Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 08:32, 30 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Piękne rodki kupiłaś Ptaszki cudne, fajnie, że masz okazję je podglądać
U mnie wiosna się ociąga jak zawsze. Dopiero zakwitły krokusy [/quote

A u mnie Ewciu krokusy już przekwitaja, Ty dopiero będziesz się nimi cieszyć. Czyli jie ma tego złego
Milka 14:29, 31 mar 2016

Ale fajna relacja z ptasich poczynań
Katkak 21:12, 31 mar 2016

Milka napisał(a)
Ale fajna relacja z ptasich poczynań

No, fajne te ptasiorki . Ciekawe czy uda mi się maluszki wypatrzyć jak będą z budki wychodzić. Będzie to o tyle trudne, że orzech zamieni się w zieloną kulę i nie będzie już tak dobrze widać .
Bogdzia 21:21, 31 mar 2016

Katkak napisał(a)

No, fajne te ptasiorki . Ciekawe czy uda mi się maluszki wypatrzyć jak będą z budki wychodzić. Będzie to o tyle trudne, że orzech zamieni się w zieloną kulę i nie będzie już tak dobrze widać .

Jak wylecą z budki to na trawniku będą robali szukac i wtedy napatrzysz sie na ich gromadę.
Katkak 21:32, 31 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Jak wylecą z budki to na trawniku będą robali szukac i wtedy napatrzysz sie na ich gromadę.

Bogdziu podziwiam Twoją ogromną wiedzę o ptakach. To Twoja pasja czy wykształcenie? Mam nadzieję, że kot sąsiadki będzie się trzymał z daleka.
Katkak 21:37, 31 mar 2016

Pozazdrościłam koledze, że udało Mu się kupić w B. takiego rh, którego nie mam, więc wracając z pracy kupił tez dla mnie . To mój 10ty rh . Bogdziu pewnie jeszcze 990 i Cię dogonię .

już zacieram łapki bo ma bardzo dużo pąków

Nie miałam czasu go dziś posadzić, ale myślę, że wyląduje gdzieś tutaj. Ma być o połowę niższy od tych już posadzonych, więc fajnie by się zgrały .
elzbieta_g 21:50, 31 mar 2016

mnie też korciły Rh z B...ale se dałam na wstrzymanie bo coś kiepsko na mojej glinie rosną no i zauważyłam , że chyba opuchlaki je dopadły moje aż 4 szt, a one zarazy nie do zabicia
buziaki Kasiu
Nallar 22:06, 31 mar 2016

Rodek pąków ma sporo, sprawdzałaś, wszystkie kwiatowe?
Kurcze B mam pod nosem a jeszcze tam nie byłam.
Twój ogród będzie kipiał kolorami.
A o ptaszyny się nie martw, będą biegały po trawniku nim nauczą się fruwać, uda Ci się obfocić.
Katkak 22:32, 31 mar 2016

elzbieta_g napisał(a)
mnie też korciły Rh z B...ale se dałam na wstrzymanie bo coś kiepsko na mojej glinie rosną no i zauważyłam , że chyba opuchlaki je dopadły moje aż 4 szt, a one zarazy nie do zabicia
buziaki Kasiu

Za to u Ciebie Eluś róże cudnie rosną, prawda?
Katkak 22:35, 31 mar 2016

Nallar napisał(a)
Rodek pąków ma sporo, sprawdzałaś, wszystkie kwiatowe?
Kurcze B mam pod nosem a jeszcze tam nie byłam.
Twój ogród będzie kipiał kolorami.
A o ptaszyny się nie martw, będą biegały po trawniku nim nauczą się fruwać, uda Ci się obfocić.

Ewciu pąki wyglądają na kwiatowe, też nie będę się mogła doczekać na kwitnienie. Ale nie wszystkie będą szaleć. Nova Zembla się wypiął i nie zawiązał ani jednego pąka, moje dwa Roseum Elegans mają po całe dwa. Za to Percy Wiseman wygląda obiecująco, Cardinal też i jeszcze taki jeden fajny kulisty, którego w podczas pobytu u Gosi w Pisarzowicach kupiłam. Karteluchę gdzieś jednak zgubiłam i odmiany nie pamiętm :/.