Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Dorota123 21:12, 07 gru 2014

Ubrałaś już choinkę , ja zrobiłam stroik z lampkami, ale, żeby sąsiedzi nie zobaczyli, że się już doczekać nie mogą, to zasłoniłam szczelnie rolety w oknach.
kasiek 21:23, 08 gru 2014

Katkak napisał(a)
Pięknie świątecznie u Was Kasia . Też mi się tęskni za śniegiem . Fajnie by było gdyby spadł chociaż na Święta . My pewnie znów dziś jakieś ozdoby porobimy, chociaż Filip chce ubierać choinkę. Tyle, że Jemu zapał do ubierania mija po pół godzinie, a potem śmigamy sami . Pozdrawiam .

No niestety prognozy pokazują na ten czas kilka stopni ciepła na plusie... Ja też chciałabym juz troche śniegu albo chodziać odrobinę szadzi - tworzy bajkowe krajobrazy co zauważyłam u niektórych....
Dzięki Kasiulka za pomysły (te na komórce też). Sorki nie miałam czasu odpisać bo w domu mam zatrzęsienie roboty przy lekcjach z dziećmi...
U mnie choinki 3 stoją - główna w salonie i u dziewczyn w pokojach
kasiek 21:28, 08 gru 2014

Agania napisał(a)
Troszkę szronku miałaś.....sosny i trawy najpiękniej w szronie wyglądają.....himalajka cudownie wygląda

Święta Bożego Narodzenia i wigilię uwielbiam, bo odkąd mamy dom w wigilię mam całą rodzinkę

Nie no błagam - żaden szron, chyba z tej żałości sprejem ze sztucznym sniegiem pobiele chociaż czubki iglaków
Ja też uwielbiam święta, my spędzamy je w dość sporym gronie - ok 14 osób, potem często dojeżdża kolejne 10 i jest wesoło że hej
A dom zdobię wcześniej bo klimat świąt mi bardzo odpowiada, wszędzie pachnie choinką, stroikami, błyszczy się od brokatu a jak zapali sie w kominku to dopiero jest odjazd
Dziś wysprejowaliśmy sztucznym śniegiem okna - ale się dziewczyny wybawiły
kasiek 21:30, 08 gru 2014

elzbieta_g napisał(a)
Kasiu na pocieszenie... choć marne... napiszę, że też u mnie szronu brak
u Ciebie już bardzo świątecznie ....czyżby choinka żywa?

Ech Eluś cóż zrobić... u mnie brak bo pewnie mam za ciepło - u sąsiadów którzy nie są tak obudowani dookoła domami pięknie okryło szadzią sosny.
Dobra strona - u mnie duża część delikatnych roślin zimuje bez problemu

A choinka żywa - w tym roku jodła kaukazka - piękna i nie kłująca!
Od 4 lat mam zywe drzewka, uwielbiam ich zapach i naturalność
kasiek 21:33, 08 gru 2014

renatamama3 napisał(a)
U ,mnie wczoraj ,synek wybłagał ubranie dwóch brzózek w bombki ,nie lubię tego robić tak wcześnie ,ale odpuściłam i dałam mu ,bo wczoraj miał urodziny .
Kasiu ,pokazuj co tam wymodziłaś na Kiermasz ?

Renatko wybacz ale nie mam fotek - robiłyśmy dość długo - choinkę z rulonu papieru owiniętą złotym łańcuchem a na niej doklejone ozdoby oraz bombke styropianową osprejowana na złoto i obklejoną wycinankami. W feworze zapomniałam o fotkach ....
Ja lubie zdobic ogródek bo przynajmniej jak wyglądam za okno to nie widzę samego burego koloru
kasiek 21:35, 08 gru 2014

Dorota123 napisał(a)
Ubrałaś już choinkę , ja zrobiłam stroik z lampkami, ale, żeby sąsiedzi nie zobaczyli, że się już doczekać nie mogą, to zasłoniłam szczelnie rolety w oknach.

Ja nie zasłaniam - niech się cieszą razem ze mną Jak nie ma sniegu to trudno o nastrój świąteczny, ozdobami wprowadzam klimat taki że aż kolędy same cisną się na usta
kasiek 21:36, 08 gru 2014

ewsyg napisał(a)

Ale mam banana cała Ty

No cała ja - wiecznie w ruchu
Brakuje mi łopaty, matko - prawie za nią tęsknie - to dopiero absurd
kasiek 21:38, 08 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wygląda jakby woda taka płytka była

I ja chcę na jakaś ciepłą wyspę.... mi za zimno... czekam ciepełka.

A pokrywa taka cieniutka że ledwo jest widoczna stąd efekt
Ja tez już chciałabym wiosny, kiedy na zewnątrz jest snieg to zima ma sens a tak to widoki są hmmm depresyjne. Dobrze chociaż że u innych można się napatrzyć zimowych widoków
kasiek 21:41, 08 gru 2014

renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,też lubię gałązki derenia ,fajny kontrast dają .Mam właśnie w salonie dwa takie snopki z gałązek ,które czekają na delikatne ozdoby drewniane .Planuję ,też ozdobić na tarasie i przed domem z gałązek dereniowych donice.
Wczoraj ,kupiłam nasionka ptaszkom ,dziś może uda się kupić słoninkę .pozdrawiam

Ja uwielbiam deren - chyba żadne pędy nie dają tak po oczach...
wystarczy kilka by wprowadzic żywy akcent, ja robię świąteczny kącik w okręgu na basen, w altanie już stoi ozdobna choinka, wejście konczę dekorować i jeszcze tylko lampki mnie zekają
A ptaki to non stop dokarmiam bo mam ziarna od papug
kasiek 21:45, 08 gru 2014

Agania napisał(a)
Kasiu, jestem po zimowym bezśniegowym spacerku u Ciebie, też tęsknię za wiosną, ale nie za przesadzaniem...ale za dosadzaniem

Masz radość z tymi ptasimi....ja pokupowałam ziaren i karmników w lidlu, żeby tylko ptaszynę przyciągnąć, w sobotę będę szykować ptaszkom zimowe stołówki

Kiścień też bardzo mi się podoba

Fajnie wygląda oczko i rabata nad lustrem i kulaski będziesz dosadzać

Dereń biały o czerwonych pędach już fajnie wygląda na kręgu piaskowym, a jak go jeszcze przystroisz to przyjadę usiąść na ławeczce

Buziak

Dla mnie przesadzanie to nowe projekty, ulepszanie, ogarnianie chaosu w dodatku za darmo
Ptasi u mnie od groma! Zletują się do wody - potrafia się nawet kąpac w tej lodowaciżnie
buksików jeszcze dosadzę kilka kulek, mam nowe pomysły i to mnie cieszy