Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:16, 24 paź 2014

Katkak napisał(a)
Tajemnicze zdjęcia tajemniczego ogrodu . Uwielbiam go .

Bo w Twoim klimacie
Pozdrawiam
kasiek 19:19, 24 paź 2014

Kapibara napisał(a)
Kasiu pytanko mam; kiedy zaczął powstawać Twój ogród, ile lat temu? Pewnie o tym pisałaś i nie zwróciłam uwagi, a pytam, bo ta bujność jest cudowna i zastanawiam się ile to jeszcze lat ja będę czekać na takie widoczki u siebie

Pierwsze nasadzenia i zarys ogrodu powstałw 2000 roku.
Tu masz link na metamorfozy jak zmienił się w ciągu 11 lat (chyba)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=64

Oj z ogrodem nie jest tak szybko min. 5 lat by nasadzenia się zagęściły a najpiękniejszy jest po 10-12 latach, potem znowu korekty co roku
kasiek 19:20, 24 paź 2014

Katkak napisał(a)

Pozwolę sobie odpowiedzieć za KAsię , bo jeśli dobrze pamiętam, to Kasia tworzy go już 10 lat

No prawi, właściwie to juz prawie 15 lat
Ale blisko było
bartek_luberda 19:22, 24 paź 2014

Ale się zmieniło
kasiek 19:24, 24 paź 2014

Agania napisał(a)
Kasiu, ogród dalej zielony, wcale nie widać liści, nie wiem jakie to grzybki rosną u ciebie.....mam madzieję, że weekend będzie bez deszczu, tylko w słońcu....,bo siły wrucą po tej deszczowej szarówie, pracy nam nie brakuje, a ty po remoncie.....w końcu potrzebujesz odpocząć i tego ci życzę

buziak

Agatko a gdzie tam do końca! 3 tyg siedzieli - strrrasznie duzo roboty zrobili ale i my się naharowaliśmy jak woły bo trzeba było kurz myć codziennie by nasze alergiczki nie dostały ataków kurzu. Nie mam paznokci, ramion nie czyję, teraz malujemy.
Jeszcze na forum mnie troche nie będzie, bo się nie rozdwoje

Dobrze że w ogrodzie nie mam duzo roboty, najważniejsze że odczyściłam miejsce pod orzechem z liści, bo one bardzo trują podłoże, poza tym czekam aż opadną liście bo jakoś słabo im to idzie.
pozdr
kasiek 19:31, 24 paź 2014

Pogoda paskudna nie ma jak robić ładnych fotek, mój aparat w takiej szarówie głupieje. Może jutro wstawię lepsze...

Tawuła bez liści jak mgiełka, liście piwoni sie przebarwiają

Orzech łysy, perułkowiec zaczyna się przebarwiać, ale magnolia (przy studni) ani chu chu...

Przy oczku też brak przebarwień, wierzby, tawuła, nawet irga nie drgnęła...

No i japoniec - w wiekszości zimozielony
kasiek 19:32, 24 paź 2014

bartek_luberda napisał(a)
Ale się zmieniło

Dlatego wszystkim powtarzam by cykali fotki, czy jest ładnie czy nie do końca bo potem porównania są bezcenne!
AgnieszkaW 19:38, 24 paź 2014

Kasiu, ogromna różnica Z przebarwieniami to w tym roku kiepsko. U mnie berberysy wcale się nie przebarwiły, a już liście zrzucają (chociaż perukowiec nawet ładny). Pozdrówka
kasiek 19:59, 24 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, ogromna różnica Z przebarwieniami to w tym roku kiepsko. U mnie berberysy wcale się nie przebarwiły, a już liście zrzucają (chociaż perukowiec nawet ładny). Pozdrówka

No więc nie tylko ja narzekam na brak kolorów, kurcze a taka ładna jesień (oprócz ostatnich dni). Berberysy mi nie ruszyło, perułkowiec słabo, chyba tulipanowiec i krótko sumaki cieszyły oko kolorem...
Katkak 20:24, 24 paź 2014

kasiek napisał(a)

Bo w Twoim klimacie
Pozdrawiam

w moim, w moim i to jeszcze jak