Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:49, 01 maj 2020

krzewuszka Monet. Lubię ją

Bezpośrednio za altanką mam tuje. Powyżej altanki są piękne, a poniżej brzydkie i wyliniałe, co zrozumiałe, bo światła maja mało. Korci mnie ogromnie, żeby ciut od dołu je podciąć i nawciskać między nie host i paproci, które tak lubię. Co radzicie?
KasiaBawaria 20:07, 01 maj 2020

Cudny ten twoj warzywniak.I pomysl z lustrem super!Szczegolnie, ze ono takie ulamane
Katkak 20:20, 01 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Cudny ten twoj warzywniak.I pomysl z lustrem super!Szczegolnie, ze ono takie ulamane

Kasia,bo to takie lustrzane odpadki. Dzięki.
sylwia_slomc... 20:36, 01 maj 2020

Katkak napisał(a)
Pamiętam to Sylwuś. Teraz już byśmy Jej tam nie wepchnęły.

Ale przeleciało nie wiadomo kiedy i Kruszynka Cioci wyrosła na Ogrodową Królewnę
Tej kapliczki od zeszłego roku nie ma, teraz robi za karmnik bażantów zimą, figurka dostała nowy postument bo powódź zrobiła swoje
sylwia_slomc... 20:50, 01 maj 2020

Pięknie wszystko buja Na drugi raz buraki siej wprost do gruntu im nic nie będzie, ja tak zawsze sieję
a w tym roku liściowych nie mam Ja bym podkrzesała te tuje bo one dołem ładniejsze się nie zrobią jak światła mało I pomyśl czy ich nie podsadzić trzmieliną by się po tych pieńkach dołem wspinała,. a dopiero między nimi hosty i paprocie U nas w miejscowości są takie cyprysy podgolone dość wysoko i po nich puszczona trzmielina, super to wygląda jakby na nodze z trzmieliny rosły
My też łapiemy te krople z nieba i dziś widziałam, że sąsiad( tu gdzie mieszkam ) w wiadra łapał z rynien, sporo złapać się udało. Zmienia się podejście ludzi do wody....przynajmniej tych co ogródki uprawiają
Katkak 21:16, 01 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie wszystko buja Na drugi raz buraki siej wprost do gruntu im nic nie będzie, ja tak zawsze sieję
a w tym roku liściowych nie mam Ja bym podkrzesała te tuje bo one dołem ładniejsze się nie zrobią jak światła mało I pomyśl czy ich nie podsadzić trzmieliną by się po tych pieńkach dołem wspinała,. a dopiero między nimi hosty i paprocie U nas w miejscowości są takie cyprysy podgolone dość wysoko i po nich puszczona trzmielina, super to wygląda jakby na nodze z trzmieliny rosły
My też łapiemy te krople z nieba i dziś widziałam, że sąsiad( tu gdzie mieszkam ) w wiadra łapał z rynien, sporo złapać się udało. Zmienia się podejście ludzi do wody....przynajmniej tych co ogródki uprawiają

Sylwuś buraki liściowe bardziej z myślą o donicach i pojemnikach, dlatego tak posiane. To podkrzesam te tuje. Teraz jazda kropla wisy na wagę złota. Już przez ostatnie 2-3 lata w upały nie starczało mi wody ze studni żeby cały ogródek podlać. Jak teraz taką suszę zapowiadają, to będzie tylko gorzej. Teraz też łapię do wszelkich wiader i pojemników.
Katkak 13:20, 02 maj 2020

Byłam dziś na rynku, ale ludzi sporo, trzymanie zalecanych odległości to fikcja, więc przy pierwszym lepszym stoisku kupiłam kilka pomidorów, ogórków ( w sensie sadzonki) i trzmielinę na pniu. Cukinii nue było, więc kupiłam nasiona, bo nie chcę póki co po rynku się plątać. Kupiłam te odmiany nie rozłażące się: żółtą i zieloną.
Kupiłam też takie nasionka małej, okrągłej cukinii, którą można uprawiać też w pojemnikach.

Teraz parapet u syna wygląda tak
Dobrze, że mi pozwala

A dynie olbrzymy już takie, a wsadzone tydzień temu w sobotę. Mam wrażenie, że rosną z godziny na godzinę
Ewa777 22:02, 02 maj 2020

Ale masz już dużo przygotowanych warzyw do ogródka I ziółka
Woda bardzo potrzebna, dobrze, ze udało Ci się jej nałapać.
Katkak 22:10, 02 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Ale masz już dużo przygotowanych warzyw do ogródka I ziółka
Woda bardzo potrzebna, dobrze, ze udało Ci się jej nałapać.

Ewciu większość porozdaję. Sobie po dwie sztuki zostawię.
kasiek 12:49, 03 maj 2020

Kasieńka dopiero teraz wróciła z Rożnowa i podziwiam foty u Ciebie No faktycznie niesamowici Ci się posiały te serduszki, ja nawet nie wiedziałam że się sieją ... ale zielono u Ciebie, i jak ładnie w warzywniku, mnie sałaty nie chcą wzejść, ale się postaram bardziej, jeszcze na tym muszę poćwiczyć