Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

agatanowa 08:46, 06 cze 2014

Katkak napisał(a)

Agatka te moje hortki też z wiosennego przycinania. Zrobiłam jeszcze dwa odkłady i wygląda na to, że mają się dobrze, a le od rośliny matecznej dopiero wiosną je odetnę. No widzisz? Zero wysiłku włożyłaś w hodowlę, a efekty się pokazują. A nie mówiłam, że więcej optymizmu? Pozdrawiam.

Z humorem raz jest tak, raz jest siak. U Ciebie tylko radość i optymizm? Pozazdroscic. Najgorzej, jak coś spaprzę - trudno z siebie być zadowolonym. Ale ogródek akurat przysparza mi głównie samych przyjemności, nawet jak coś sobie padnie, to szkoda, ale tak miało być i tyle.

Myślałam, że Twoje hortki, to sadzonki ze sztobrów jesiennych.

Katkak 08:50, 06 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Z humorem raz jest tak, raz jest siak. U Ciebie tylko radość i optymizm? Pozazdroscic. Najgorzej, jak coś spaprzę - trudno z siebie być zadowolonym. Ale ogródek akurat przysparza mi głównie samych przyjemności, nawet jak coś sobie padnie, to szkoda, ale tak miało być i tyle.

Myślałam, że Twoje hortki, to sadzonki ze sztobrów jesiennych.

Z jesiennych (a w sumie sierpniowych) jest tylko ta ogrodowa, ale jeszcze jej nie wsadziłam, bo wciąż zastanawiam się gdzie. A limki są z wiosennych. Pewnie, że u mnie też z humorem różniaście, niema tak dobrze, żeby cały czas mieć banana na gębie .
iwonaal 11:15, 06 cze 2014

Pozdrawiam.
Katkak 11:19, 06 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam.

Ja również
Katkak 11:30, 06 cze 2014

Powalczyliśmy znów z chwastami, hortkę ogrodową w końcu posadziłam, bodziszki również. Teraz idziemy korę wysypać i może jeszcze zanim syniu z przedszkola wróci uda nam się ściągnąć trawę z tej rabaty nowej. Potem to wszystko obfocę
Patii 15:28, 06 cze 2014

Bardzo mi się u Ciebie podoba stwierdzam że na tym forum można zaginąć jak w gęstym lesie
Katkak 17:49, 06 cze 2014

Zakwitł rojniczek
Nallar 17:57, 06 cze 2014

Katkak napisał(a)

Zakwitł rojniczek

Cudny. Łukasz napisał że rojniki mają taką przypadłość że jak przekwitną to ta rozetka na której był kwiat umiera, słyszałaś o tym?
Katkak 18:05, 06 cze 2014

Kwitną też niektóre nasturcje . Te to dopiero umieją zaskoczyć kolorkami

Maleńka hortka ogrodowa zamieszkała tu. Jest za tą niebieską funkią.
\
Katkak 18:05, 06 cze 2014

Nallar napisał(a)

Cudny. Łukasz napisał że rojniki mają taką przypadłość że jak przekwitną to ta rozetka na której był kwiat umiera, słyszałaś o tym?

Nie miałam o tym pojęcia.