Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 18:05, 29 mar 2015

Kasiulka tak, to bez wątpienia serduszka . Zobaczysz jak pięknie się rozrośnie. Ja ją po prostu kocham. Wygląda na taką delikatniutką roślinkę, a jest twarda jak skała. Jak Ty moja droga . Będziecie do siebie pasować . Piękne, twarde kobitki. . Ja dziś pryskałam moje cisy na grzyba bo martwi mnie ich dziwnie jasny kolor. Stwierdziłam, że nie ma co czekać do poniedziałku skoro pogoda dziś ładna. Buziaki .
elzbieta_g 18:36, 29 mar 2015

kasiek napisał(a)

Marze o urlopie - takim miesięcznym!

ja też i to z piękną pogodą u ciebie porządeczek i wiosenka na całego
ja nie mam kiedy posprzątać bo jak mam wolne to nie ma pogody albo jak jest pogoda to ja w pracy
Jana 23:23, 29 mar 2015

zaglądnęłam do Twojego Ogrodu, bardzo mi się podoba, podobnie jak Ty sama remontowałam wraz z mężem dom, dopiero teraz nadszedł czas na ogród, patrząc na Twój ogród zaczynam żałować, że nie poświęciłam czasu tak jak Ty na równoległe urządzanie ogrodu , będę zaglądać i się inspirować...
renatamama3 09:31, 30 mar 2015

Kasiu ,a do Jawornika nie podjechałaś?
Malgosik 13:11, 30 mar 2015

Kasia to Ty chyba leżak w tej piaskownicy rozkładasz
Pokażesz całą?
I jej okolicę?
Wpadł mi do głowy taki głupi pomysł by sobie plażę zrobić w ogrodzie hi hi
Margarete 15:58, 30 mar 2015

Przyleciałam obejrzec wawrzynka
ale widze że to wieksze szaleństwo zakupowe było
Prymulki widziałam i zauważyłam że forsycja u ciebie juz sie zaczyna żółcic - a u nas ani drgnie..
Moze wiosna o nas zapomniała.............bo jak spojrzeć za okno to szaruga i deszcz i wiatr jak w listopadzie...
Pozdrawiam Kasiu !

p.s. znam twój ogród , czesto tu zaglądam bo lubie - jest taki dojrzały i ciekawy choć rzadko daje znak że byłam
Wesołych Swiąt !
kasiek 08:55, 31 mar 2015

ZbigniewG napisał(a)

Kasia a ja byłem niedaleko i odpuściłem Krzywaczkę bo myślałem że dopiero od 1 kwietnia
taka strata okazji a jednocześnie jaka oszczędność na koncie

Tak co do oszczędności to się zgadzam, choć ja za chwilę to juz tylko widzem będę W sumie to niektóre szkółki się ociągały z otwarciem, albo otwierały a potem znów zamekały. Zimna wiosna, niepewna. Ale ja się ciesze, bo choć jeszcze nie ma listków na dzewkach i krzaczkach to i ludzi nie ma dużo
kasiek 09:07, 31 mar 2015

Katkak napisał(a)
Kasiulka tak, to bez wątpienia serduszka . Zobaczysz jak pięknie się rozrośnie. Ja ją po prostu kocham. Wygląda na taką delikatniutką roślinkę, a jest twarda jak skała. Jak Ty moja droga . Będziecie do siebie pasować . Piękne, twarde kobitki. . Ja dziś pryskałam moje cisy na grzyba bo martwi mnie ich dziwnie jasny kolor. Stwierdziłam, że nie ma co czekać do poniedziałku skoro pogoda dziś ładna. Buziaki .

Oj dziś juz widać że to ona bo ładnie zaczyna liseczki rozkładać, i faktycznie wydaje się być zwiewna i eteryczna
Nie wiem czy do mnie to dobre porównanie ale kto wie, podobno samemu najtrudniej się ocenic ze względu na brak obiektywizmu
Dobrze ze popryskałaś, ja swoja jodłe w zimie pryskałam i doszła do siebie tzn jest zieloniutka. Ale choiny też nabyłam na pocz. marca w kolorze żółtawym, nawet nie byłam pewna czy to z złociste odmiany, ale teraz z dnia na dzień zielenieją. Najgorzej mam jednak ze świerkim pospolitym, po spryskaniu połowa juz jest zielona ale czub został przyzółcony.
Trzymam kciuki!
renatamama3 09:09, 31 mar 2015

Kasiu ,u Hajdrowskich było sporo klientów ,jak ja byłam to chyba z 10 ,i każdy z załadowanym wózkiem wyjeżdżał ,najczęściej kupowane,magnolie,azalie japońskie ,thuje i owocowe drzewka.pozdrawiam
ps.wczoraj w Auchan kupiłam rodka.
kasiek 09:10, 31 mar 2015

elzbieta_g napisał(a)

ja też i to z piękną pogodą u ciebie porządeczek i wiosenka na całego
ja nie mam kiedy posprzątać bo jak mam wolne to nie ma pogody albo jak jest pogoda to ja w pracy

Poorzadek jest ale ostatnio strasznie się namachałam, bo teraz czas wschodzenia bylin i mozna korekty robić. Baardzo dużo drzew mam przycietych, wyciętych (głównie sukaki) i przekopanych. Mam nadzieje że znów będę miała chwilę pauzy - choćby świątecznej
A co do Twojej sytuacji to swietnie Cie rozumiem, moja starsza córka jak była mała to miała bardzo silną alergie na drzewa wczesno kwitnące, non stop chora przez marzec i kwiecień - i też często musiałam ogród odpuszczać... ale z biegiem lat to sie zmienia