Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Ewa777 15:15, 24 lis 2014

Ale śmieszne stworki

Zdjęcia jesienne przepiękne. Umiesz Kasiu złapać odpowiedni moment
Katkak 16:29, 24 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Ale śmieszne stworki

Zdjęcia jesienne przepiękne. Umiesz Kasiu złapać odpowiedni moment

Dzięki Ewcia, syn ma fazę na angry birds i ciągle coś nowego wymyśla . A co do zdjęć i odpowiedniego momentu, to uwielbiam "łapać słońce w roślinach", to zawsze się fajnie sprawdza . Pozdrawiam.
kasiek 19:19, 24 lis 2014

Katkak napisał(a)

Aż mi tchu zabrakło - jaby niebiosa sie otworzyły - cos pieknego!

A angy cudne - masz zdolnosci w łapciach

A co do orzecha, aleś go ochlastała - co prawda licz sie z tym że on silnie odrasta, tak więc będzie jeszcze z nim roboty.
Słońca na pewno będziesz miała sporo
Nallar 19:26, 24 lis 2014

Katkak napisał(a)
My wprawdzie jeszcze nie świątecznie, ale równie twórczo Angry birds z modeliny

No cudowności...... Utrwalacie te stworki jakoś?
Kasieńko, jakiej modeliny używacie? Będę wdzięczna za nazwę.
Podsyłam Ci linka do stronki ze stworkami.
http://www.youtube.com/watch?v=BOTFLCgQda0

Bałaganu w ogrodzie nie zazdroszczę, ale miejsca na nowe nasadzenia tak.
Ogrody które się nie zmieniają? cóż to za ogrody, one muszą się zmieniać.
Katkak 20:46, 24 lis 2014

kasiek napisał(a)

Aż mi tchu zabrakło - jaby niebiosa sie otworzyły - cos pieknego!

A angy cudne - masz zdolnosci w łapciach

A co do orzecha, aleś go ochlastała - co prawda licz sie z tym że on silnie odrasta, tak więc będzie jeszcze z nim roboty.
Słońca na pewno będziesz miała sporo

No, no Kasiula, ale połechtałaś moją próżność . Co do orzecha, to pan który nam go ścinał powiedział, że raczej marne są szanse, żeby przeżył to ciachanie. Mówił, że orzech to specyficzne drzewo i najlepsza pora na jego ciachanie to druga połowa lipca. Ja wybrałam drugą połowę listopada też na "L" . Ale pogodziłam się z tym, że raczej będzie służył glicyni za podporę, niż że odżyje. Zobaczymy wiosną. Wreszcie będę mogła tam coś dosadzić pod ogrodzeniem. Nie wiem, może znów tuje szmaragdy? Jak myślisz? Ale w tamto miejsce kupiłabym pewnie te jeszcze wyższe niż ostatnio. Przyjedziesz do mnie Kasia to będziesz mi radzić . Buźka.
Katkak 21:00, 24 lis 2014

Nallar napisał(a)

No cudowności...... Utrwalacie te stworki jakoś?
Kasieńko, jakiej modeliny używacie? Będę wdzięczna za nazwę.
Podsyłam Ci linka do stronki ze stworkami.
http://www.youtube.com/watch?v=BOTFLCgQda0

Bałaganu w ogrodzie nie zazdroszczę, ale miejsca na nowe nasadzenia tak.
Ogrody które się nie zmieniają? cóż to za ogrody, one muszą się zmieniać.

Ewcia gotujemy te figurki, a po ugotowaniu przecieram wacikiem nasączonym oliwką lub olejem, żeby kolory pozostały intensywne. Zaraz wrzucę zdjęcia pudełeczek to sama zobaczysz co to za modelina. Ewcia czyżbyś to Ty była autorką tego filmiku i figurek??? Jeśli tak to jesteś the best , bosssskie są . Jutro spróbujemy takie zrobić .
A co do bałaganu to jest już odrobinkę lepiej, bo sąsiad przyszedł nam z pomocą. Jutro dalszy ciąg porządków . Buźka.
Nallar 21:48, 24 lis 2014

No kobito, taka zdolna to ja nie jestem
Kasieńko filmik nie mój ale chciałabym tak umieć. Figurki tam robione są super, o ile dobrze pamiętam jest kilka odcinków. Poszperaj może znajdziesz jeszcze ciekawszy odcinek.
Kiedyś też robiłam, takie stworki ale zawsze gubiły kolor po utrwaleniu(robiłam to w piekarniku) Było to dobrych kilka lat temu to i modelina też była inna. Muszę poszukać, bo gdzieś miałam jakieś pozostałości swoich mini prac, jak tylko znajdę to zrobię fotki. Ty też pamiętaj aby się pochwalić nowościami. Dzięki za zdjęcia z nazwami modeliny.
Kasial 09:47, 25 lis 2014

Katkak napisał(a)
My wprawdzie jeszcze nie świątecznie, ale równie twórczo Angry birds z modeliny

mój ulubieniec!!!

Nieźle ogoliłaś orzecha! już sobie wyobrażam jak pnie się po nim glicynia, będzie pięknie
Mnie też czeka ciachanie drzew, ale to chyba już nie teraz.
Katkak 09:50, 25 lis 2014

No jasna doopa, opisałam się i zniknęło, wrrrrr. Ewcia jak znajdziesz to się pochwal koniecznie . Super, że mi tego linka przysłałaś . Dziś spróbujemy zrobić na początek myszkę, a potem się zobaczy. Tylko muszę wyskoczyć po zapasik modeliny, bo powoli się kończy. A jak figurki natłuścisz olejem lub oliwką to intensywne kolorki powrócą. Tylko ja robię to zaraz po ugotowaniu. Buziaki.
Katkak 09:53, 25 lis 2014

Kasial napisał(a)

mój ulubieniec!!!

Nieźle ogoliłaś orzecha! już sobie wyobrażam jak pnie się po nim glicynia, będzie pięknie
Mnie też czeka ciachanie drzew, ale to chyba już nie teraz.

Kasia jakbyś się przyznała mojemu synowi, że grasz w Angry Birds to zagadał by Cię na amen . Orzech biedny, ale trudno, trzeba było to kiedyś zrobić i już. I tak parę lat broniłam go jak niepodległości . Buziaki.