Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:29, 24 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, napisz mi proszę, jak po kolei malowałaś?
To plastik?
Bo efekt fajny
Jakiej farby używałaś?
Szlifowałaś?
Wszystko napisz po kolei. Co i jak

Iwonko doniczka jest z plastiku. Najpierw malowałam ciemną farbą akrylową. Jak wyschła malowałam gdzieniegdzie lakierem do spękań, a jak gdy wysechł to malowałam farbą akrylową białą i beżową i tyle. Nałożyłam obie na spodku obok siebie i jak mi się nabrało tak malowałam.
Nic nie szlifowałam.
Bogdzia 21:47, 24 lis 2016

Katkak napisał(a)

Bożenko on zawsze do tej starej gruszy przylatuje . Jeszcze rudziki chciałabym złapać na zdjęciu, a to niełatwa sztuka . To prawda, dogadzam im jak mogę .

Rudziki to teraz najłatwiej albo wczesna wiosna bo latem sa nieuchwytne.
Nallar 21:48, 24 lis 2016

Iwonka zbiera pomysły na długie zimowe wieczory.
Ewa777 17:22, 25 lis 2016

Przejrzałam tylko zdjęcia, bo na więcej czasu nie mam Pięknie uchwyciłaś dzięcioła. dawno nie widziałam tych ptaków na żywo, więc Ci zazdroszczę Ambrowiec zupełnie zieloniutki u Ciebie.

Nie wiem, czy dziś masz imieniny... ale w razie gdybyś miała, to przesyłam imieninowe buziaki
kasiek 21:36, 25 lis 2016

Katkak napisał(a)
Kupiłam styropianowe stożki, ale nie na choineczki . Przemalowane wyglądały tak. Jeden ma krzywy czubek bo... Iga go odgryzła .

Kasieńka - rewelacja! Oczywiście że piszę się na takie! I to na wejcie przy domu (półokragła rabatka) albo i do lasku nie wiem na pewno ale bomba są!
Nallar 21:51, 25 lis 2016

Katkak napisał(a)

Kasiu co wisi na klamce okiennej?

Wypatrzyłam też śliczne serduszko......
sylwia_slomc... 08:16, 26 lis 2016

Kasieńka na poprzedniej stronie już zamówiłam u Ciebie Umknęło Ci między innymi postami
Katkak 08:17, 26 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka na poprzedniej stronie już zamówiłam u Ciebie Umknęło Ci między innymi postami

A widzisz, to gapa ze mnie . Sie zrobi Sylwus .
LyraBea 10:06, 26 lis 2016

Przyjemnie u Ciebie Kasiu. Podglądam regularnie i nieładnie tak gęby nie otworzyć chociaż co jakiś czas, więc witam się przy kawce. Z podglądań wiem, że kobietą wielu talentów jesteś. Jednak ważniejsze jest to, że ciągle Ci się ten talent wykorzystywać chce i tego Ci najbardziej zazdroszczę. U mnie wszystko leży i czeka na natchnienie. Tabliczki z nazwami roślin, róż na pewno zabiorę do siebie, bo to świetny pomysł. Mam na dzieję, że się nie pogniewasz. Poza tym kiedy ja to zrobię. Może nie w tym już życiu
Pozdrawiam Cię i Twój piękny ogród.
Zapomniałabym...Gratuluję publikacji Twojego pięknego ogrodu na łamach gazety. Ślicznie ujęty.
Katkak 11:07, 26 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Rudziki to teraz najłatwiej albo wczesna wiosna bo latem sa nieuchwytne.

To muszę zwiększyć czujność