Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Urszulla 17:55, 12 mar 2017

Ledwo zagladalam a tu już nowe pomysły się zrealizowaly. Ciekawe jak latem będzie to wszystko wyglądało
kasiek 20:19, 12 mar 2017

Ech szkoda gadać - musimy wyrównać te dziury ...
Katkak 20:37, 12 mar 2017

dana1s napisał(a)
O matko, czyli u Ciebie też pogrom
Co to za bezmyślni ludzie...szkoda słów.
Wpadłam pochwalić altankę, pięknie się prezentuje.
Uwielbiam taką architekturę w ogrodzie. Sama staram się stworzyć kilka pokoików ogrodowych, gdzie można przycupnąć z kawką i podziwiać naturę.
Super pomysł i wykonanie
Miłego dnia

Dzięki Dana . U Ciebie areał spory, to i zakątków będzie pewnie dużo .
Katkak 20:38, 12 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Pięknie wyszła ta altanka Zdolny Twój Krzyś
Ja też bym ją pomalowała na kolor kratek, ale Ty masz swoją wizję i pewnie nas zaskoczysz tym kącikiem, gdy urosną roślinki i gdy dodasz kolejne dodatki

Ewunia póki co altanka zostanie taka. Zawsze mogę ją na ciemny kolor przemalować, ale z ciemnego na jaśniejszy już trudniej. Pomysłów mam całą głowę .
Katkak 20:41, 12 mar 2017

Karolinek napisał(a)
mnie po prostu trafia, nie mogę zrozumieć, że niejednokrotnie z powodu liści i ich sprzątania, ktoś decyduje się na wycinkę drzew
cisną się na usta niecenzuralne słowa....
Kasiu, ciekawe ile w obwodzie miał ten klon?
A zapomniałam z tego wszystkiego o altance, już oczami wyobraźni widzę ją porośniętą pnączami, wokół donice pełne kwiecia, a w środku Ty ...

Haha.to wyobrażenie tej altany mamy dość zbieżne . Przykre jest to, że ten klon właśnie z uwagi na liście poleciał. Kiedyś był potężnym drzewem, wiec obcharatali go do takiej kulki. A teraz pozbyli się go zupełnie. Krew człowieka zalewa na taką głupotę i bezmyślność.
Katkak 20:42, 12 mar 2017

roma2 napisał(a)
Na temat wycinania drzew, na forum nie wypowiadam się! Musiałabym pisać brzydkie, bardzo, bardzo brzydkie słowa. Kasiulko, mikro-altanka jest świetna! Ja zakopywałam wczoraj kable doprowadzające prąd do domu. Nie sama oczywiście. Ale dziś łażę ledwo i pęcherze mi popękały na paluchach od cięcia bylin sprzętem domowym, czyli nożyczkami . Ale i tak się cieszam z tego działkowego roboczego dnia. Forma wzrośnie proporcjonalnie do ilości słoneczka. A słoneczka Wam ślę dużo!

Masz rację Romciu, szkoda się wkurzać. Cieszę się, że altanka Ci się podoba . Bidulko, utyrałaś się, ale lubimy ten rodzaj utyrania .
Katkak 20:43, 12 mar 2017

Urszulla napisał(a)
Ledwo zagladalam a tu już nowe pomysły się zrealizowaly. Ciekawe jak latem będzie to wszystko wyglądało

Uleńko będzie cudnie, już to widzę .
Katkak 20:43, 12 mar 2017

kasiek napisał(a)
Ech szkoda gadać - musimy wyrównać te dziury ...

jakie dziury?
Katkak 20:49, 12 mar 2017

Dzisiejszy poranek . Kawka i książka ku temu

O "optymistycznym" tytule .

taki mam widok siedząc w altanie. Wkrótce murek zazieleni się winobluszczem, a pod magnolią wyrosną funkie i paprocie .

tylko błagam, nie piszcie po raz enty, że to lustro w ramie jest brzydkie, boi ono tam jest chwilowo i nie będzie w tej ramie .
Katkak 20:55, 12 mar 2017

taki kwietniczek kombinuję z pozostałych krokwi. Kwiecie będzie spływać kaskadami, a sówka-świecznik będzie tworzyć nastrój

niestety w trakcie przymiarek rozbiła się ta cudna, zielona donica . Pomarańczowa jest już pomalowana. Te belki będą ze sobą skręcone i bardziej stabilne . Słupki będą w innym kolorze i ozdobione dekupażem
wreszcie posadziłam ranniki