Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 10:49, 30 lip 2014

Katkak napisał(a)

Ewcia podlewałam skurczybyka i nic, jakiś wyjątkowo uparty egzemplarz mi się trafił .

Napisz czy przybywa mu nowych pączków.
Katkak 10:56, 30 lip 2014

Nallar napisał(a)

Napisz czy przybywa mu nowych pączków.

Przybywa, najpierw miał dwa na krzyż, a teraz ma całkiem sporo.
Katkak 11:00, 30 lip 2014

Jedna z moich malutkich hortek ogrodowych ładnie ruszyła (to jest taka niebiesko-fioletowa).
Nallar 11:07, 30 lip 2014

Katkak napisał(a)

Przybywa, najpierw miał dwa na krzyż, a teraz ma całkiem sporo.

Zawilce potrzebują dużo czasu, aby się zaaklimatyzować w nowym miejscu. Może też być tak, że trafiłaś na gatunek, który kwitnie pod koniec lata aż do jesieni.
Skoro ma nowe pąki to nic mu nie jest, potrzebuje tylko więcej czasu. Musisz Kasieńko uzbroić się w cierpliwość.
Katkak 11:33, 30 lip 2014

Nallar napisał(a)

Zawilce potrzebują dużo czasu, aby się zaaklimatyzować w nowym miejscu. Może też być tak, że trafiłaś na gatunek, który kwitnie pod koniec lata aż do jesieni.
Skoro ma nowe pąki to nic mu nie jest, potrzebuje tylko więcej czasu. Musisz Kasieńko uzbroić się w cierpliwość.

A niech mu będzie i tak jest ładny .
elzbieta_g 12:28, 30 lip 2014

Katkak napisał(a)
choć ślimaków nie lubię to fotka śliczna, z resztą bardzo ładne zdjęcia robisz mój aparat staruszek to takie sobie wychodzą
wyprawa po szmaragdy się szykuje, to czekamy na fotki buziaki
Jag_58 12:42, 30 lip 2014

Katkak napisał(a)

Trochę mnie już znasz, gdzież ja do jesieni wytrzymam . W piątek jadę po szmaragdy . Jak myślisz o ile sadzić? Pan w szkółce radzi żeby co 80cm, ale korci mnie żeby dać co 60cm, wtedy szybciej zasłoni tę najbrzydszą szopę sąsiadów, no i nas przy okazji .

Kasiu wiedziałam ,ze do jesieni nie wytrzymasz hahahah Ja sadziłabym tak jak pan radzi a to dlatego ,że wtedy bedziesz miła ładne tujki ,kazda roślinka będzie miła dosyć światła ,a jak posadzisz gęściej to na początku ok. ale potem tak się zagęści ,że zaczną sie stykac i przy braku światła będą robić sie niezbyt ładne ,ale oczywiście zrobisz jak uważasz przy sadzeniu co 80 cm one tez sie będa stykac ,ale mniej i to wpływa na ich ładny wyglad
Katkak 13:16, 30 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)
choć ślimaków nie lubię to fotka śliczna, z resztą bardzo ładne zdjęcia robisz mój aparat staruszek to takie sobie wychodzą
wyprawa po szmaragdy się szykuje, to czekamy na fotki buziaki

Ja też ślimaków nie lubię, ale te w skorupkach wydają mi się śliczne w porównaniu do tych gołych potworów . Elunia sama się nie mogę doczekać tych tujek , a Ty swoje co ile sadziłaś?
Katkak 13:18, 30 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu wiedziałam ,ze do jesieni nie wytrzymasz hahahah Ja sadziłabym tak jak pan radzi a to dlatego ,że wtedy bedziesz miła ładne tujki ,kazda roślinka będzie miła dosyć światła ,a jak posadzisz gęściej to na początku ok. ale potem tak się zagęści ,że zaczną sie stykac i przy braku światła będą robić sie niezbyt ładne ,ale oczywiście zrobisz jak uważasz przy sadzeniu co 80 cm one tez sie będa stykac ,ale mniej i to wpływa na ich ładny wyglad

Dzięki Jagódko. Jest tu nawet taki wątek co ile sadzić tuje szmaragd. Tam ktoś posadził nawet co 40cm, ale to już strasznie blisko mi się wydaje. Jesteś trzecią osobą, która radzi sadzić co 80cm, łącznie z panem ze szkółki i Kasią .
Kasial 13:32, 30 lip 2014

Kasiu mnie Pan w CO powiedział, żebym tuje sadziła co 120 cm! Oczywiście, że posadzę je co 80 120 to chyba za dużo. Już moja mama sadziła szeroko i mam dziury między tujami i raczej nie widzę żeby się miały połączyć.