Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 21:29, 09 lis 2015

kasiek napisał(a)

Niedługo zacznę Bozonarodzeniowe ozdoby - znów będize zagwostka - kasa na ogród czy dom

Kasia trzeba wymyślić takie, żeby kasa w kieszeni została. Pozbierajcie sporo szyszek. To moje ozdoby zeszłoroczne, ale chcę zrobić ich więcej. Wystarczy szyszunia, cieniutki sznureczek najlepiej srebrny lib złoty i szklany koralik . Można też szyszunię sprayem prysnąć ale nie koniecznie
jona 22:00, 09 lis 2015

Albo prysnąć spayem bezbarwnym i posypać brokatem, ale niekoniecznie .

Też już zaczęłam myśleć o ozdobach świątecznych. Na razie tylko myślę
jona 22:02, 09 lis 2015

Zanim się zastanowiłam napisałam i kliknęłam enter. A przecież ja tu przychodzę po cichu i podglądam jak rasowy podglądacz . Ładnie u Ciebie, więc nie mogę się oprzeć podglądactwu. Witaj Kasiu
09:20, 10 lis 2015
Ja w tym roku też zamierzam coś zrobić sama.Mam wystarczająco już bombek zbieranych przez wiele lat.Wykorzystam je i połącze z tym co sama zrobię.
Wpuszczam węża do kieszeni jeśli chodzi o ozdoby choinkowe.
Po pierwsze postanowiłam,że ta kasę przeznaczę na coś innego,na ogród,na lekcje jazdy na nartach dla młodego.

Po drugie ; w tym roku zamierzam w okresie przedświątecznym zaszyć się w domu i oddać robieniu pierniczków,ozdób typu hand -made a nie latac po marketach jak oszalała( i tak nie ominie kupno prezentów i jedzenia na świętaale nie będę traciła w tym roku czasu i kasy na zakup kolejnych ozdób.
Kupię jedynie jakieś materiały w necie lub na stoisku decoupage ,żeby ozdoby zrobić w domu.
07_Rene 11:05, 10 lis 2015

kasiek napisał(a)

No pocieszny, mam nadzieję że jak podrosnie to odleci
A dziś jeszcze kompozycje na studni robiłam bo zwróciłaś mi uwage że to fajne miejsce na ekspozycje

Też chce taka studnię!

Na czym kleiłaś te kamienie? to był jakiś płaski łupek? I co masz na górze, bo nie wygląda jak betonowy krąg?

Rozbawiły mnie Twoje pierwsze róby zamaskowania studni, bo ja też miałam takie dziwne pomysły U mnie jest ten problem, że studnia przed domem, na widoku, nie idzie jest zamaskować, trzeba ją wyeksponować i upięknić W tym sezonie nie wyglądała najgorzej z różą i z kamieniem "u stóp" ale zawsze może być lepiej
11:50, 10 lis 2015
Katkak napisał(a)

Kasia trzeba wymyślić takie, żeby kasa w kieszeni została. Pozbierajcie sporo szyszek. To moje ozdoby zeszłoroczne, ale chcę zrobić ich więcej. Wystarczy szyszunia, cieniutki sznureczek najlepiej srebrny lib złoty i szklany koralik . Można też szyszunię sprayem prysnąć ale nie koniecznie

Ale to śliczne z tym kryształkiem na czubku
11:51, 10 lis 2015
07_Rene napisał(a)

Też chce taka studnię!

Na czym kleiłaś te kamienie? to był jakiś płaski łupek? I co masz na górze, bo nie wygląda jak betonowy krąg?

Rozbawiły mnie Twoje pierwsze róby zamaskowania studni, bo ja też miałam takie dziwne pomysły U mnie jest ten problem, że studnia przed domem, na widoku, nie idzie jest zamaskować, trzeba ją wyeksponować i upięknić W tym sezonie nie wyglądała najgorzej z różą i z kamieniem "u stóp" ale zawsze może być lepiej

Super łącze się z Tobą
Razem bedziemy nasze studnie maskować "ściągając" od Kasi.
11:54, 10 lis 2015
Kasia widziałam u Ciebie związanego derenia.Taki patent widziałam też w jednym odcinku w Maji w Ogrodzie-facet ogrodnik zawodowiec wiąże swoje derenie.

Jak Ci sie to sprawdza w praktyce?

1) czy co roku ścinasz je nisko?

2) czy wiążesz wszystkie pręty czy część wiążesz a reszte wycinasz raz po raz gdy próbuje odrosnąć.

3)czy taki związane ładnie też wyglądają gdy mają jeszcze liście

Ja myślę o wiązaniu moich z racji ograniczonego metrażu,mam cztery sadzonki;dwie Sibrica,dwie Spaghetti -zastanawiam się czy zrobić z nich mini zywopłoty czy wiązać
kasiek 18:37, 10 lis 2015

ryska napisał(a)

Ha ha Kaśka nadziewana śrutem i platyną. Ma się ten dystans do siebie

No ba - można na mnie zęby połamać
kasiek 18:38, 10 lis 2015

Dorota123 napisał(a)

Pospacerowałam po jesiennym ogrodzie, zajrzałam tu i tam, posiedziałam w altanie, pogapiłam się na kącik japoński.
Widząc to zdjęcie pomyślałam " jaka piękna czerwona jarzębina". Dobrze, że doczytałam, że to róża gigant. Teraz mi się jeszcze bardziej podoba za ten nie okiełzany rozmiar. Mało kto ma tak wielkie okazy.

To wyjątkowo piękny okaz tak jak ta na froncie - stare odmiany które nabyłam za czasów kiedy jeszcze nie przywiązywałam wagi do nazw...