

A teraz na temat poliwęglanu... najtaniej jest kupić prywatnie na składzie materiałów budowlanych i zawsze się targuj Firmy dają upusty . Fastlock firmy Icopal to też poliwęglan, tylko sprzedawany pod marką półproduktów Icopal.. wiec musi być drożej.. . I to nie dwukrotnie.. bo różnica pomiędzy komorowym, a litym jest 5 krotna.
Z poliwęglanu wykonuje sie lite płyty, płyty komorowe, albo jak Icopal różne inne elementy i profile.
Największym producentem płyt poliwęglanowych jest ROBELIT.
Płyty komorowe.. kurzą się w środku, trzeba zakupić listwy maskujące końce płyt i dobrze je założyć.. ale to nic trudnego.. !! i nie są tak przezroczyste jak lite.
Płyty lite same zalety.. wada.. cena.
Zdolni z M jesteście sami zamontujecie. trzeba tylko poczytać o montażu... głownie chodzi o ciecie, by nie zakurzyć w komorach..

Płyty poliwęglanowe nie żółkną, nie pękają, myjemy środkami bez środków drapiących... .
Masz cennik producenta ( na składach można kupić czasami taniej, może masz jakaś firmę budowlana która kupuje na składzie.. upusty dochodzą nawet do 30%..)

cennik poliwęglan komorowy

płyty lite