Witaj Madziu, ja tylko na szybko przeglądnęłam wątek, bo nie mam teraz zbyt dużo czasu

ale podoba mi się ten Wasz teren... uważam, że może powstać tam bardzo klimatyczny ogród.
Nie wiem, co miałaś na myśli pisząc uporządkowany.... Agata odebrała to jako minimalistyczny, jeśli tak, to też tego nie za bardzo widzę... ale dla mnie uporządkowany może być bujny ogród! Tylko musi być przemyślany, ja wyznaję taką zasadę, jeśli zapytasz dlaczego zasadziłam w danym miejscu jakąś roślinkę, to mam znać na to odpowiedź, w przeciwnym razie oznacza to, że to nie ta roślina, albo nie to miejsce.... pokusy są zawsze, ale trzeba ćwiczyć silną wolę.
Może wrzucisz plan ogrodu z narysowanymi budynkami itp., będzie łatwiej coś doradzić....
Ze studni nie rezygnuj, ładnie ją zrobisz i będzie super!!
Wszystko musisz 1000 razy przemyśleć, głowa będzie puchła, ale da się

Ja też mam trudną działkę... inaczej, ale mam znów dużo już wiekowych nasadzeń i od podstaw zrobiłabym zupełnie inny ogród, ale muszę się gimnastykować i wykorzystać to co mam jako atut... trudniej jest, ale cieszy jak się uda!
Twój ogród skojarzył mi się od razu z tym zdjęciem:
http://pinterest.com/pin/133137732707047032/ 
Pięknie będzie, zobaczysz

Ja będę zaglądać
Aaaa i spróbuj wstawić sobie podpis w stopce, będzie łatwiej do Ciebie trafić, jak będziesz wypowiadać się u innych
Pozdrawiam prawie weekendowo