Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 08:48, 03 sie 2014

Dorota123 napisał(a)
Straszny widok i doświadczenie. U nas tak było w ubiegłum roku i 2 lata temu. Wodę mieliśmy też w kotłowni.

No właśnie dlatego nie mieliśmy czasu przejmować się ogrodem bo woda zaczęła wdzierać się do piwnicy starą rurą którą zapomnieliśmy zatkać. Od 22 do 1 w nocy nosiliśmy wode w wiaderkacdh by nie zalało piwnicy. Pomagała nam nawet starsza córka. Na szczęście się udało a rura już zatkana
kasiek 08:54, 03 sie 2014

Nallar napisał(a)
Natura potrafi być okrutna, Kasiu nie jestem w stanie pomóc, ale jestem z Wami.

dzięki
Pierwszy raz przeżyłam coś takiego ale w sumie los nam sprzyjał (sasiedzi obok maja w tym miejcu co my ogród - dom i takie ilości wody zalały im posesję).
Tu gdzie jest basen zgromadziło sie najwięcej wody, tak więc na przyszły rok zrobimy tu coś w rodzaju odwodnienia i powinno uchronić nas przed takimi wypadkami.
kasiek 08:58, 03 sie 2014

Katkak napisał(a)
Kasia nie do wiary, że w dwie godzinki daliście radę uporać się z takim bandżajem, ale całe szczęście, że się udało. Jesteście the best . Nie dziwię się, że boisz się "powtórki z rozrywki", ale mam nadzieję, że na jednej takiej historii się skończy i będziesz to kiedyś wnukom opowiadać . Buźka.

W sumie to ja też, myślałam że zajmie mi to kilka dni. Właściwie oczyszczyliśmy rabaty z kory, szlałfem wymylismy rosliny. Wczoraj pół dnia odczyszczałam altane - ale przy okazji zrobiłam porzadki
A na powtórkę mam już pomysł, bo u mnie kataklizmy i problemy są siłą napędowa do zmian
kasiek 09:04, 03 sie 2014

renatamama3 napisał(a)
Kasiu,współczuje i podziwiam,bo ja nie wie czy nie rzuciłabym wszystkiego w diabły ,w tej rozpaczy .W takich chwilach cieszę się,że mieszkam na górce i żadna ulewa mi nie straszna.pozdrawiam

No ja też mieszkam na górce
Ech to było napradę dziwne i zaskakujace. Rzucić wszystko? to nie ja, ja staram sie nie przezywać ale uczyć sie na takich zdarzeniach i wyciągać wnioski.
Nawet jak miam 50 % szans na przeżycie operacji to bardziej myślałam jak zabezpieczyć rodzine i spisać testament, a takze kto ma wychować dzieci niż przezywac własne nieszczeście.
Taki ze mnie dziwny człowiek
kasiek 09:06, 03 sie 2014

Agania napisał(a)
Kasiek czytam, że u Ciebie już po strachu, najważniejsze,że w tym wszystkim, nic Wam się nie stało

Spokojnej nocki

Juz ok, dzięki Agani za relację My zostalismy z doświadczeniem i niesłychanym porzadkiem - piwnica i altana błyszcza po porzadkach
Buziam
kasiek 09:10, 03 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, niewiarygodne, co żywioł potrafi (ja też coś o tym wiem). Dobrze, że daliście radę i uporaliście się ze skutkami zalania. Mam nadzieję, że dużo strat roślinnych nie ma? Cmokam

Dzięki Agus, na szczęści i o dziwo strat nie ma żadnych! Niedowiary, mam naprawde dużo szczęścia
Nie tylko nie ma trat ale jeszcze zrobiło sie czyściutko (no moze jeszcze trochę mułu jest na roslinach), do tego trawnik zrobił sie soczyście zielony
W domu tez bez stat wię mozemy mówic o wielkim szcześciu
kasiek 09:13, 03 sie 2014

Katkak napisał(a)
Kasia a tak z innej beczki - ta winorośl porasta pergolę z prędkością światła, kapitalnie już wygląda. Mam nadzieję, że już jest wszystko ok i niedługo odzyskasz łączność ze światem . Buziolki.

Z netem będzie jeszcze problem 2 tyg.
Winorośl faktycznie robi genialna zielona ściane i taki był plan
Co do tujek to zaraz ide zobaczyć, ale z Cuiebie torpeda
kasiek 09:23, 03 sie 2014

agatanowa napisał(a)

o kurza morda! a co dopiero, gdy fala ma 2 i więcej metrów!
wujek, który mieszka w Krakowie, też mówił o katastrofalnych skutkach ulew, ale jemu "tylko" do garażu weszła woda, większych strat brak
mam nadzieję, Kasiu, że i u Ciebie w porządku, wszystko poodpala, poosusza się
pozdrawiam i życzę braku strat

Dzięki Agatko z wsparcie, już po krzyku, choś faktycznie nie wyobrażam sobie 2 metrowej fali skoro 30 cm potrafiło miec taka siłę!
U nas też na szczeście bez start, gorzej obok u sąsiadów.
Kosiarka działa! szok normalnie!
kasiek 09:25, 03 sie 2014

agatanowa napisał(a)

tak niedawno powstawało to miejsce, przeciez jest prawie świeżuśkie! a jednak już tak urokliwe. Jak Ty to robisz Kasiu? Czarujesz?

nie czaruje, po prostu mam dobre wyobrażenie przestrzenne, tak jak rysuję tak wychodzi

Ciesze się że się podoba, a urokliwoś zawdzięczam obrazkom i latarence Katki
kasiek 09:26, 03 sie 2014

Dorota123 napisał(a)
Jak zwykle pięknie

To się cieszę bo zaraz wkleje nowe fotki