Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:38, 27 wrz 2016

Pluszakowa napisał(a)
Kasiu dziś nadrabiam zaległości na O. Dziękuję już kochana śle ci dane

Napisz tylko czy wysyłka to już czy może być za kilka dni, bo przeprowadzka w trakcie i od tego zależy gdzie jestem w stanie odebrać

Kadry śliczne. Te kolorowe liście to dąbrówka? Dobrze pamiętam?

Buziaki

Zdradzicie po ile takie hortki na pniu?

Madziu w przyszłym tygodniu Ci wyślę ok? Dam wcześniej znać kiedy dokładnie. Tak, to dąbrówka. Cud malina, nie?
Katkak 20:39, 27 wrz 2016

kamila66 napisał(a)
Kasiu bardzo ładnie Nie boisz się werbeny na rabatach?
Jeszcze jedną fotkę mam dla Ciebie buziole

Nie boję się Kamiś, jakby co będę haratać . zaraz lecę zobaczyć co tam sfociłaś .
Katkak 20:41, 27 wrz 2016

Urszulla napisał(a)
Teraz tak sobie pomyślałam ile Ty masz cierpliwości do roślin, bo przecież wszystko wyhodowane z małych sadzonek

Nie wszystko Uluś, ale jest tego trochę. To wielka frajda i niesamowita satysfakcja. Ostatnio widziałam w szkółce derenia na pniu, a mi rośnie już własnej produkcji .
Katkak 20:42, 27 wrz 2016

abiko napisał(a)

Ula to prawda, ona i Margaretka są niesamowicie cierpliwe Jak prawdziwe ogrodniczki

Cierpliwość mam nawet większą do roślin niż do ludzi .
Katkak 20:45, 27 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia kadry cudne, róże dopiero w przyszłym sezonie pokażą na co je stać
Cieszę się ,że chryzantemka już w pączkach bo one wysokie , ale śliczne są dołem im tylko listki potem brązowieją pod koniec, dobrze czymś niższym podsadzić z przodu co zasłoni
Z rybkami możesz poczekać , aż w nocy nie spadnie poniżej 6 na plusie pod warunkiem, że w dzień będzie ciepło
Gdyby dni były zimne to bież do domu i się nie namyślaj. Karaś lubi zimną wodę, ale nie może zamarznąć w maleńkim oczkuza to w domu nie potrzebuje , żadnych grzałek.

W tym roku pokazały głównie czarną plamistość . Ale niezrażona tym zamówiłam 12 kolejnych i tylko na jedną nie mam pomysłu gdzie wsadzić .
AnnaCh 20:46, 27 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Nie boję się Kamiś, jakby co będę haratać . zaraz lecę zobaczyć co tam sfociłaś .
Mam to samo Obyśmy nie przeklinały tej werbeny
Katkak 20:46, 27 wrz 2016

abiko napisał(a)
Nie skarżypyta, tylko dbająca o dobre samopoczucie koleżanki na przyszłość
Ja wiem, że ładny.. ale jak się rozejdzie to będziesz miała nawet tam gdzie nie chcesz

Ale może jak u Agani się nie przyjmie) trzymam kciuki hihihi

Aguś moje są w przedogródku, a widziałaś jak tam pięknie. Niech zarasta se w cholerę co chce . Przynajmniej kolorowo będzie .
Katkak 20:47, 27 wrz 2016

JustynaZ napisał(a)
Cudna ta Twoja bajka

Spłoniłam lico
Katkak 20:49, 27 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Mam to samo Obyśmy nie przeklinały tej werbeny

Eee tam, damy radę
Katkak 20:55, 27 wrz 2016

LyraBea napisał(a)
Cześć Kasiu. Przywiodła mnie do Ciebie wyszukiwarka, w ktorą wrzuciłam kalinę koralową. Dawno stron temu pokazywałaś swoją kalinę blisko róż, że będziesz ją prowadzić na drzewko i trzymać w rydzach. Przewertowałam sporo najnowszych stron i nie mogę trafić na Twoja kalinę. Mogłabyś ją pokazać? Jak się ma? Udaje Ci się trzymać ja w rydzach? Na wiosnę kupiłam w B. taki cherlawy patyczek i całkiem ładnie mi się na 3 gałązki rozrosła. Chcę jej na zimę miejscówkę zapewnić i szukam zdjęć jak się prezentuje na rabatach u innych.

Beatko póki co bez problemu udaje mi się ją prowadzić w formie drzewka. Nie jest ekspansywna, mam nawet wrażenie, że stoi w miejscu i słabo rośnie. Ale wiosną ładnie kwitła. Przy okazji zdjęć dzisiejszych zauważyłam, że ma tak dziwnie podwinięte listki. Mszycy nie ma, więc nie wiem czemu. Kalinę w formie drzewka prowadzi też Iza z wątku Wszystko czego potrzebuję to ogród pełen kwiatów i dom pełen książek. Jej jest znacznie większa, więc zerknij do Niej .