Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 00:06, 01 wrz 2014

Maleńkie hosty chyba urosły czy mi się zdaje. Ciekawie wygląda ta roślinka z zawijaskami co to?
Kasiu bluszczyk w dzbanie prezentuje się doskonale, że o śliwkach we wrzosach nie wspomnę.
Ucałuj kruszynkę od ogrodowiskowej cioci Ewy.
Katkak 10:00, 01 wrz 2014

Ewciu mnie też się wydaje, że hosty troszkę urosły. Roślinka z zawijaskami to... cukinia . Prawda, że wygląda ślicznie? Jeszcze chwila i bluszcz tak się rozbuja, że i dzbana nie będzie widać . Korzeń porósł już dość szczelnie. Kruszynka ucałowana
Zuzula 11:30, 01 wrz 2014

A ja tak się napatrzyłam na Twoje hościątka jak je wysadzałaś, że postanowiłam też takie mieć, a że niecierpliwa jestem i lubię dużo, to kupiłam 20 różnych sadzonek. Od soboty mieszkają w hostowym przedszkolu, a jak podrosną dostaną nowe domki w ogrodzie.

Buziaki dla najmłodszego ogrodowego kwiatuszka.
Katkak 11:50, 01 wrz 2014

Zuzula napisał(a)
A ja tak się napatrzyłam na Twoje hościątka jak je wysadzałaś, że postanowiłam też takie mieć, a że niecierpliwa jestem i lubię dużo, to kupiłam 20 różnych sadzonek. Od soboty mieszkają w hostowym przedszkolu, a jak podrosną dostaną nowe domki w ogrodzie.

Buziaki dla najmłodszego ogrodowego kwiatuszka.

To super, ja uwielbiam hosty . Chyba nigdy mi się nie znudzą. Chętnie zobaczyłbym zdjęcia Twoich sadzoneczek .
Jag_58 19:16, 01 wrz 2014

Kasieńko dopiero dziś przeczytałam Twój wpis ,nie było mnie kilka dni bardzo przepraszam Kasiu ja nalewki z pigwy nie robiłam ,bo nie mam pigwy ,ale podrzucam link ,który wydaje mi się fajny
http://www.ofeminin.pl/przepisy/nalewka-z-pigwy-nalewka-z-pigwy-przepis-s606233.html

pozdrawiam serdecznie ,buziaki x3
Kasiu bluszczyk w dzbanie bardzo ładny ,a hostkowe przedszkole rośnie masz rączkę co juz kiedyś Ci mówiłam
Kasiu dopiero teraz zauważyłam ,że nie wkleiłam linka troszkę jestem zakręcona
katarzynkak 21:58, 01 wrz 2014

Kasiu,
wpadłam Ci podziękowac za info odnosnie hortek.
Rozumiem, że próbowałaś robic sadzonki z kwitnących egzemplarzy?

A nie zaszkodzi hortkom, jak je teraz ciachnę?
i mam oberwać kwiatka z hortki?
Wybacz te durne pytania, ale jestem zielona i boje sie,ze narobie tylko "bigosu" a nie sadzonek
Katkak 11:29, 02 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)
Kasiu,
wpadłam Ci podziękowac za info odnosnie hortek.
Rozumiem, że próbowałaś robic sadzonki z kwitnących egzemplarzy?

A nie zaszkodzi hortkom, jak je teraz ciachnę?
i mam oberwać kwiatka z hortki?
Wybacz te durne pytania, ale jestem zielona i boje sie,ze narobie tylko "bigosu" a nie sadzonek

Kasia żadne pytania nie są durne. Ja oderwałam kwiatka z hortki, tak samo obrywasz wszystkie liści z patyczka oprócz dwóch u samej góry. Te jednak skracasz i zostawiasz i/3 liścia żeby ograniczyć parowanie wody. A hortkom nic się nie stanie.
Katkak 11:31, 02 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)
Kasieńko dopiero dziś przeczytałam Twój wpis ,nie było mnie kilka dni bardzo przepraszam Kasiu ja nalewki z pigwy nie robiłam ,bo nie mam pigwy ,ale podrzucam link ,który wydaje mi się fajny
pozdrawiam serdecznie ,buziaki x3
Kasiu bluszczyk w dzbanie bardzo ładny ,a hostkowe przedszkole rośnie masz rączkę co juz kiedyś Ci mówiłam

Dzięki wielkie Jagódko . Jeszcze chwila i bluszczyk się rozbuja, że nawet dzbana nie będzie widać
EPODLAS 20:20, 03 wrz 2014

Kasiu, aronia widzę ci dobrze obrodziła. Co z niej robisz? Moja jeszcze mała. Wiem, wiem owoce są bardzo zdrowa. To jest po prostu czarne lekarstwo
Katkak 20:44, 03 wrz 2014

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, aronia widzę ci dobrze obrodziła. Co z niej robisz? Moja jeszcze mała. Wiem, wiem owoce są bardzo zdrowa. To jest po prostu czarne lekarstwo

Bożenko w zeszłym roku cały wielko krzak aronii opyliłam z jogurtami (uwielbiam ) i w tym roku pewnie to powtórzę . A emuś pewnie jakąś naleweczkę jeszcze zrobi .