Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Zuzula 07:16, 19 wrz 2014

Katkak napisał(a)
Dziś w drodze powrotnej do domu mijaliśmy dużą szkółkę. Nie mogłam się oprzeć żeby nie wstąpić choć na chwileczkę i...

Znów uległam pokusie .

Takie same żurawki, tylko mniejsze o połowę kupiłam jakoieś 2 tygodnie temu u babuleńki na bazarku. Hosta śliczna, trawka też. Szalejesz kochana, ale takiego szaleństwa nigdy za wiele.

Dynie cudowne. W drodze z pracy widzę całe dyniowe pole. Wioem, że to pewnie takie pastewne, dla zwierzątek, ale urody im odmówić nie sposób.

Miłego dnia.
Katkak 08:44, 19 wrz 2014

jola54 napisał(a)
Pozdrawiam Kasieńko! Jak Ty pięknie eksponujesz swoje roślinki!

Dziękuję Joluś, staram się jak mogę
Katkak 08:47, 19 wrz 2014

Nallar napisał(a)

Faktycznie dynia zaszalała.
W ubiegłym roku (też miałam nadmiar)robiłam dekorację na Halloween, wyglądały super.

Zaszalała i to jak. To zdjęcie przedstawia tylko jedną stronę jej szaleństwa. Razem z cukinią zaczęły piąć się po ogrodzeniu, poszły sobie za garaż i taki busz zrobiły, że o skoszeniu trawy nie mogło być mowy, no i prawie zdusiły moje dwie maleńkie hortki. Na przyszły rok zapytam w sklepie o nasiona jakiegoś gatunku krzaczastego, może są i takie. Bo ta jakaś wędrująca była .
Katkak 08:48, 19 wrz 2014

Kapibara napisał(a)
he, he dynia wędrowniczka
Pozdrówka wieczorne pozostawiam; rabatka z trawami fajna i nie katujesz, wiadomo, że najchętniej pokazuje się to, co już skończone i cieszy oczy

Dzięki Aguś, w takim razie czuję się rozgrzeszona .
Katkak 08:50, 19 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)
Hej Kasiu. widzę, że u Ciebie dynia ładnie obrodziła. Co z nią robisz?

Kasiu dużo zamroziłam, bo na bieżąco byłaby nie do przejedzenia. Ale robimy zupę z dyni i leczo. Staram się jeść dużo dyni o jest baaardzo zdrowa. Czasem po prostu ugotuję sobie trochę takiej pokrojonej w kostkę, troszkę posolonej i wcinam z jakimś mięskiem.
katarzynkak 17:33, 19 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Kasiu dużo zamroziłam, bo na bieżąco byłaby nie do przejedzenia. Ale robimy zupę z dyni i leczo. Staram się jeść dużo dyni o jest baaardzo zdrowa. Czasem po prostu ugotuję sobie trochę takiej pokrojonej w kostkę, troszkę posolonej i wcinam z jakimś mięskiem.

ja też uwielbiam dynie, jest zdrowa i mało kaloryczna. Ja nigdy nie mroziłam. Od kilku lat robie w słoiki dynie z jabłkiem dla córci, do ciast. swieżą też wykorzystuje tak jak Ty na zupke z makaronem

Moje hortki maleństwa na razie nie wyglądają najlepiej dam im jeszcze trochę czasu.

pozd
Katkak 18:18, 19 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)

ja też uwielbiam dynie, jest zdrowa i mało kaloryczna. Ja nigdy nie mroziłam. Od kilku lat robie w słoiki dynie z jabłkiem dla córci, do ciast. swieżą też wykorzystuje tak jak Ty na zupke z makaronem

Moje hortki maleństwa na razie nie wyglądają najlepiej dam im jeszcze trochę czasu.

pozd

Bądź cierpliwa. One czasem potrzebują naprawdę sporo czasu, zanim pokażą, że żyją.
Katkak 18:27, 19 wrz 2014

Czyż nie jest piękna?

Nowa hosta zamieszkała na rabacie z korzeniem, żurawkami i innymi hostami
Gardener27 18:32, 19 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Kasiu a trawa jak się zwie ?
Katkak 18:38, 19 wrz 2014

sumaki zaczynają zachwycać. Te 4 są przepiękne