Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 21:57, 13 wrz 2013

asc napisał(a)
Kasiu.. mam kosów od groma i ciut ciut.. i te kosy tych ślimaków nie jadają.... wola nasze krajowe

Jedynie co to kaczki ubijają te ślimaki, czasem kury podziobią.. ale głownie by zabić a nie zjeść..

Zdrowiej szybko...
Ja mam duże okno.... i teraz zrobilibyśmy z M dużo większe i najlepiej na narożniku domu, by mieć panoramę
Ale to pierwszy dom.. wiec są braki.... drugiego nie będzie bo mi żal ogrodu i miejsca i sąsiadów.. tu mi dobrze

To te kury dobra rzecz! Zupełnie jak mój pies który łapie krety i myszy!
Okna zazdroszczę, właściwie to mam już pomysł ale elewacja musi się zestarzeć by zrobić jakąś przeróbkę
kasiek 22:09, 13 wrz 2013

Sebek napisał(a)

Albo przynajmniej ogród zimowy z widokiem na ogród

Tak i własnie na to licze że uda się zbudowc - szkoda że nie mam odpowiednich narzędzi i umiejętności, miejsce juz mam, tylko dziewczyny mi krzyczą ze chcą miec wieksze pokoje na piętrze i łazienke i....
Ech jeszcze poczekam
22:14, 13 wrz 2013
kasiek napisał(a)
Szczotkę? Matko a cóz Ty tak nazwałaś - Himalajkę czy strzyżonego jałowaca? Nie mam pojecia

Kasiek to tak jak moje plecionki...myślałam,że fotele z wikliny miałaś na myśli A to wianuszek
kasiek 22:19, 13 wrz 2013

A fotele nie Twoje ?
Taa, pięknie Ci wyszedł - musze podpatrzeć
22:30, 13 wrz 2013
Moje,moje..w głos się śmieję...ale się dogadujemy
Katkak 22:54, 13 wrz 2013

Kasia naprawdę jesteś niesamowita. Coraz bardziej zakochuję się w Twoim ogrodzie
Aneczka 04:36, 14 wrz 2013

Kasiu pięknie u ciebie, masz talent, nawet ścieżki tak oryginalnie zrobione. Ściana z lustrem ogromnie mi się podoba! I te oczko. Początki też nie były łatwe i jeszcze z tym kręgosłupem ..ał. Podziwiam, że tyle dałaś radę zrobić i to z takim uśmiechem i beż narzekań. Aż mi wstyd, że taki jakiś niedorobiony ten mój wątek założyłam, bo tak naprawdę to jeszcze nie mam co pokazywać. U ciebie już tak pięknie Ty naprawdę masz talent do projektowania, a ja taka niezdecydowana jakaś jestem, strasznie mnie to w sobie wnerwia. Ale widzę czytając różne tu wątki, że nie tylko ja tak zaczynam Życzę zdrówka i miłego wypoczywania w tak pięknym miejscu, które ty sama stworzyłaś. Pozdrawiam

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja też chciałabym takie okna. Chociaż tarasowe chciałam wielkie drzwi. No ale M że śnieg do polowy drzwi będzie i zimno od wielkich okien itd. itd.

Oj skąd ja to znam

Jak to nie mają wrogów naturalnych, a my? Dwa lata temu zbierałam z latarką, sąsiedzi policję chcieli wzywać.W zeszłym już wiedzieli że to ja.Zresztą który bandzior latarkę włącza.
Co prawda nie zjadamy ale tłuczemy.

Dobreee...
Aneczka 05:02, 14 wrz 2013

kasiek napisał(a)

Po wykopaniu płytkiej sadzawki przy oczku dla roślin błotnych - okazało się że stworzyłam również ptasie kąpielisko które jest oblegane w upalne dni

Bosko!
Madziarzeszow 06:50, 14 wrz 2013

Kasiu pożyczyłabyś mi Twojego psiaka na te nornice moje przeklęte , bo mój Tiger to tylko kamyk i piłka w głowie
Całe tunele w trawniku wypadają , dziura na dziurze... walczę kulkami na mole , zawsze skutkowały
kasiek 10:55, 14 wrz 2013

Kasiu i Aniu dzieki za odwiedziny i zapraszam częściej.
Myśle że Danusia nie stworzyła tego portalu by ludzie chwalili sie dorodnymi ogrodami ale pokazywali sciezke jaką szli, doradzali, wymieniali sie dośiwadczeniami, wspierali - s łowem zachowywali sie jak jedna wielka Rodzina - i za to jej chwała

Madziu, pies ma talent nie tylko do łapania kretów, teraz walczy z kolejnym bo znów sie przyplątał
Zresztą sama zobacz co zrobi dla piłki - fota z 2006r ( ogródek w powijakach)