Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:43, 18 maj 2016

jolanka napisał(a)

Kasiu, szalejesz w swoim ogrodzie. Skąd masz tyle siły?
Ja też mam Haagę, ale jeszcze nie kwitnie, choć pąki już nawet, nawet. Na razie zaczęły azalie.
Kupiłam trochę powojników, będą piąć się po ogrodzeniu i dawać towarzystwo różom - niektóre już też pokazują swoje piękno.

Joluś w ogrodzie robię po troszku, bo czasu brak na dłużej. Sił nie brakuje, ale czasu owszem .
Karol99 22:43, 18 maj 2016

Pięknie u Ciebie
Katkak 22:45, 18 maj 2016

LenaMagda napisał(a)
Kasiu łączka zapowiada się obiecująco fajnie wszystko bujnęło, miło sobie pooglądać zielone piękności kompozycje doniczkowe masz już przemyślane?

MAdziu w doniczkach są jak widzisz pelargonie i takie roślinki zwisające, co jeszcze ich nie widać, a nazwa mi uciekła. Więcej sadzić nie będę bo w zeszłym roku upały i tak wszystko mi załatwiły.
Katkak 22:46, 18 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczna ta żarówiasta pomarańczowa azalka
Fifi mak=lutki był to i bluszczyk też , ależ chłopaki urośli obaj A co się z himalajką stało??? został tylko klonik?
Moja stopa po podzieleniu wsadzeniu w skrzynie niestety padła, a nie wzięłaś jak chciałam dać u Ciebie miałaby większe szanse , a tak to już nie ma i tyle. Fajnie się Twoja pozbierała
Zarastam chwastem , trawa znowu woła, a my się w warsztacie z układaniem puzzli z płytek bawimy

Sylwuś himalajka w jeden sezon padła. Zaczęły jej brązowieć igły coraz bardziej i bardziej i nic nie pomogło. Ale strasznie było mi jej żal. Zobaczymy jak sobie ta nowo posadzona stopa w gruncie poradzi. Pokażcie efekty Waszej pracy jak już płyteczki będą ułożone .
Katkak 22:48, 18 maj 2016

Donia72 napisał(a)
Widzę, że stipy już wsadziłaś do gruntu. Wezmę z Ciebie przykład i jutro też wsadzę moje sadzonki

Tak Doniu, stipa wsadzona i mam nadzieję, że da radę bo to jeszcze malota .
Katkak 22:50, 18 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)
No mój też pokazuje chęci do życia, ale przymrozki dały mu w kość.

Jak ty to robisz że wszystko masz większe i bardziej zielone.

Liczę że się pozbiera ten powojnik, bo zainwestowałam i został posadzony w mega wypasionym dołku jak żadna inna roślina w całym ogrodzie.

Madziu może to kwestia tego, że mieszkam między domami w dość dobrze osłoniętym miejscu. Bo innego wytłumaczenia nie widzę . Powojnik na pewno odwdzięczy się za taką opiekę .
Katkak 22:51, 18 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Pięknie u Ciebie

Dzięki, u Ciebie też. Często u Ciebie tuptam, ale często cichaczem .
Katkak 21:27, 19 maj 2016

Moje wyhodowane jeżówki i mizerne krwawniki wylądowały dziś w ogródku. Zobaczymy co z nich będzie

na razie trudno o efekt wow
jeśli chodzi o przedogródek, to trawy nie mają tam racji bytu. Jest jednak zbyt cieniście. ML w przedogródku wyglądają tak:

a te w ogrodzie tak

Więc zabrałam je dziś z powrotem do ogrodu.
Katkak 21:38, 19 maj 2016

mój księciunio

zdjęcie kiepskie, ale paradoksalnie dobrze na nim widać jak perukowiec ładnie dochodzi do siebie

derenia od Ewci z ogródka Ewy prowadzę na jednopatykowca . Posadziłam za huśtawką

teraz swoje 5 minut mają te gwiazdy
Katkak 21:43, 19 maj 2016

a tak nawiasem mówiąc ważki nie mają z Igą łatwego życia. Robi im takie testy wytrzymałościowe, że hoho . Woda taj Jej nie kręci jak te ważki .