Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:04, 25 lip 2016

ryska napisał(a)
Kasiu Ty to mnie zawsze zaskoczysz niebanalnymi pomysłami ale teraz to jestem mega zachwycona, tym bardziej, że sama planuję w stoliku kawowym wymienić mleczne szybki na mozaikę. A może tak poszukam różnych fajnych płytek i potłukę? Czym to będziesz fugować?
Jak wstawiasz zdjęcia Igusi to nie licz że będę podziwiać kwiatki, bo ona i tak wygrywa

Aguś zwyczajną fugą. U rodziców na starych meblach robiłam blaty z takiej mozaiki i przetrwały lata. Nic im się nie działo. Nawet tłuczenie kotletów im nie straszne było . Rodzice wymienili meble na nowe, ale blaty zachowali. Może kiedyś je obfocę, albo zabiorę od Nich i wykorzystam . Płytki tłukę młotkiem, a zbieram po znajomych. Zawsze ktoś jakiś remoncik robi . Można tez w sklepie zapytać. Maja nieraz pouszkadzane to się pozbywają. To jeszcze mój Kwiatuszek

Katkak 22:05, 25 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
dla mojego to pierwsze słowa daj, am am i mniam mniam wczoraj powiedział pierwszy raz mama a dziś w ogrodzie zawołał mnie (chyba przez przypadek tak wyszło) Madzia

Paprotka śliczna

Eeee tam, zaraz przez przypadek . Zdolny po mamusi .
Katkak 22:06, 25 lip 2016

jolanka napisał(a)
Kasia, widzę, że lubisz rukolę. Ja kupilam rukolę bylinową, polecam wszystkim, jest swietna Nie trzeba pikować, rośnie jak mały krzaczek

O widzisz, dobrze wiedzieć. Korci mnie jeszcze sałatę wysiać bo podobno szybko rośnie, a nigdy nie wysiewałam .
Urszulla 22:50, 25 lip 2016

Katkak napisał(a)

O widzisz, dobrze wiedzieć. Korci mnie jeszcze sałatę wysiać bo podobno szybko rośnie, a nigdy nie wysiewałam .

Też wysiewałam sałatkę
Milka 12:31, 26 lip 2016

Katkak napisał(a)

tegoroczne krwawniki z nasion

Fajne ujęcia
Malutka bardzo urosła
A jaki kolor krwawnika? Zakwitnie w tym roku?
Milka 12:34, 26 lip 2016

Katkak napisał(a)
śliczna ta odętka, taka delikatna.

U mnie jest lawendowa i ketmia, jak u ciebie, ale pełna
Hortki ogrodowe masz piękne, w ogóle ogród niesamowicie dojrzał, nastrój fajny jest.
Milka 12:37, 26 lip 2016

Katkak napisał(a)
teraz wygląda tak. To będzie mały stoliczek. Trzeba jeszcze zafugować i dorobić nogi. A z drugich drzwiczek na razie nie powiem co będzie

a to moje wczorajsze zakupy u babci na rynku. Odętka i taka śliczna chryzantemka.

ma taki delikatny, różowy nalot.

a z Lidla prezytargałam taką tycią różyczkę. Nie oparłam się . Ciekawe czy przezimuje, ale raczej się nie łudzę .

Rewelacyjny pomysł, zdolniacha z ciebie. Ale jestem ciekaw, co z drugich drzwiczek będzie, może krzesło?
Zakupy udane, ta chryzantema wyjątkowa.
Urszulla 18:58, 26 lip 2016

Katkak napisał(a)

Przed tą wielką hostą, maleńka hosta samosiejka. wysiała się w szczelinie między kamieniami.

Piękna różyczk, przypomnij nazwę wirusa chwyciłam jak nic, czekam na drugie kwitnienie mojej tarasowej pachnącej

A fascynuje mnie że roślinki uwielbiają się wysiewać przy kostkach i w kamyczkachi że hosta też to rewelacyjne
Katkak 21:22, 26 lip 2016

Milka napisał(a)

Rewelacyjny pomysł, zdolniacha z ciebie. Ale jestem ciekaw, co z drugich drzwiczek będzie, może krzesło?
Zakupy udane, ta chryzantema wyjątkowa.

Irenko krwawniki będą w różnych kolorach, taki mix nasion. Nie które chyba zakwitną, ale pewności nie mam. Jeden miał coś na kształt pączka, ale nie chcę się cieszyć przedwcześnie. Już wkrótce będziesz się mogła przekonać co będzie z drugich drzwiczek .
Katkak 21:23, 26 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Piękna różyczk, przypomnij nazwę wirusa chwyciłam jak nic, czekam na drugie kwitnienie mojej tarasowej pachnącej

A fascynuje mnie że roślinki uwielbiają się wysiewać przy kostkach i w kamyczkachi że hosta też to rewelacyjne

No, fajne takie niespodzianeczki . Ta różyczka to Sangerhauser Jubilaumsrose .