Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

malgorzata_s... 22:34, 30 lip 2014

Kasiu jak Ty polujesz na te'ptasiory?.. Jakiś strój maskujący masz? Ja nigdy nie zdążę bo wieją
Katkak 22:41, 30 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu jak Ty polujesz na te'ptasiory?.. Jakiś strój maskujący masz? Ja nigdy nie zdążę bo wieją

Gosia one w pobliżu się wykluły, więc czują się jak państwo na włościach, a nas delikatnie mówiąc - olewają . Nawet Kasia jak u nas była to dziwiła się, że aż tak buszują blisko i beztrosko. Oczywiście zoom optyczny robi swoje, bo tak blisko podejść by do siebie nie pozwoliły, ale nieraz gdzieś przemkną koło nogi . Kiedyś nas kolega odwiedził i myślał, że to jakieś łasice u nas buszują, a to nasze ptaśki .
malgorzata_s... 22:44, 30 lip 2014

No tak, w zaczarowanym ogrodzie i ptaśki zaczarowane Buziolki
Nallar 23:04, 30 lip 2014

Katkak napisał(a)

Grusia stara jak świat i już cienko przędzie . Z premedytacją puściłam po niej milina, żeby stała się dla niego żywą podporą, bo wycinać mi jej żal. Widziałam Ewciu tę machonię u Ciebie - same ciekawe rzeczy się u Ciebie dzieją. Jak nie jakieś przedziwne ziemniaki wyrastają, to znów śliczne zielone żabki, a teraz jeszcze ta machonia .

Milin, kiedy się rozrośnie na grusi na pewno będzie wyglądał uroczo. Zwierzątka wyczuwają dobrych ludzi, dlatego Twoje ptaszki się nie boją.
Te wszystkie dziwne rzeczy, które dzieją się u mnie to chyba za sprawą pogody, temperatura nie normalna to i roślinki głupieją.
Katkak 23:17, 30 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No tak, w zaczarowanym ogrodzie i ptaśki zaczarowane Buziolki

Katkak 23:20, 30 lip 2014

Nallar napisał(a)

Milin, kiedy się rozrośnie na grusi na pewno będzie wyglądał uroczo. Zwierzątka wyczuwają dobrych ludzi, dlatego Twoje ptaszki się nie boją.
Te wszystkie dziwne rzeczy, które dzieją się u mnie to chyba za sprawą pogody, temperatura nie normalna to i roślinki głupieją.

Ciekawe czy mój milin zakwitnie jeszcze w tym roku, ale już chyba nie bardzo, prawda? Ta pogoda daje popalić strasznie, to prawda, nie ma czym oddychać. Dzięki za miłe słowa Ewuś .
iwonaal 09:37, 31 lip 2014

Kasiu, śliczne te Twoje fotki. A szmaragdy, sadziłam co 0,6 m Tobie też tak radzę.
anna_g 10:47, 31 lip 2014

Katkak napisał(a)
Obiadek z własnego warzywnika - kotlety z cukinii i pomidorki koktajlowe z bazylią . Tylko te żółte pomidorki są kupowane

Katkat - fajnie u Ciebie a Nuka z pysia do mojej Figi podobna (z wielkości i "figury" też ), ale ja się dołączam do tego obiadku Uwielbiam, normalnie uwielbiam cukinię i nie wyobrażam sobie bez niej lata.... mniam... pychota na tym talerzyku. Pozdrówka
Katkak 12:32, 31 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Kasiu, śliczne te Twoje fotki. A szmaragdy, sadziłam co 0,6 m Tobie też tak radzę.

Iwonka dzięki, tak właśnie posadzę, zresztą sama widziałaś tę szkaradę, którą chcę zasłonić .
Katkak 12:35, 31 lip 2014

anna_g napisał(a)

Katkat - fajnie u Ciebie a Nuka z pysia do mojej Figi podobna (z wielkości i "figury" też ), ale ja się dołączam do tego obiadku Uwielbiam, normalnie uwielbiam cukinię i nie wyobrażam sobie bez niej lata.... mniam... pychota na tym talerzyku. Pozdrówka

Ania ja też uwielbiam cukinię w różnej postaci. W tym roku mam też po raz pierwszy dynie i muszę Ci powiedzieć, że jest różnie pyszna co cukinia . Jedną już nawet zjedliśmy, ważyła 6,5kg . A na obiadek zapraszam w realu, a nie wirtualnie, bo tak to się nie najesz . Pozdrawiam.