Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 06:40, 31 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na spotkanie jestem chętna zawsze Oj ta kasa nas stale zatrzymuje w naszych bombowych projektach no ale powoli i do celu.Zabawa w liściach superowa. Buziaczki Kasiu.

Ja też
Moze i dobrze że kasa hamuje - zajechałabym sie na śmierć bo sama chcę robić (muszę korygować projekt w trakcie a tego żaden fachowiec nie wytrzyma
kasiek 06:41, 31 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Teraz wszystko jasne. Stół debowy potęzny ,to brzmi jak melodia A ja chciałam w tym roku kupic dębowe deski zeby naprawic zepsute ławki i nigdzie nie mieli ani jednej deski (dębowej oczywiście).Życzę zeby się wszystko spełniło.

No tak kupić nowe nie jest trudno ale wymienić - zawsze problem i z drewnem i ze sprzętem .
Dzięki za zyczenia, ja jestem wytrwała i mam sporo wiary w przyszłość
kasiek 06:45, 31 paź 2013

Katkak napisał(a)
Kasia Ty mój architekcie, piękny projekt Ja obiecałam sobie, że w przyszłym roku zrobimy wreszcie tą altankę choćby skały sr... Ale jak na razie wiem tylko tyle, że nie chcę sześciokątnej, tylko kwadratową i, że dwie ścianki musi mieć mocniej zabudowane. I to by było na tyle. Bo jak ona ma wyglądać w szczegółach to pojęcia nie mam, a Ty tak sobie hop siup wymyśliłaś i masz. Zuch dziewczyna Skarby przepiękne. Dobrze schowaj przede mną Ten pieniek ma takie fajne pęknięcie, można by w nim rojniki posadzić, tak by się ładnie z niego wylewały Fajnie Kasiu, że wreszcie jesteś

ja mysle jak ma coś wyglądać wszędzie i bez przerwy aż coś wymysle. Moja inspiracją jest tata - trafia w sedno mojego gustu, jak widze jaką architekturę stawia to zaraz mam górę pomysłów.
Szesciokątna chyba ładniejsza ale o wiele trudniejsza, ścianki dwie zabudowane to dobry pomysł - ja zrobiłam tak samo, nawet myślę o ekranie (kiedyś, kiedyś) ze szkła na zimę z dwóch pozostałych stron.
Madziarzeszow 06:57, 31 paź 2013

Kasiu , a nie boisz się zrzucania liści winobluszcza jesienią w tak reprezentacyjnym miejscu ?

Chyba , że to jakaś odmiana zimozielona ?
Wytłumacz laikowi
agatanowa 09:03, 31 paź 2013

Kasia młota (i sierpa - aż się prosiło), a także łopaty się nie boi, a za szlifierką urodzona. To grabi i szczotki ma się bać?
malgorzata_s... 17:55, 31 paź 2013

Fachowcy robotę rzucić potrafią jak się im projekt w trakcie zmienia. Nie są elastyczni zupełnie nie rozumieją duszy artystki Buziaczki.
kasiek 19:54, 31 paź 2013

Nie nie, bac sie nie boję, wrecz przeciwnie chcę by było widac cała przemiane od narodzin aż do opadniecia, to mnie niesamowicie nastraja, zresztą liście zrzuca dopiero w październiku i to szybko, (mam winobluszcz posadzony na 6 metrowym (dł) parkanie przy wyjeździe z garażu - liscie sprzatam 2 razy). Zresztą od sąsiada pnie sie winobluszcz i jego wykorzystuje, a od mojej strony pnie sie bluszcz który będzie na kracie cały rok.
Dla mnie robota z ogrodem to przyjemność wręcz ekstaza, wyciszam sie, nastrajam pozytywnie, czasem lekko melancholijnie. Lubie sprzątać liście, słyszeć ich szelest pod grabkami - taki przyrodniczy cudak ze mnie. Ja nigdy nie chciałam ogrodu jako dekoracji domu tylko tworzyłam dom z przyrody dla zwierząt, zapachu, szumu - jednym słowem dla zmysłów. Ogród jest zwierciadłem mnie samej, szalony, czasem zapuszczony, czasem pedantycznie wyczyszczony, z różnymi stylami, zwariowanymi scieżkami, wesoły, kolorowy taki - jak ja
kasiek 20:24, 31 paź 2013

Widział ktoś tańczącą srokę? nie? to proszę

A tu gołąbek mości sie na bukszpanie

Agania 20:35, 31 paź 2013

Kolejna ptasica nam się ujawniła, która gada z ptakami
Agania 20:44, 31 paź 2013

A mnie tylko jeden dzień nie było mój promyczku zawsze uśmiechnięty, a Ty już nad rożnowskim byłaś

- projekcik wyrysowałaś, co Ty będziesz zimą robić
- zabawa w liściach, no... super, labi też
- skarby przywiozłaś i już rozmieściłaś
- cudownie u Ciebie
- jak tyle owocków w ogrodzie to i ptaszki Cię nie opuszczają i piękne fotki nam wrzuciłaś jak zawsze

Pełna inspiracji jesteś i dobrze, że wytrwała i pełna wiary w przyszłość, bo jesteś dzięki tym cechom najlepszym wsparciem dla mnie rozterkowej, bo już boję się zimy