Ubrałaś już choinkę , ja zrobiłam stroik z lampkami, ale, żeby sąsiedzi nie zobaczyli, że się już doczekać nie mogą, to zasłoniłam szczelnie rolety w oknach.
No niestety prognozy pokazują na ten czas kilka stopni ciepła na plusie... Ja też chciałabym juz troche śniegu albo chodziać odrobinę szadzi - tworzy bajkowe krajobrazy co zauważyłam u niektórych....
Dzięki Kasiulka za pomysły (te na komórce też). Sorki nie miałam czasu odpisać bo w domu mam zatrzęsienie roboty przy lekcjach z dziećmi...
U mnie choinki 3 stoją - główna w salonie i u dziewczyn w pokojach
Nie no błagam - żaden szron, chyba z tej żałości sprejem ze sztucznym sniegiem pobiele chociaż czubki iglaków
Ja też uwielbiam święta, my spędzamy je w dość sporym gronie - ok 14 osób, potem często dojeżdża kolejne 10 i jest wesoło że hej
A dom zdobię wcześniej bo klimat świąt mi bardzo odpowiada, wszędzie pachnie choinką, stroikami, błyszczy się od brokatu a jak zapali sie w kominku to dopiero jest odjazd
Dziś wysprejowaliśmy sztucznym śniegiem okna - ale się dziewczyny wybawiły
Ech Eluś cóż zrobić... u mnie brak bo pewnie mam za ciepło - u sąsiadów którzy nie są tak obudowani dookoła domami pięknie okryło szadzią sosny.
Dobra strona - u mnie duża część delikatnych roślin zimuje bez problemu
A choinka żywa - w tym roku jodła kaukazka - piękna i nie kłująca!
Od 4 lat mam zywe drzewka, uwielbiam ich zapach i naturalność
Renatko wybacz ale nie mam fotek - robiłyśmy dość długo - choinkę z rulonu papieru owiniętą złotym łańcuchem a na niej doklejone ozdoby oraz bombke styropianową osprejowana na złoto i obklejoną wycinankami. W feworze zapomniałam o fotkach ....
Ja lubie zdobic ogródek bo przynajmniej jak wyglądam za okno to nie widzę samego burego koloru
Ja nie zasłaniam - niech się cieszą razem ze mną Jak nie ma sniegu to trudno o nastrój świąteczny, ozdobami wprowadzam klimat taki że aż kolędy same cisną się na usta
A pokrywa taka cieniutka że ledwo jest widoczna stąd efekt
Ja tez już chciałabym wiosny, kiedy na zewnątrz jest snieg to zima ma sens a tak to widoki są hmmm depresyjne. Dobrze chociaż że u innych można się napatrzyć zimowych widoków
Ja uwielbiam deren - chyba żadne pędy nie dają tak po oczach...
wystarczy kilka by wprowadzic żywy akcent, ja robię świąteczny kącik w okręgu na basen, w altanie już stoi ozdobna choinka, wejście konczę dekorować i jeszcze tylko lampki mnie zekają
A ptaki to non stop dokarmiam bo mam ziarna od papug
Dla mnie przesadzanie to nowe projekty, ulepszanie, ogarnianie chaosu w dodatku za darmo
Ptasi u mnie od groma! Zletują się do wody - potrafia się nawet kąpac w tej lodowaciżnie
buksików jeszcze dosadzę kilka kulek, mam nowe pomysły i to mnie cieszy