Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 16:08, 08 sie 2014

elzbieta_g napisał(a)
poczytałam o wrzosach, ja je lubię choć zwiastują jesień...jesień też czasem ładna o ile przymrozek nie nagrandzi we wrześniu tak jak ostatnio i wszystkie byliny kaput
bużka

Ja też lubię wrzosy . Zresztą gdybym ich nie lubiła to bym ich nie miała .
Katkak 16:21, 08 sie 2014

Moje wyhodowane z nasionek hosty nadal są jeszcze malutkie, ale sama nie wiem co robić: wsadzać je do ogródka, czy nadal kisić w domu pewnie aż do wiosny?
Donia72 16:25, 08 sie 2014

Kasiu, ja bym je wsadzila juz do ogrodka Nie wiedzialam, ze one moga byc z nasionek
Katkak 16:28, 08 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Kasiu, ja bym je wsadzila juz do ogrodka Nie wiedzialam, ze one moga byc z nasionek

I to z własnych . Potraktowałam to jako zabawę i jednocześnie wyzwanie i udało się . Radocha jak diabli. Ale oczami wyobraźni już widzę jak moje maluszki są wcinane przez te cholerne ślimory . Z drugiej strony zimowanie w domu na parapecie pewnie też nie będzie dla nich dobre.
Nallar 17:31, 08 sie 2014

Kasiu, patrząc na Twoje hosty mam wrażenie, że one śmiało mogą trafić do ogrodu, one są już dość duże. Na parapecie przez całą zimę? chyba bym się bała.
Byłam w wątku, który mi poleciłaś, autorka faktycznie wysiewa bardzo dużo kwiatów, widziałam też hosty z nasion, ale jakie nasiona wysiewała tego nie znalazłam. Przejrzałam 400 stron jej wątku i dalej głupia jestem. Chyba wieczorkiem jej po prostu zapytam.
Katkak 18:52, 08 sie 2014

Nallar napisał(a)
Kasiu, patrząc na Twoje hosty mam wrażenie, że one śmiało mogą trafić do ogrodu, one są już dość duże. Na parapecie przez całą zimę? chyba bym się bała.
Byłam w wątku, który mi poleciłaś, autorka faktycznie wysiewa bardzo dużo kwiatów, widziałam też hosty z nasion, ale jakie nasiona wysiewała tego nie znalazłam. Przejrzałam 400 stron jej wątku i dalej głupia jestem. Chyba wieczorkiem jej po prostu zapytam.

No to dobra, może w takim razie pohartuję je jeszcze przez parę dni i dopiero wsadzę do gruntu. Dzięki Ewciu .
Katkak 18:59, 08 sie 2014

AlKa 20:59, 08 sie 2014

Katkak napisał(a)

I to z własnych . Potraktowałam to jako zabawę i jednocześnie wyzwanie i udało się . Radocha jak diabli. Ale oczami wyobraźni już widzę jak moje maluszki są wcinane przez te cholerne ślimory . Z drugiej strony zimowanie w domu na parapecie pewnie też nie będzie dla nich dobre.

Podziwiam za wychodowanie host z nasionek i to swoich.
A w sprawie hibiskusa, czy on zimuje w guncie?
Widziałam ostatnio ładniutkiego, ale ja nie wiem jakie on ma humory i nie kupiłam.
Katkak 21:05, 08 sie 2014

AlKa napisał(a)

Podziwiam za wychodowanie host z nasionek i to swoich.
A w sprawie hibiskusa, czy on zimuje w guncie?
Widziałam ostatnio ładniutkiego, ale ja nie wiem jakie on ma humory i nie kupiłam.

U mnie hibiskusy radzą sobie świetnie i zima im nie straszna. Jeden, już całkiem spory to nawet samosiejka. Ostatnio widziałam hibiskusy w Lidlu po 19zł. Nie wiem czy to dobra cena, czy nie, bo nie wiem po ile są w szkółkach.
Jag_58 21:43, 08 sie 2014

Kasiu Ty to masz rączkę i do siania i do sadzenia , wszystko Ci rośnie super ,podziwiam u Ciebie i z ołówka by wyrosła roślinka
miłego weekendu ,buziaki x3