Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:40, 12 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu u ciebie wszystko wcześniejMoje bukietówki też ani pączka jeszcze
Buziaczki

Tylko ta jedna Limka tak się bujnęła no i te maluszki. Tylko nie wiem co jest grane bo tym malutkim limkom zaczynają ciemnieć liście. Nie, że schnąć czy coś, tylko na końcach łapią taki brązowy kolorek, ale liście nadal są błyszczące. Jutro wrzucę fotkę. Może za dużo słonka tam mają? Gosia za to Ty chyba pobiłaś rekord w długości kwitnienia rh, no i u Ciebie zawsze jest tak radośnie i kolorowo . Buziolki
jola54 21:54, 12 cze 2014

Kasiu pozdrawiam,- zerknij na mój bluszcz, może wiesz jak się nazywa?
Nallar 22:06, 12 cze 2014

Kasiu przebarwienia brunatne na obrzeżach liści u hortek to reakcja na słoneczko. Rojniczki urocze, a durszlaka masz rację, nie oddawaj.
kasiek 22:21, 12 cze 2014

Katkak napisał(a)
/quote]

Ale obłędne zestawienie - normalnie jesteś mistrzynią klimatycznych zakątków!
Katkak 22:22, 12 cze 2014

jola54 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam,- zerknij na mój bluszcz, może wiesz jak się nazywa?

Joluś byłam, widziałam, ale niestety nie mam pojęcia. Jak dla mnie to on nie specjalnie bluszcz przypomina. A jesteś pewna, że to bluszcz?
Katkak 22:24, 12 cze 2014

Nallar napisał(a)
Kasiu przebarwienia brunatne na obrzeżach liści u hortek to reakcja na słoneczko. Rojniczki urocze, a durszlaka masz rację, nie oddawaj.

Ewciu dzięki. Jutro zrobię zdjęcie, to jeszcze byś zerknęła dla pewności, co? Jakby co, to przesadzę. Chociaż one tam mają słonko tylko przez jakiś czas, potem już są w cieniu schowane. Ale może dla takich maluszków to za wiele?
Katkak 22:25, 12 cze 2014

kasiek napisał(a)

Kasia ja mistrzynią tejemniczych zakątków? Daj spokój, jeszcze daleko mi do Ciebie . Jak stąd do księżyca
Nallar 22:38, 12 cze 2014

Katkak napisał(a)

Ewciu dzięki. Jutro zrobię zdjęcie, to jeszcze byś zerknęła dla pewności, co? Jakby co, to przesadzę. Chociaż one tam mają słonko tylko przez jakiś czas, potem już są w cieniu schowane. Ale może dla takich maluszków to za wiele?

Zerknę Kasiu na pewno.
jola54 22:44, 12 cze 2014

Kasieńko, ja nie wiem co to za roślina, dostałam ją od kogoś kto też nie wie, a prowadzę ją po sznurkach aby osłonić taras. Jest piękną rośliną, na długich zielonych pędach i chciałam ją polecić, bo szybko rośnie i nie wiem czy to bluszcz (chyba dałam plamę).
Kasiu, przepraszam że zawracam Ci głowę.

Katkak 23:12, 12 cze 2014

jola54 napisał(a)
Kasieńko, ja nie wiem co to za roślina, dostałam ją od kogoś kto też nie wie, a prowadzę ją po sznurkach aby osłonić taras. Jest piękną rośliną, na długich zielonych pędach i chciałam ją polecić, bo szybko rośnie i nie wiem czy to bluszcz (chyba dałam plamę).
Kasiu, przepraszam że zawracam Ci głowę.
Jolu żaden problem, sama chętnie się dowiem, a po książkę sięgnęłam z ciekawości . Bardzo piękna ta roślinka . Może Danusi by zapytać?