Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 07:22, 01 mar 2017

wiunia napisał(a)

Dokładnie tak jak piszesz Kasiu ale jak się już ma sekator w ręku to jest chwila zawątpienia

No właśnie .
mira 07:59, 01 mar 2017

Kup sobie aktualnuy gardeners World tam jest o uprawie warzyw w pojemnikach- tak pomyślałam ze ta puszka co masz na warzywa to super by byla na ziola- pewnie wiesz ze sa ziola takie co potrzebują mokrzej i takie co sucho - mokro szczypiorek bazylia a sucho rozmaryn tymianek tak jak lawenda.
A w tej mozaikowej co będziesz sadzic?

Szukam informacji jak pikowac stopę po jednym piórku czy kepkmi chyba sialas
Katkak 10:07, 01 mar 2017

mira napisał(a)
Kup sobie aktualnuy gardeners World tam jest o uprawie warzyw w pojemnikach- tak pomyślałam ze ta puszka co masz na warzywa to super by byla na ziola- pewnie wiesz ze sa ziola takie co potrzebują mokrzej i takie co sucho - mokro szczypiorek bazylia a sucho rozmaryn tymianek tak jak lawenda.
A w tej mozaikowej co będziesz sadzic?

Szukam informacji jak pikowac stopę po jednym piórku czy kepkmi chyba sialas

Pikuj kepkami. Mirus podrzuc jakis pomysl co w tej mozaikowej posadzic jak mozesz. W puszkach bedzie miniaturowa fasolka szparagowa. Na zioła mam fajne, drewniane skrzyneczki.
Gardenarium 10:17, 01 mar 2017

Napisałaś na stronie 1961, ale jak, skoro tyle to nie masz. Czeski błąd.

Na szczęście jestem bystra i trafiłam

Katkak napisał(a)
Danuś, proszę zerknij do mnie w wolnej chwili. Na ostatniej stronie wrzuciłam zdjęcia moich dereni. Wiem, że polecasz ciąć je nisko. Trochę swoje pościnałam, ale nie wiem czy jeszcze bardziej, czy już zostawić. One mają być częścią mieszanego żywopłotu więc zależy mi, by były do wysokości płotu chociaż.
A jak jeszcze doradziłabyś mi co posadzić w donicy, którą mam na stronie 1961 (dwie stronki od końca) byłabym przeszczęśliwa . Myślałam o jakiejś róży, ale nie upieram się przy różach aż tak bardzo . Z góry dziękuję .

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:19, 01 mar 2017

Katkak napisał(a)
Donica skończona. Stoi już póki co na tarasie

Posadź lawendę albo inne coś fioletowo-niebieskie w połaczeniu z brązową turzycą. Albo tylko zieloności. Prostokacizny tu nie trzeba bo donica jest ozdobna, więc ją trzeba uspokoić.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:22, 01 mar 2017

Katkak napisał(a)
Cholercia nie wiem jak obciąć te derenie. Skróciłam cieniutkie gałązki, skróciłam go trochę i zostawiłam tak jak teraz. Nie wiem czy powinnam obciąć więcej?

Pisałąś, że chcesz zrobić z nich żywopłot, ale jak żywopłot skoro rosną dwie sztuki? Powinny rosnąć jedna przy drugiej i od razu ciąć w prostopadłościan nożycami szpalerowymi a nie bawic się w pojedyncze gałązki.

Kasi kochana a w tym wypadku to ciachnąć 10 cm od ziemi.

Instagram Ogrodowiska
Anda 14:05, 01 mar 2017

Danusia Ci super poradziła Donica piekna wyszła a z nasadzeniami cudownie będzie wyglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 14:11, 01 mar 2017

Kasia u mnie je masz jako żywopłot, tnij nisko
17:15, 01 mar 2017
Gardenarium napisał(a)

Pisałąś, że chcesz zrobić z nich żywopłot, ale jak żywopłot skoro rosną dwie sztuki? Powinny rosnąć jedna przy drugiej i od razu ciąć w prostopadłościan nożycami szpalerowymi a nie bawic się w pojedyncze gałązki.

az przyszłam zobaczyć co to za porada że nervosol potrzebny

ale tez bym nisko cieła wtedy się ładnie od dołu zagęści i będzie równy dołem i górą)

dereń to rosnie jak szalony bo to krzaczysko wielkie wiec nie ma się czym przejmować
Katkak 19:18, 01 mar 2017

Gardenarium napisał(a)

Danuś dzięki wielkie. Wow, aż tak radykalnego cięcia się nie spodziewałam. Ale pewnie ładnie się po nim rozkrzewią. Danuś to mieszany żywopłot. Te dwa derenie są jego elementem tylko. Ale może upchnę jeszcze jednego w środek...