Kup sobie aktualnuy gardeners World tam jest o uprawie warzyw w pojemnikach- tak pomyślałam ze ta puszka co masz na warzywa to super by byla na ziola- pewnie wiesz ze sa ziola takie co potrzebują mokrzej i takie co sucho - mokro szczypiorek bazylia a sucho rozmaryn tymianek tak jak lawenda.
A w tej mozaikowej co będziesz sadzic?
Szukam informacji jak pikowac stopę po jednym piórku czy kepkmi chyba sialas
Pikuj kepkami. Mirus podrzuc jakis pomysl co w tej mozaikowej posadzic jak mozesz. W puszkach bedzie miniaturowa fasolka szparagowa. Na zioła mam fajne, drewniane skrzyneczki.
Posadź lawendę albo inne coś fioletowo-niebieskie w połaczeniu z brązową turzycą. Albo tylko zieloności. Prostokacizny tu nie trzeba bo donica jest ozdobna, więc ją trzeba uspokoić.
Pisałąś, że chcesz zrobić z nich żywopłot, ale jak żywopłot skoro rosną dwie sztuki? Powinny rosnąć jedna przy drugiej i od razu ciąć w prostopadłościan nożycami szpalerowymi a nie bawic się w pojedyncze gałązki.
Kasi kochana a w tym wypadku to ciachnąć 10 cm od ziemi.
Danuś dzięki wielkie. Wow, aż tak radykalnego cięcia się nie spodziewałam. Ale pewnie ładnie się po nim rozkrzewią. Danuś to mieszany żywopłot. Te dwa derenie są jego elementem tylko. Ale może upchnę jeszcze jednego w środek...