Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 20:42, 13 cze 2014

Kasiu moim zdaniem, zbyt dużo słonka, ja bym ją przesadziła. To taki mały delikatny dzieciaczek. Ogólnie horcie to roślinki cienia, więc zbyt silne promyczki im szkodzą.
Katkak 20:57, 13 cze 2014

Ok Ewciu, dzięki. A już myślałam, że będą sobie mogły rosnąć na docelowym miejscu. Ale jak będą duże to pewno będę je mogła tam dać, bo inne duże dobrze sobie tam radzą
Nallar 21:11, 13 cze 2014

Katkak napisał(a)
Ok Ewciu, dzięki. A już myślałam, że będą sobie mogły rosnąć na docelowym miejscu. Ale jak będą duże to pewno będę je mogła tam dać, bo inne duże dobrze sobie tam radzą

Może kiedy będzie starsza, ale narazie jest zbyt delikatna. Zresztą przy takim słońcu jakie było przez kilka ostatnich dni to nawet dorosłe krzewy miały problem. Nie dasz rady ją czymś osłaniac kiedy bardzo grzeje?
kasiek 22:05, 13 cze 2014

Katkak napisał(a)

Kasia ja mistrzynią tejemniczych zakątków? Daj spokój, jeszcze daleko mi do Ciebie . Jak stąd do księżyca

Wręcz przeciwnie, pod względem ilości pomysłów dawno mnie wyprzedziłaś Jestem Twoja fanką mikroklimatów
Sowy z nasturcjami - obłędne!
kasiek 22:09, 13 cze 2014

W kwesti limek taki kolor liści morze być spowodowany za dużym słońcem, ale jeszcze je nie przypala tylko mocno barwi, obserwuj bo były upały i one cieniolubnym dały w kość
Katkak 22:25, 13 cze 2014

Nallar napisał(a)

Może kiedy będzie starsza, ale narazie jest zbyt delikatna. Zresztą przy takim słońcu jakie było przez kilka ostatnich dni to nawet dorosłe krzewy miały problem. Nie dasz rady ją czymś osłaniac kiedy bardzo grzeje?

Może faktycznie czymś bym ją osłaniać mogła... Albo przesadzę ją, albo wymyślę jakiś parawanik . Dzięki Ewciu
Katkak 22:26, 13 cze 2014

kasiek napisał(a)

Wręcz przeciwnie, pod względem ilości pomysłów dawno mnie wyprzedziłaś Jestem Twoja fanką mikroklimatów
Sowy z nasturcjami - obłędne!

Dzięki Kasia . Te sówki takie pocieszne, że samej mi się do nich gęba śmieje
elzbieta_g 22:27, 13 cze 2014

Kasieńko pada u ciebie? u mnie coś tam moczy trawkę
Katkak 22:29, 13 cze 2014

elzbieta_g napisał(a)
Kasieńko pada u ciebie? u mnie coś tam moczy trawkę

U mnie polało dość dobrze, ale teraz już nie pada. A ja głupia nie wierzyłam, że poleje i z konewką latałam :/
Jag_58 23:17, 13 cze 2014

Kasiu na hortce to faktycznie oparzenia słoneczne ,ja moje mam przez kilka godzin w słońcu i tez sie lekko poskrecały ,przy takim upale jak był to nie ma co sie dziwić , ale fajne sowy ,banan na twarzy ,pozdrówka