Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

ryska 19:16, 29 lut 2016

Kasiu wciąż zaskakujesz. Buziaki przesyłam
kasiek 19:16, 29 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Będzie super tylko pamiętaj zachować ten naturalny charakter ogrodu , bo tam formalnie nie pasuje, ale z Twoim wyczuciem to nie grozi

Im bardziej dojrzewa mój ogród tym bardziej zmienia się i mój gust. Kiedyś lubiłam chaszcze, teraz coraz więcej wprowadzam ładu - zupełnie jak w życiu - wszystko porządkuje
Ale spokojnie - to formalizmu mi daleko , we mnie tkwi naturalna dzikość
kasiek 19:17, 29 lut 2016

ryska napisał(a)
Kasiu wciąż zaskakujesz. Buziaki przesyłam

Dzieki Rysiu - wiesz że tytuł wątku zobowiązuje - ogród pełen niespodzianek bez niespodzianek?
kasiek 19:22, 29 lut 2016

m_gocha napisał(a)
Lustro super! Ależ będą widoki, zwłaszcza jak się pojawi ścieżka i azalie! Gdzieś widziałam takie zdjęcie, gdzie na zainstalowanym lustrze była zamontowana drewniana furtka i lekko niedomknięta. W pierwszej chwili byłam pewna, że dalej jest ogród.
Jeżeli mogę zapytać: czy to jest jedna taka duża tafla lustra i jakie ma wymiary? Tak ostatnio za mną chodzi lustro do ogrodu, ale nie mam niestety muru do którego mogłabym je przykleić A bez muru nie mam pomysłu

Najważniejsze że tu będzie cudownie w upalne lato - między drzewami po północnej stronie, a jak jeszcze strumyk tu będzie to juz więcej nic nie trzeba
Pomysł z furtką ciekawy, jak mi ciurkadełko nie wypali to na nia pomyślę
Tafla ma ok 115 cm na 150 cm - jednym słowem spore bydle, to jedna tafla którą dostałam od męża Sylwusi i za którą mu jestem baaaardzo wdzięczna! Tak naprawdę to gdyby nie jego gest, to nie wiem czy wpadłabym na taki pomysł, a tak to miałam i.... jetem happy

Ja tez uważam że na lustro najlepszy jest mur, inaczej trzeba robic stelaż a to raczej nie jest łatwe...
ryska 19:22, 29 lut 2016

kasiek napisał(a)

Dzieki Rysiu - wiesz że tytuł wątku zobowiązuje - ogród pełen niespodzianek bez niespodzianek?

I nowych złudzeń przybędzie
kasiek 19:32, 29 lut 2016

ryska napisał(a)

I nowych złudzeń przybędzie

I to ile bo to zwierciadło nie odbija idealnie a nieco zniekształca dodając wile nowych wrazeń wizualnych
sylwia_slomc... 20:29, 29 lut 2016

kasiek napisał(a)

Im bardziej dojrzewa mój ogród tym bardziej zmienia się i mój gust. Kiedyś lubiłam chaszcze, teraz coraz więcej wprowadzam ładu - zupełnie jak w życiu - wszystko porządkuje
Ale spokojnie - to formalizmu mi daleko , we mnie tkwi naturalna dzikość

No mam nadzieję
sylwia_slomc... 20:38, 29 lut 2016

kasiek napisał(a)

Najważniejsze że tu będzie cudownie w upalne lato - między drzewami po północnej stronie, a jak jeszcze strumyk tu będzie to juz więcej nic nie trzeba
Pomysł z furtką ciekawy, jak mi ciurkadełko nie wypali to na nia pomyślę
Tafla ma ok 115 cm na 150 cm - jednym słowem spore bydle, to jedna tafla którą dostałam od męża Sylwusi i za którą mu jestem baaaardzo wdzięczna! Tak naprawdę to gdyby nie jego gest, to nie wiem czy wpadłabym na taki pomysł, a tak to miałam i.... jetem happy

Ja tez uważam że na lustro najlepszy jest mur, inaczej trzeba robic stelaż a to raczej nie jest łatwe...

Kasiula , a nie dałoby się tam zrobić takiego realnego strumyczka jak w lasach po kamyczkach cieknąca woda tak prawie w poziomie ale nie do końca
coś jak to tylko wolniej płynąca strużka wody
https://www.google.pl/search?q=strumyk+le%C5%9Bny&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjXhtWW253LAhXEOBoKHcKnDK8QsAQIGw&biw=1366&bih=657#imgrc=Wx4m3XRbsZC5CM%3A
https://www.google.pl/search?q=strumyk+le%C5%9Bny&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjXhtWW253LAhXEOBoKHcKnDK8QsAQIGw&biw=1366&bih=657#imgdii=UGPVoZOVOD4vaM%3A%3BUGPVoZOVOD4vaM%3A%3BZSGBNeujKngkzM%3A&imgrc=UGPVoZOVOD4vaM%3A
sylwia_slomc... 20:41, 29 lut 2016

Tak bym u Ciebie widziała coś w tych klimatach
http://zorka.flog.pl/wpis/9364830/lesny-strumyk
Katkak 20:48, 29 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasiula , a nie dałoby się tam zrobić takiego realnego strumyczka jak w lasach po kamyczkach cieknąca woda tak prawie w poziomie ale nie do końca
coś jak to tylko wolniej płynąca strużka wody
https://www.google.pl/search?q=strumyk+le%C5%9Bny&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjXhtWW253LAhXEOBoKHcKnDK8QsAQIGw&biw=1366&bih=657#imgrc=Wx4m3XRbsZC5CM%3A
https://www.google.pl/search?q=strumyk+le%C5%9Bny&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjXhtWW253LAhXEOBoKHcKnDK8QsAQIGw&biw=1366&bih=657#imgdii=UGPVoZOVOD4vaM%3A%3BUGPVoZOVOD4vaM%3A%3BZSGBNeujKngkzM%3A&imgrc=UGPVoZOVOD4vaM%3A

Sylwuś widzę, że się nie rozdrabniasz . Co tam ciurkadełko, zróbmy u Kasi spływ kajakowy .