Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 15:15, 31 mar 2015

Agania napisał(a)

Fajnie, że wilczomlecze polubiłaś, ja mam ich zatrzęsienie w ogrodzie nie wyobrażam sobie wiosny bez nich....widzisz moje ogrodowe horti jeszcze śpią, twoje mają u Ciebie cieplarniane warunki i cień, to dla nich wymarzone warunki, budzą się szybciej po zimie
U mnie też skrzek w oczkach, ja się cieszę...bo żaby to naruralny wróg szkodników, takich jak ślimaki, warto o tym pamiętać, a żabiątka i tak się rozejdą, że ich nie będzie widać

Ale u Ciebie gwiazdka kwitnie a u mnie się ociąga, chyba z każdym gatunkiem inaczej...
Lepiej by teraz zwolniła wegetacja jak mają przymrozki wrócić, zwłaszcza niech się nie otwierają kwiaty magnoli bo będzie przykro...
Aaa i uratowałaś mój skrzek bo miałam go komus oddać Ale bedzie wojna ze ślimakami!
kachat 15:48, 31 mar 2015

Dzięki wielkie Kaśku za odpowiedzi! A skrzeku nie wywalaj, będziesz miała kijaneczki do obserwacji A i ponoć jak są żaby w stawie, to komarów mniej, więc same korzyści
Malgosik 16:52, 31 mar 2015

ja stawiku nie mam, ale mam latem wieczorami zmasowany atak żab na elewację
i zimują między elewacyjnymi płytkami a kostka brukową wykopując mi ciągle piasek
yolka 17:20, 31 mar 2015

No, żabki małe będą
bartek_luberda 19:09, 31 mar 2015

Mąż od czasu do czasu zagląda co tam piszę i pokazuje i już mi dogaduje że moim ogródkiem nikt się nie interesuje Tylko jego altankami
kasiek 08:17, 01 kwi 2015

kachat napisał(a)
Dzięki wielkie Kaśku za odpowiedzi! A skrzeku nie wywalaj, będziesz miała kijaneczki do obserwacji A i ponoć jak są żaby w stawie, to komarów mniej, więc same korzyści

Skrzek juz uratowany, jak ma walczyc ze ślimorami to niech go będzie jak najwięcej
Ja jueszcze pomrowów u siebie nie wuidzę na grządkach, ale pod płytkami juz dziewczyny mi kilka wyciągły...
A na komary to mam karaski, no a teraz jeszcze żaby - super
kasiek 08:18, 01 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
ja stawiku nie mam, ale mam latem wieczorami zmasowany atak żab na elewację
i zimują między elewacyjnymi płytkami a kostka brukową wykopując mi ciągle piasek

No cos Ty? To nie zazdroszczę, a zaby też zostawiaja taki śluz jak slimaki na elewacji? Będę obserwować co u mnie zrobią, kostki im nie podaruje, ma dopiero 2 lata
kasiek 08:19, 01 kwi 2015

yolka napisał(a)
No, żabki małe będą

I chyba najbardziej ciesza się dzieci A z drugiej strony, czy można im zapewnic lepszą lekcję biologi?
kasiek 08:21, 01 kwi 2015

bartek_luberda napisał(a)
Mąż od czasu do czasu zagląda co tam piszę i pokazuje i już mi dogaduje że moim ogródkiem nikt się nie interesuje Tylko jego altankami

No no no, ale z facetami tak jest, oni lubią być chwaleni - jak kocury
Ale pamietaj - choć oni są głową to my jesteśmy szyją - a gdzie szyja tam głowa
Bogdzia 12:02, 01 kwi 2015

Żabki w ogrodzie musza byc szczególnie w ekologicznym. Ścian śluzem nie brudza jak ślimaki a jak wyjda z wody to ich wcale nie bedzie widac.