Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

elzbieta_g 11:58, 07 lip 2014

widzę, że wycieczka udana bo chłopcy zadowoleni, a mama nie zmęczyła się?
liliowiec piękny, powolutku poszerzam ich kolekcję...mam aż 3 rodzaje
upalne buziaki zostawiam
Katkak 12:01, 07 lip 2014

Zuzula napisał(a)
Ochhh, kalendarzowe zamczysko jest moim ulubionym, choć ciągle na liście oczekujących mojej osoby hihi. Strasznie Ci zazdroszczę tych pięknych wrażeń.

Kasiu, powiedz zielonej wolną chwilką, te bluszczyki są wieloletnie? Dają radę z korą? A dałyby z drobnymi kamykami? Na słoneczku pewnie nie bałdzo...

Tak, bluszcze są wieloletnie. Ja mam i na korze i na kamykach i wszędzie dają radę. W słońcu też mam i jest ok. Tylko zanim bluszcz nabierze Powera żeby np. zacząć się gdzieś wspinać to tak 2-3 latka mu potrzeba. Ale nie ma się co zrażać bo to piękne, zimozielone pnącze i nie do zdarcia . Ja mam dwa - zwykły zielony i biało obrzeżony. Obydwa rosną świetnie. Pozdrawiam.
Katkak 12:03, 07 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)
widzę, że wycieczka udana bo chłopcy zadowoleni, a mama nie zmęczyła się?
liliowiec piękny, powolutku poszerzam ich kolekcję...mam aż 3 rodzaje
upalne buziaki zostawiam

No Kochana, to jestem lepsza bo liliowców mam aż 5 rodzajów . Chłopcy uchachani, połazili po podziemiach, nawet gdzieś na kolanach musieli się wspinać i z latarką, więc uciechy było co niemiara. Tymczasem mamusia zwiedzała sobie stoiska z rękodziełem . Ślisko dość w tych podziemiach, a ja się w sandałkach wypuściłam więc usprawiedliwiona się czuję .
Nallar 12:58, 07 lip 2014

Katkak napisał(a)

No Kochana, to jestem lepsza bo liliowców mam aż 5 rodzajów . Chłopcy uchachani, połazili po podziemiach, nawet gdzieś na kolanach musieli się wspinać i z latarką, więc uciechy było co niemiara. Tymczasem mamusia zwiedzała sobie stoiska z rękodziełem . Ślisko dość w tych podziemiach, a ja się w sandałkach wypuściłam więc usprawiedliwiona się czuję .

O... ja też na kolanach, tylko bez latarki
Jeszcze się nie chwaliłaś co przywiozłaś z wycieczki.
Katkak 13:11, 07 lip 2014

Nallar napisał(a)

O... ja też na kolanach, tylko bez latarki
Jeszcze się nie chwaliłaś co przywiozłaś z wycieczki.

Ewuś z wycieczki przywiozłam dobry humor i apetyt na więcej. Teraz mamy ochotę na Sandomierz ale jak będzie taka palma to zobaczymy czy damy radę. Roślinek tam niestety nie było, a nic innego nie wpadło mi w oko. Czekam za to na przesyłkę z żurawkami i kokoryczką . Buziaki
Katkak 13:12, 07 lip 2014

No, zapomniałam powiedzieć, że emuś wreszcie montuje nasze mebelki ogrodowe . Stół już jest, jeszcze tylko ławeczki . Jak już będzie wszystko to obfocę
Nallar 13:38, 07 lip 2014

Katkak napisał(a)
No, zapomniałam powiedzieć, że emuś wreszcie montuje nasze mebelki ogrodowe . Stół już jest, jeszcze tylko ławeczki . Jak już będzie wszystko to obfocę

Czekamy na fotki
Agnieszka 19:30, 07 lip 2014

Kasia, wybacz, że dopiero teraz, ale odpisałam Ci w końcu o tej brzozie. Dopiero teraz zajrzałam do swojego wątku...
malgorzata_s... 19:45, 07 lip 2014

Fajna wycieczka Byliśmy tam dwa lata temu ale do wejścia jeszcze drewniany mostek prowadził Buziaczki
bartek_luberda 21:19, 07 lip 2014

Po pierwsze Gratuluję Ptaszki też mi się podobały troszkę drogie chyba 30 zł Zaszalałam i 7 zł na rośliny wydałam Pozdrawiam