powojnik Rogucci ma towarzystwo - biedronkowego powojnika, który zrobił mi niespodziankę i zakwitł
mam tego właśnie powojnika w kilku miejscach w ogrodzie, bo jest niezawodny
grujecznik zaczyna się przebarwiać
w bodziszkach odnalazłam zapomniane zimowity
emuś znów przystrzygł klona
taki prezent ostatnio dostałam - hortkę Limelight i Candelight. Limka poszła do przedogródka, a tę drugą piękność upchnęłam na rabacie przy altanie
trampolina już złożona, a "trawnik" to obraz nędzy i rozpaczy. Nie dość, że zmarniał pod trampoliną, to jeszcze kret ryje jak wściekły. Zaczęła mu wtórować nornica .
bez Sutherland Gold też straszy. Nie wiem czy to grzyb, aż takie przypalenie słoneczne, czy też aż tak wcześnie zrzuca liście.
puszcza jednak pączki. Nie wiem o co chodzi. Przedziwny ten rok
martwi mnie też modrzew Diana, bo ma pełno suchych igiełek. Jakimś tam zwykłym mączniakiem już nawet się nie przejmuję, bo mnóstwo roślin go ma. Czasu na ogród mam teraz mało i jakoś wcale nie szkoda mi kończącego się sezonu. Czas na odpoczynek
Rośliny same nie wiedzą szykować się do zimy czy startować na nowo, w Krakowie kasztany kwitną na całego wiosna zweryfikuje co przetrwa zimę po takim sezonie.
U Ciebie jesień o wiele później niż u mnie
Kasiu u mnie też grzyb na klonie i magnolii oby na kwiaty to nie miało wpływu. Trawniki się nie przejmuj zaraz śnieg go przysypie . Reszta prezentuje się ślicznie