Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 16:54, 10 sty 2015

Zimozielony japoniec tonie w mchach...

Nieodłączna przyjaciółka

Piotr_ 17:01, 10 sty 2015

1 foto super takie klimatyczne super
elzbieta_g 17:03, 10 sty 2015

kasiek napisał(a)

Jakoś durnie wyglądają juz teraz ozdoby świąteczne - myslę że w przyszłym tygodniu je zdejmę

nie wyglądały by durnie gdyby był śnieg
u mnie kokardy wichura pozciągała to nie mam takiego problemu
dziwna ta zima, wczoraj u mnie śnieżyca i zawierucha a dzisiaj roztopy
kasiek 17:06, 10 sty 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasku u mnie leje strasznie i wiało bardzo. Śnieg już tylko ten zlodowaciały został. Jest ponuro i fe. Mam nadzieję że plany narciarskie wyjdą Buziaki

U nas tez paskudnie, leje i wieje, śniegu ani odrobiny, jakies resztki po bałwanie zostały...
Fotki tylko z okna lub pod dachem zrobione.
Plany narciarskie wzięły w łeb, no trudno, przeciez do konca zomy jeszcze kawałek a od przyszłego roku planujemy juz narty w Alpach
kasiek 17:09, 10 sty 2015

renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,pogoda paskudna ,młoda przeżywa czy do piątku śnieg się utrzyma ,ma wyjazd na narty do Laskowej ,oby się udało ,bo nie ciekawy sezon zimowy się zapowiada ,grudniowe wyjazdy były odwołane .Ja przez tą paskudną pogodę wybrałam się,z rana ,żeby tłum wyprzedzić na wyprzedaże do Futury ,w CCC kupiłam córze buty do spódniczki za 24 zł, w Sinsaju sobie i jej koszulki od 7 zł do 14 zł i dresy w pumie .Jeszcze luty na zakupy ciuchowe ,bo potem roślinki już, sprawdzam oferty szkółek i zapisuję .pozdrawiam

O jutra ma być ładniej ale powrót zimy zapowiadaja dopiero po 19 stycznia
No co zrobic, przyszło nam takie fatalne zimy spędzać...
My ostatnie zakupy narciarskie zrobiliśmy, mamy juz komplet, ciuchów dzieciom nie kupuje bo..... babcie mają szał modowy odkąd się dzieci urodziły i ubrania wylewają mi się z szaf Pod tym względem są rewelacyjne!

Ja robie fotki i analizuję co gdzie dosadzić, już mam wszystko zaplanowane, czekam na marzec i cel - Krzywaczka
kasiek 17:10, 10 sty 2015

Agania napisał(a)
Mogę...teraz chwilkę podziwiać u Ciebie zimo zielone....zima odeszła, deszcz ją załatwił, ta pogoda działa na mnie jak nerwica, zniweczyła nasze wyjazdowe plany...my malujemy....sufit....ślusarz przyjechał na przymiarki z balustradą.....wyjazd musimy przesunąć

No niestety, ale liczyłyśmy się z tym patrząc na prognozy
Trudno, zima się jeszcze nie kończ i jestem dobrej mysli
Powodzenia z robotami, ja za miesiąc robię u siebie
kasiek 17:15, 10 sty 2015

Piotr_ napisał(a)
1 foto super takie klimatyczne super

Dzieki
Japoniej to było marzenie męża i widze że strona męska tez woli takie klimaty
Ale faktycznie ten mech dodał mu niesłychanie dużo uroku
Ciekawe jak zakwitna wszystkie azalie jaki będzie efekt
kasiek 17:17, 10 sty 2015

elzbieta_g napisał(a)

nie wyglądały by durnie gdyby był śnieg
u mnie kokardy wichura pozciągała to nie mam takiego problemu
dziwna ta zima, wczoraj u mnie śnieżyca i zawierucha a dzisiaj roztopy

No właśnie ale sniegu nie ma i jakoś to wszystko nie pasuje już. U mnie wszystko osłonięte domami więc nie mam problemu z szalejącymi wiatrami.
No zobaczymy, ja tyle w grudniu przesadziłam że na wiosne będę oceniać ewentualne straty, ale co tam, ruch i wena były ważniejsze
kasiek 17:24, 10 sty 2015

A teraz z innej beczki, właśnie wróciliśmy z urodzinowej imprezki taty w Magillo, to co tam zrobili to normalnie szał ciał - zwłasza dla dzieci!

Nie ma wielu fotek ale...
W jedym z pokoji jest ara z dwoma żółwiami lądowymi...

W drugim zakątkiu jest krokodyl
kasiek 17:25, 10 sty 2015

Teraz klatka schodowa, ta wyrwała mnie z butów! Zamiast balustrady - awarium!