Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:41, 10 lut 2015

Agcia napisał(a)

Kasiu czy linie rabat idą po obu stronach jakoś symetrycznie??

Co do ztunningowanej doniczki to już ją widzę obsadzoną roślinkami. Zaraz mi się przypominają niebieskie detale u "Przetacznika".

Leci to tak: tuż przy garażu będzie jeszcze jedna kratka z różą pnącą, pod nimi lawenda i kiedyś na równo z garażem niewielki podjazd. Po prawej stronie jest rabata z trawami, która zakręca za mahonią aż pod orzecha. Po lewej stronie (prawie na wprost rabaty z trawami) jest niewielki warzywnik. Za warzywnikiem powstanie właśnie ten mieszany żywopłot, a kiedyś pod nim jakieś trawy i byliny, ale z tym nie będę się spieszyć. Ten żywopłot to mój priorytet na ten rok.
Uwielbiałam wątek Weroniki, szkoda, że już nieczynny. Kopalnia pomysłów i inspiracji, prawda? A do doniczki pomyślałam sobie, że chyba wsadzę funkię i może jakąś trawkę do towarzystwa .
grembosia 21:28, 10 lut 2015

Kasiu, super te donice Ci wyszły, ty zdolna dziewczyna jesteś
Kolorystycznie fajnie wyglądała by w nich kostrzewa...

Widziałam zdjęcie najpiękniejszego kwiatuszka u Ciebie, ależ oczęta- niesamowite
Pozdrawiam cieplutko
AgataBC 21:48, 10 lut 2015

Katkak napisał(a)

Leci to tak: tuż przy garażu będzie jeszcze jedna kratka z różą pnącą, pod nimi lawenda i kiedyś na równo z garażem niewielki podjazd. Po prawej stronie jest rabata z trawami, która zakręca za mahonią aż pod orzecha. Po lewej stronie (prawie na wprost rabaty z trawami) jest niewielki warzywnik. Za warzywnikiem powstanie właśnie ten mieszany żywopłot, a kiedyś pod nim jakieś trawy i byliny, ale z tym nie będę się spieszyć. Ten żywopłot to mój priorytet na ten rok.
Uwielbiałam wątek Weroniki, szkoda, że już nieczynny. Kopalnia pomysłów i inspiracji, prawda? A do doniczki pomyślałam sobie, że chyba wsadzę funkię i może jakąś trawkę do towarzystwa .

tak tak.. wątek Weroniki jeden z ulubionych, a pod względem pomysłowości i inspiracji numer 1. Odpoczywałam patrząc na jej fotografie..

hm.. zrozumiałam ach te nasze plany.. choć bardziej mi chodziło o kształt rabat (linie, brzeg rabat)
w sensie symetria-prawa, lewa strona- żeby obie strony były spójne- czy każda strona ma inaczej?.

narysowałam o co mi chodzi hehe trzy warianty:

Katkak 21:56, 10 lut 2015

grembosia napisał(a)
Kasiu, super te donice Ci wyszły, ty zdolna dziewczyna jesteś
Kolorystycznie fajnie wyglądała by w nich kostrzewa...

Widziałam zdjęcie najpiękniejszego kwiatuszka u Ciebie, ależ oczęta- niesamowite
Pozdrawiam cieplutko

Witaj Grembosiu . Co do donicy to myślałam posadzić w niej jakąś funkię i Ice Dance. Albo może jakąś inną trawkę... Zobaczę jeszcze . Oczęta słodkie, to prawda .
Katkak 22:00, 10 lut 2015

Agcia napisał(a)

tak tak.. wątek Weroniki jeden z ulubionych, a pod względem pomysłowości i inspiracji numer 1. Odpoczywałam patrząc na jej fotografie..

hm.. zrozumiałam ach te nasze plany.. choć bardziej mi chodziło o kształt rabat (linie, brzeg rabat)
w sensie symetria-prawa, lewa strona- żeby obie strony były spójne- czy każda strona ma inaczej?.

narysowałam o co mi chodzi hehe trzy warianty:

Agatka uchowaj Boże przed takimi prostymi liniami. U innych mi się nawet podobają, ale ja nie czułabym się dobrze w takim... nazwijmy to klimacie. Jak dla mnie trochę zbyt nowocześnie. Muszę mieć pozawijane i już Hmm... trudno odpowiedzieć mi na to pytanie, bo lewa strona dopiero będzie zagospodarowywana (częściowo, bo tuż przy domu jest rabata z sosnami i żurawkami). Ale jeśli z Twoich rysuneczków miałabym coś wybrać to zdecydowanie ten środkowy jest najbliższy rzeczywistości.
wiewiora 10:39, 11 lut 2015

a te oczęta są najsłodsze na świecie

Ale cudne zdjęcie NIC DODAĆ NIC UJĄĆ...
Katkak 11:53, 11 lut 2015

agnieszka_podpora napisał(a)

Katkak 11:58, 11 lut 2015

Z siateczki po ziemniakach zrobiłam dla ptaszków takie sakiewki
lojalna_ 20:27, 11 lut 2015

A kuku

Oczeta sliczne
horcia 20:44, 11 lut 2015

agnieszka_podpora napisał(a)

Swym urokiem przyćmiła nawet Twą piękną donicę. Świetne zdjęcie na avatarek,( szkoda,że nie ma własnego wątku ale może kiedyś? )