Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

Urszulla 19:53, 30 lis 2013

Ale nastrojowo u Ciebie w domu i w ogrodzie
dominika_rew 19:59, 30 lis 2013

Jest klimacik z latarenkami... dobrze, że widzę jak pięknie macie - to mnie bardzo nastraja do tego, żeby u siebie też zrobić coś ładnego
malgorzata_s... 20:11, 30 lis 2013

Dominiko, Ula
Kasik 20:23, 30 lis 2013

WilczaGora napisał(a)

o tak...przytulaśnie na maxa !!!

Bardzo , bardzo przytulaśnie.
Bogdzia 20:36, 30 lis 2013

Mostek jak dla krasnoludków i krasnoludek nawet jest. Ślicznie. Nastroje świateczno-bajkowe , super.
kaisog1 20:45, 30 lis 2013

Gosia chciałam się w ogóle zorientować co na takich złomowiskach i w skupach metali można dostać. Interesują mnie okucia mebli, elementy ozdobne, nogi od mosiążnych lampek, iglice, kule ale też drewno... meble, stare drzwi, stare ramy... ciekawa jestem czy mam po co jechać na złomowisko...

... najchętniej to bym pojeździła dużym autem po polskich wioskach ale podejrzewam, że u nas nie jest jak w UK i takie rzeczy trudno znaleźć.
malgorzata_s... 21:04, 30 lis 2013

Kasiek, Bogdziu dzięki
malgorzata_s... 21:19, 30 lis 2013

kaisog1 napisał(a)
Gosia chciałam się w ogóle zorientować co na takich złomowiskach i w skupach metali można dostać. Interesują mnie okucia mebli, elementy ozdobne, nogi od mosiążnych lampek, iglice, kule ale też drewno... meble, stare drzwi, stare ramy... ciekawa jestem czy mam po co jechać na złomowisko...

... najchętniej to bym pojeździła dużym autem po polskich wioskach ale podejrzewam, że u nas nie jest jak w UK i takie rzeczy trudno znaleźć.

Gosiu myślę że odpowiem ci wyczerpująco Mój Emuś także lubi bardzo takie rzeczy. Mam kilka starych żelazek, drzwiczki od pieca, stare radia itp. Niestety na złomach są już wyspecjalizowani w rozpoznawaniu tego co może być coś warte. Mają układy z właścicielami sklepów ze starociami i odkładają im ciekawe przedmioty lub sprzedają sami na targach staroci. Sklepów takich jest coraz więcej i właściciele złomów albo nie bardzo chcą sprzedawać te rzeczy osobom z ulicy albo wyceniają je wysoko.
Można zatem udać się na złomowisko i nawet zapytać o takie rzeczy tylko cena nie będzie ceną złomu.
natomiast elementy drewniane tylko na targach staroci. Ci właściciele sklepów z antykami i starociami jeżdżą właśnie po Polsce najczęściej po wsiach i oferują wymianę starego na nowe lup kupują od ludzi oceniając wiek domów Mam nadzieję że odpowiedziałam wyczerpująco A no i na allegro można czasem coś kupić fajnego. Pozdrawiam.
kaisog1 21:33, 30 lis 2013

Gosiu i Emie Gosiowy bardzo dziękuję Tak myślałam właśnie.... ale z ciekawości pojadę na jeden i zobaczę Nie nastawiałam się na "okazyjne" ceny, a szczególnie w Wawie... chociaż jak jeżdzimy po Polsce czasem to rozglądam się za takimi punktami i oni tam już nawet łyżkę plastikową wyceniają razy dwa....
Katkak 22:25, 30 lis 2013

Gosia aaaaale klimacik z tymi latarenkami. Przygarniesz Kropka?