Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 18:37, 28 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Czekaj na mnie razem pójdziemy zwiedzać tą krainę......Ciekawe co byśmy z niej przytachały ha ha ha

Cuda na kiju
kasiek 19:42, 28 lut 2016

Dzięki dzieczyny - faktycznie bajerancko to wychodzi a jeszcze tyle do zrobienia
Kosy bez wina wciąż próbuja przeleźć na druga stronę, co nie wyjdę na ogród to słysze stuk stuk. oby dzięcioł nie wpadł na ten pomysł bo bedę miała pęknięcia

Na początku ustawiłam pionowo ale odbijał fatalny obraz - budynek po przeciwnej stronie i domek dla dzieci w całej okazałości - jednym słowem było mało ciekawie. Przestawiamy w poziomie i obraz zrobił się piękny - a pomyślec że całość będzie jeszcze toneła w kwiatach

No cóż na maj/czerwiec -zapraszam do mojej magicznej krainy - może we trójke się nam uda przejść?

Tak ma mniej więcej wyglądac docelowo.
Ewa777 20:13, 28 lut 2016

Kasiu, bardzo podoba mi się lustro w tym miejscu Będzie się działo! Azalie i rzeczka kamienna - cudo
Katkak 20:17, 28 lut 2016

Kasia dla mnie już jest zjawiskowo, a jak jeszcze dopieścisz, to będzie cudeńko .
20:35, 28 lut 2016
szalejesz ...normalnie jestem w szoku ze tyle placu na azalie wynalazłaś chyba więcej ich ci się zmieści niż u mnie na front azalie w ogrodzie zrobią ci ładny klimacik
sylwia_slomc... 21:12, 28 lut 2016

Będzie super tylko pamiętaj zachować ten naturalny charakter ogrodu , bo tam formalnie nie pasuje, ale z Twoim wyczuciem to nie grozi
m_gocha 22:27, 28 lut 2016

Lustro super! Ależ będą widoki, zwłaszcza jak się pojawi ścieżka i azalie! Gdzieś widziałam takie zdjęcie, gdzie na zainstalowanym lustrze była zamontowana drewniana furtka i lekko niedomknięta. W pierwszej chwili byłam pewna, że dalej jest ogród.
Jeżeli mogę zapytać: czy to jest jedna taka duża tafla lustra i jakie ma wymiary? Tak ostatnio za mną chodzi lustro do ogrodu, ale nie mam niestety muru do którego mogłabym je przykleić A bez muru nie mam pomysłu
kasiek 19:11, 29 lut 2016

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, bardzo podoba mi się lustro w tym miejscu Będzie się działo! Azalie i rzeczka kamienna - cudo

A jak się uda doprowadzić prąd - prace mają się odbyć na wiosnę, to dodatkowo zrobie tu ciurkadełko
kasiek 19:13, 29 lut 2016

Katkak napisał(a)
Kasia dla mnie już jest zjawiskowo, a jak jeszcze dopieścisz, to będzie cudeńko .

Przyznam szczerze że obawiałam sie roboty bo wbrew pozorom zamontować lustro w ogrodzie trzeba z dużym wyczuciem by całość wyglądała dość naturalnie, do tego jeszcze by odbicie było ładne - naprawdę długo myślałam nad miejscem...
kasiek 19:14, 29 lut 2016

eee_taam napisał(a)
szalejesz ...normalnie jestem w szoku ze tyle placu na azalie wynalazłaś chyba więcej ich ci się zmieści niż u mnie na front azalie w ogrodzie zrobią ci ładny klimacik

Tak myślę, poza tym stworzą ładny zimozielony dywanik. Zreszta w tym miejscu nie tylko będą azalki, część zostanie dla innych roślin cieniolubnych - parzydeł, tawułek, itp