Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:05, 27 wrz 2016

ostatnie promyki słońca schowały się w kosmosie

a on taki śliczny

kukliki kwitną 15 raz w tym sezonie
Katkak 21:10, 27 wrz 2016

Berberysy pokazują już koraliki

jak ja bym chciała żeby te dwie miernotki dorównały temu berberysowi z lewej . Na mleczyki nie patrzymy, one są dla Maksia (świnki morskiej w sensie ).
abiko 21:28, 27 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Aguś moje są w przedogródku, a widziałaś jak tam pięknie. Niech zarasta se w cholerę co chce . Przynajmniej kolorowo będzie .

się starałam czekaj przyznasz mi jeszcze rację
Wiem, że ładne pójdzie do sąsiada
sylwia_slomc... 21:36, 27 wrz 2016

Katkak napisał(a)

W tym roku pokazały głównie czarną plamistość . Ale niezrażona tym zamówiłam 12 kolejnych i tylko na jedną nie mam pomysłu gdzie wsadzić .

Mistrzyni upychania A bierzesz pod uwagę ich wielkość docelową? Sorry głupie pytanie pewnie, że bierzesz
sylwia_slomc... 21:40, 27 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Mam to samo Obyśmy nie przeklinały tej werbeny

Aniu tez mam ja w tym sezonie u siebie i o tej porze jest piękna mam nadzieję w przyszłości zawerbenować łąkę sąsiedzi mnie pewnie potem przeklną
Katkak 21:41, 27 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mistrzyni upychania A bierzesz pod uwagę ich wielkość docelową? Sorry głupie pytanie pewnie, że bierzesz

No ba, jasne, że bierzesz .
elzbieta_g 22:16, 27 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Niedzielna kawa o poranku. Szkoda, że już tak lajtowo w klapeczkach się nie da .
]

w klapeczkach się da ...ale musowo ciepłe skarpety
na bieżąco jestem u ciebie...twój ogród pięknieje z miesiąca na miesiąc
LyraBea 09:14, 28 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Beatko póki co bez problemu udaje mi się ją prowadzić w formie drzewka. Nie jest ekspansywna, mam nawet wrażenie, że stoi w miejscu i słabo rośnie. Ale wiosną ładnie kwitła. Przy okazji zdjęć dzisiejszych zauważyłam, że ma tak dziwnie podwinięte listki. Mszycy nie ma, więc nie wiem czemu. Kalinę w formie drzewka prowadzi też Iza z wątku Wszystko czego potrzebuję to ogród pełen kwiatów i dom pełen książek. Jej jest znacznie większa, więc zerknij do Niej .
Dziękują za odpowiedź i zdjęcia. Kalina faktycznie mało Ci urosła, to moja, mam wrażenie 3 gałązki puściła większe w ciągu tego sezonu, niż Twoja w ciągu kilku lat. Ile ona ma dokładnie? Przepraszam, że tak dopytuję, ale naszła mnie natarczywa myśl, żeby posadzić ją w miejscu, w którym do tej pory nawet przez myśl mi nie przeszło. Rabata dopiero się tworzyć miała na przyszłą wiosnę, ale jak to ja, zaczęłam kombinować. A w związku z tym, że kalinę muszę i tak zadołować na zimę, to czemu nie spróbować dać jej już własny dołek? Tyle, że chcę ją posadzić w odległości metra od tuj, które jeszcze urosną, więc nie wiem, czy to dobry pomysł i dlatego dopytuję o ekspansywność. Już zaczęłam przeglądać wątek Izy. Może jeszcze tam dopytam. Ślicznie dziękuję.

A czy tej bidulce u Ciebie zwyczajnie nie brakuje wody? Jeśli nie wody, to coś ją od korzeni żre jak nic
Katkak 20:07, 28 wrz 2016

LyraBea napisał(a)
Dziękują za odpowiedź i zdjęcia. Kalina faktycznie mało Ci urosła, to moja, mam wrażenie 3 gałązki puściła większe w ciągu tego sezonu, niż Twoja w ciągu kilku lat. Ile ona ma dokładnie? Przepraszam, że tak dopytuję, ale naszła mnie natarczywa myśl, żeby posadzić ją w miejscu, w którym do tej pory nawet przez myśl mi nie przeszło. Rabata dopiero się tworzyć miała na przyszłą wiosnę, ale jak to ja, zaczęłam kombinować. A w związku z tym, że kalinę muszę i tak zadołować na zimę, to czemu nie spróbować dać jej już własny dołek? Tyle, że chcę ją posadzić w odległości metra od tuj, które jeszcze urosną, więc nie wiem, czy to dobry pomysł i dlatego dopytuję o ekspansywność. Już zaczęłam przeglądać wątek Izy. Może jeszcze tam dopytam. Ślicznie dziękuję.

A czy tej bidulce u Ciebie zwyczajnie nie brakuje wody? Jeśli nie wody, to coś ją od korzeni żre jak nic

Swoją kalinę mam od maja 2015r.
no szału nie ma ze wzrostem . Sprawdziłam, niby sucho nie ma. Nie wiem co z nią. Może wiosną się zrehabilituje, wspomożona daweczką nawozu .
Katkak 20:16, 28 wrz 2016

Mój klon ma niestety coraz więcej suchych gałązek. Powoli przyzwyczajam się do myśli, że mogę go stracić. Spróbuję jeszcze za radą Kasi Topsinem prysnąć, a resztą go podlać, choć nie wiem czy to coś pomoże.